Sestre Bronte Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 2 hours ago, slepa živana said: jel drvena uopšte još uvek postoji? ili se misli na to što zovu alu-drvo? osnovna mana pvc i alu stolarije je što sve zadihtuje baš kako je i zamišljeno ako pored toga metneš (hvala Voki) stiropor fasadu, imaš idealnu atmosferu u kući za rast kojekakvih malih malecnih organizama ništa to nije paropropusno drvo je sasvim druga priča i ja više volim loše drveno, nego dobro pvc
maheem Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 1 hour ago, Braća Strugacki said: ja više volim loše drveno, nego dobro pvc +1 samo da nije neki jeben sistem zatvaranja prozora i vrata od terase
ivy Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 5 hours ago, Braća Strugacki said: osnovna mana pvc i alu stolarije je što sve zadihtuje baš kako je i zamišljeno ako pored toga metneš (hvala Voki) stiropor fasadu, imaš idealnu atmosferu u kući za rast kojekakvih malih malecnih organizama ništa to nije paropropusno drvo je sasvim druga priča i ja više volim loše drveno, nego dobro pvc pa ne znam bas..kad pocne da duva svuda okolo kroz to lose drveno.. a valjda nije problem za atmosferu ako se redovno provetrava i luftira?
Frank Pembleton Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 Jbga moja zena bar jedan prozor uvek na kip drzi (uz moje kukanje i gundjanje) pa smo to resili
SDSG Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 (edited) Ja sam hteo drvenu stolariju na staroj kuci, jeftina varijanta (da posle 5 godina pocne da duva) je bila nesto smesno jeftinija od PVC varijante, a osetnije jeftinije od alu.Ali je zato drvena stolarija sa 20god garancije (na dihtovanje) bila 30% skuplja od Alu stolarije, cak je bilo skuplje i od ponude za drvo/alu. Ali to je gradja susena 5+ god, bez cvorova i pukotina, jedino je za farbu garancija bila 5 godina, a i to je bilo skupo kao djavo neki vosak i ludila. Tako da kome finansije dozvoljavaju, drvo je ipak najbolje resenje. Edited September 22, 2019 by SDSG
Grunf Posted September 22, 2019 Posted September 22, 2019 kad sam renovirao stan, stavio sam dva PVC prozora, a vrata i prozore na terasi sam zadrzao drvene, samo ih je covek 'restaurirao', odnosno, ismriglao do golog drveta, izgitovao, zastsitio i ofarbao. super izgledaju, ne dihtuju bogznakako (to mi nije ni bilo previse bitno-nbg centralno, blok 44), ali sam posle dve godine skontao da sam se zajebao. problem su okovi, a najveci problem je sistem za zatvaranje vrata na terasama-onaj sa podizanjem rucke. nista od toga vise ne moze da se nadje, pokusavao sam i po bljuvacima.
Dankan Ajdaho Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 Hm, Valjevcima su kapaciteti popunjeni do kraja godine...
Frank Pembleton Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 kad sam renovirao stan, stavio sam dva PVC prozora, a vrata i prozore na terasi sam zadrzao drvene, samo ih je covek 'restaurirao', odnosno, ismriglao do golog drveta, izgitovao, zastsitio i ofarbao. super izgledaju, ne dihtuju bogznakako (to mi nije ni bilo previse bitno-nbg centralno, blok 44), ali sam posle dve godine skontao da sam se zajebao. problem su okovi, a najveci problem je sistem za zatvaranje vrata na terasama-onaj sa podizanjem rucke. nista od toga vise ne moze da se nadje, pokusavao sam i po bljuvacima. Prostaje ti da osluškuješ ako neko montira novu stolariju pa da ih sačekaš kad iznose staru... Mada mi neverovatno da baš ne može da se nađe, možda stavi sliku pa ako neko zna... ... Shiit has hit the fan...
kud u maglu Simoviću Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 (edited) e nije loše i nositi odgovarajući šrafciger, za brzu intervenciju Edited September 26, 2019 by kud u maglu Simoviću
namenski Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 (edited) Ma ne zezajte coveka, nema na zalost od krpljenja stare drvene stolarije, traganja i ugradnje starih mehanizama nista: sta god da nadje, ostace mu krpez, vremena su se jednostavno promenila, bojim se da ce hteo ili ne morati da se prikloni progresutm i proguta PVC ili aluminijum. Edited September 26, 2019 by namenski
Frank Pembleton Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 Ma ne zezajte coveka, nema na zalost od krpljenja stare drvene stolarije, traganja i ugradnje starih mehanizama nista: sta god da nadje, ostace mu krpez, vremena su se jednostavno promenila, bojim se da ce hteo ili ne morati da se prikloni progresutm i proguta PVC ili aluminijum.Nisam siguran da mu je to sad opcija, čim kuka... ... Shiit has hit the fan...
đorđe geprat Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 On 22.9.2019. at 22:39, Grunf said: a najveci problem je sistem za zatvaranje vrata na terasama-onaj sa podizanjem rucke. nista od toga vise ne moze da se nadje, pokusavao sam i po bljuvacima. stvarno, kako to izgleda "podizanje ručke"?
namenski Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 6 minutes ago, Frank Pembleton said: Nisam siguran da mu je to sad opcija, čim kuka... Ni ja, pomislio sam na to. Ali - sto ne platis na mostu - platis na ћуприји. Ili, da se covek ne uvredi: sirotinja dva puta placa, jebiga.
kud u maglu Simoviću Posted September 26, 2019 Posted September 26, 2019 4 minutes ago, namenski said: samo sirotinja dva puta placa +1
Recommended Posts