đorđe geprat Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 nisam nasao adekvatnije mesto, pa da pitam ovde ima li neko (skorije) iskustvo sa geometrima? zanima me pre svega cena njihovih usluga imam neke tri parcele, ukupne povrsine nesto vise od 20 ari i ovaj jedan sto sam ga zvao trazi 250e mogu samo da ti prenesem svoje iskustvo kod legalizacije vikendice u ljiškoj opštini. godine 2010. 50€ za geodetski snimak parcele od 28 ari koji je priložen uz zahtev za legalizaciju i 100€ za izradu situacionog plana svih objekata na tom placu za upis u katastar.
Sestre Bronte Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 nema žiška, sve je regularno. skidanje paučine i prašine se podrazumeva. ako su stvarno nauljene firnajzom imaj u vidu da se kod nas cesto koriste jeftinija, nesusiva ulja, tako da je mala verovatnoca da je laneno u tom slucaju je bolje da izbegnes vodene emajle i da ides na klasiku, alkidni emajl na bazi dugouljnog alkida, osnovna + zavrsna u principu, ovi premazi su podlozni zucenju, tako da mozes da se raspitas koji manje zute kod svog prodavca, a siguran metod je da zemis starinski autoreparatur za zavrsnu
beta Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 ako su stvarno nauljene firnajzom imaj u vidu da se kod nas cesto koriste jeftinija, nesusiva ulja, tako da je mala verovatnoca da je laneno u tom slucaju je bolje da izbegnes vodene emajle i da ides na klasiku, alkidni emajl na bazi dugouljnog alkida, osnovna + zavrsna u principu, ovi premazi su podlozni zucenju, tako da mozes da se raspitas koji manje zute kod svog prodavca, a siguran metod je da zemis starinski autoreparatur za zavrsnu upravo želim da izbegnem neku farbu koja će brzo da požuti. ajde kad budeš imao vremena napiši koju reč o tom starinskom autoreparaturu. nemam pojma da li je zaista laneno ili ne jer je impregnirano pre sigurno 90 godina. pitaj boga čime su ih mazali. po boji, lep mahagoni, liči na firnajz.
Sestre Bronte Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 ako je toliko staro onda mislim da mozes preko bilo sta i najverovatnije je ukuvano laneno ulje ako hoces lepu belu koja ne zuti onda mozes i vodeni emajl, on je na bazi core shell akrilata, ne smrdi i brzo susi, probaj prvo na malo i posle sve zavrsi tako, maxima, jub, ima toga valjda drugi izbor je klasika, osnovni premaz na bazi dugouljnog alkida, a od rastvaraca je tu benzin za lak koji se u farbarama zove uljani razredjivac ovde je vezivo na bazi ulja koja su podlozna zucenju, sojino ili suncokretvo zato je za zavrsni dobro uzeti autoreparatur zato sto u vezivu za ovu namenu nema pridnih masnih kiselina, tu se upotrebljavaju sinteticke ovaj autoreparatur je klasicni 1k, verovatno ima u svakoj farbari, to nemam pojma, ne zalazim ovaj klasicni kombo ce duze da smrdi, to ne moze da se izbegne
beta Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 fala strugacki! imam vremena do proleća da odlučim. pošto je u pitanju tavan smrad boja nije problem.
