kud u maglu Simoviću Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 to je novija stvar u označavanju spektar boja kod led rasvete je od početka bio najveći problem u rabljenju istih za profesionalnu rasvetu. sad se malo dovodi u red, za početak mernim sistemom tnx svašta zanimljivo ima da se progugla na ovu temu
Блок_64 Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 tnx svašta zanimljivo ima da se progugla na ovu temu Ја богами свашта и научих о расвети од вас овде.
Frank Pembleton Posted April 23, 2017 Posted April 23, 2017 to je novija stvar u označavanju spektar boja kod led rasvete je od početka bio najveći problem u rabljenju istih za profesionalnu rasvetu. sad se malo dovodi u red, za početak mernim sistemom tnx svašta zanimljivo ima da se progugla na ovu temu Zaista ja kad sam video kako ljudska koža "reaguje" na LED svetlo pri slikanju sa nekim "pokušajima" rasvete odustao sam...Mislim da još kubure sa elektronikom koja treba da prati to...
vathra Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Zaista ja kad sam video kako ljudska koža "reaguje" na LED svetlo pri slikanju sa nekim "pokušajima" rasvete odustao sam... Mislim da još kubure sa elektronikom koja treba da prati to... Није до електронике. Саме ЛЕД диоде имају ограничен спектар. Сетите се оних првих ЛЕД диода као лампица. Треба направити одговарајуће диоде, или комбинацију истих. Али већ има нових диода које су боље за репродукцију боја. https://en.wikipedia.org/wiki/Color_rendering_index http://www.yujiintl.com/high-cri-led-lighting Претпостављам да ће требати неко време док падну цене и постану раширеније.
vathra Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Код обичних/халогених сијалица треба се подсетити колико топлоте праве. О односу на штедљиве сијалице, код обичних, већина (95%) снаге се потроши на топлотно зрачење. За просечан стан са неких 7-8 сијалица које увек раде, то значи да бар пола киловата оде на топлоту. Отприлике лети треба да ради клима да би се то компензовало. Ја иначе волим јаче светло.
kud u maglu Simoviću Posted April 24, 2017 Posted April 24, 2017 Zaista ja kad sam video kako ljudska koža "reaguje" na LED svetlo pri slikanju sa nekim "pokušajima" rasvete odustao sam... Mislim da još kubure sa elektronikom koja treba da prati to... http://www.oscars.org/science-technology/sci-tech-projects/solid-state-lighting-report ovo bi trebalo da ti razjasni neke stvari
Timmy Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Pokusah da nadjem na topiku, verovatno je bilo slicnih pitanja, ali brzo odustah pa smaram ovako. Treba mi majstor za ves masinu, Gorenje marka ako je to bitno. Stari koji je bio pre oko 2 godine nije ostao u lepom secanju, pa trazim novog. Zahvalan na pomoci :)
Timmy Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Da ponovim pitanje, verovatno vecina nije bas redovna na topicu :)
vathra Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Ja sam prethodna dva kvara sam rešio, zapušen i zaglavljen filter, i bravica koja je crkla. Ako je nešto od toga, mogu da pomognem.
Блок_64 Posted April 25, 2017 Posted April 25, 2017 Da ponovim pitanje, verovatno vecina nije bas redovna na topicu :) Имам ја доброг само што гробарима наплаћује дупло.Имаш број на пп
copkillah Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Eksplodirala je sijalica u jednoj sobi kada sam je uključivao i sada nema svetla u celoj kući, a nijedan osigurač se nije otkačio, sve deluje okej, u čemu je (može da bude) fora?
pbg12345 Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 pa mozda osiguraci nisu odradili posao da ti nije izbacilo onaj glavni osigurac/sklopku pored samog sata?
J-♣ Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 (edited) Eksplodirala je sijalica u jednoj sobi kada sam je uključivao i sada nema svetla u celoj kući, a nijedan osigurač se nije otkačio, sve deluje okej, u čemu je (može da bude) fora? Najverovatnije iskočio glavni osigurač za jednu fazu u tabli kod brojila. Edti: kasnim sa komentarom, kolega iznad objasnio Edited April 28, 2017 by J-♣
JozoMujica Posted April 28, 2017 Posted April 28, 2017 Ili prsla nula na rasveti, obicno je zajednicka za sve sijalice.
Recommended Posts