Блок_64 Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 nisu u boji drveta. na osnovu boje bih rekla da su verovatno su premazane/dobro natopljene lanenim uljem ili nečim sličnim ali ne znam tačno jer su sto godina stare. nešto slično ovome ali tamnije. Сада савета имаш доста,рекао бих и више него довољно. Ако су импренгриране пре 90 година или пре неколико десетина година ево шта бих ја урадио. Имаш довољно времена да пролећа тако да бих их сада добро натопио фирнајзом.Дрво упија фирнајз неких месец дана а ти имаш и више времена.Када дође пролеће прво мажи ово у једној руци http://kucaboja.rs/75-large_default/er-lac-primer-velatura.jpg па онда ово у 2 и нећеш имати проблем са жутењем боје. http://kucaboja.rs/70-large_default/er-lac-aqualaquer.jpg
pbg12345 Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 mogu samo da ti prenesem svoje iskustvo kod legalizacije vikendice u ljiškoj opštini. godine 2010. 50€ za geodetski snimak parcele od 28 ari koji je priložen uz zahtev za legalizaciju i 100€ za izradu situacionog plana svih objekata na tom placu za upis u katastar. hvala jeste dosta vremena proslo, ali mi je i ovo tvoje dodatna potvrda da ovaj geometar trazi "malo mnogo" :) @beta ne znam nista o farbanju drveta i bojama za drvo, ali moj ti je savet da pre svega za to angazujes nekog ko se sa tim profesionalno bavi mi smo letos radili izolaciju/fasadu kuce, pa smo resili da ujedno i ofarbamo sve drvene povrsine trebala je biti boja drveta, posle je sticajem okolnosti zavrsilo farbanjem u tamniju boju, ali to nije ni bitno poenta je da je covek kog smo pozvali to uradio za malo vise od dva dana (ima bas gomila drvenarije, takav je oblik kuce), ja sam pre toga farbao jedan mali deo i meni bi trebalo pa bar tri puta vise vremena, ali druga mnogo bitnija stvar, "iz aviona" se vidi razlika u kvalitetu njegovog i mog rada naravno da sam se trudio da uradim sto je bolje moguce, na kraju krajeva sebi sam radio, ali iako mozda na prvu deluje kao prosta stvar, moja preporuka je da to ipak odradi neko kome je to profesija
beta Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Сада савета имаш доста,рекао бих и више него довољно. Ако су импренгриране пре 90 година или пре неколико десетина година ево шта бих ја урадио. Имаш довољно времена да пролећа тако да бих их сада добро натопио фирнајзом.Дрво упија фирнајз неких месец дана а ти имаш и више времена.Када дође пролеће прво мажи ово у једној руци http://kucaboja.rs/75-large_default/er-lac-primer-velatura.jpg па онда ово у 2 и нећеш имати проблем са жутењем боје. http://kucaboja.rs/70-large_default/er-lac-aqualaquer.jpg hvala blok 64! gledaću da ih namažem uljem pre zime a na proleće sledi farbanje. @pbg12345 majstori će da farbaju ali ja moram da znam šta i kako hoću da rade pa se zato na vreme konsultujem sa stručnjacima. :)
Sestre Bronte Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 zato na vreme konsultujem sa stručnjacima. :) pa pravac forum
eumeswil Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 Jel ima neko iskustva sa korišćenjem briketa za ogrev? Ne znam da li je ovo najbolja tema da pitam, al ne znam gde bih drugde.
Zverilla Posted October 2, 2017 Posted October 2, 2017 Jel ima neko iskustva sa korišćenjem briketa za ogrev? Ne znam da li je ovo najbolja tema da pitam, al ne znam gde bih drugde. i/ili peleta (moji roditelji se misle da uzmu pec na pelet)
Frank Pembleton Posted October 10, 2017 Posted October 10, 2017 Ajde nekog dobrog majstora za bojler... Kod keve u bloku kaplje baš ozbiljno. Da vidim ima li popravke, ili da se kupuje novi... ....shit has hit the fan...
Krošek Posted October 10, 2017 Posted October 10, 2017 pls preporucite servis koji hoce i moze da popravi i ne plasi se da otvori jebeni blender bez skupocenog narucivanja dve trecine blendera iz inostranstva i sl nebuloza.
đorđe geprat Posted October 10, 2017 Posted October 10, 2017 i/ili peleta (moji roditelji se misle da uzmu pec na pelet) ja sam se "ohladio" po pitanju peleta jer peće ne radi kada nema struje. a ovde, u selu, čim zagrmi i zaduva hvtaju se za prekidač u trafo stanici. grejem se na drva koja guram u OLT osijek "kaloreks". milin.
Recommended Posts