mobio Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 (edited) Mali hint... Za depozite uSrbiji garantuje Srbija, ali Srbija ne zna baš tačno kako stvari stoje, jer su serveri sa podacima, pazi sad, u Grčkoj... Pa ti vidi... Ko kaže da Grci baš moraju državi sve da prkažu, zar ne? Osim zakona, ali se i to da regulisati....Lepa zakonska regulativa, koja je omogućila državi da baš ne mora da ima kontrolu nad svim stvarima... Bagra korumpirana....Zato sam i rekao formalno. Ono sto ce da se desi u stvari je cista game theory. U Grckoj ce ljudi da pojure u banke da dignu svoje depozite, nastaje panika banka ne moze da isplati i puca... Sad se to isto preliva na Srbiju, drzava ce morati da plati garantovane depozite, sve preko toga ljudi gube i tako... Plus to moze da izazove opsti haos na bankarskom trzistu ako ljudi ponovo izgube poverenje u banke. Edited May 6, 2010 by mobio Link to comment
Pontijak Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 srbija valjda garantuje depozite do 50 000 eura? tjah, sumnjam da milioni u Srbiji drze cak i 50 000, ma sta 50, cak i 3 hiljade, na racunima a o vecim sumama da i ne pisem. manje vise isplata garantovanog depozita ali gubitak poverenja u bankarski sistem i panika kod ljudi je vec nesto ozbiljno. Link to comment
Musharaf Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Zato sam i rekao formalno. Ono sto ce da se desi u stvari je cista game theory. U Grckoj ce ljudi da pojure u banke da dignu svoje depozite, nastaje panika banka ne moze da isplati i puca... Sad se to isto preliva na Srbiju, drzava ce morati da plati garantovane depozite, sve preko toga ljudi gube i tako... Plus to moze da izazove opsti haos na bankarskom trzistu ako ljudi ponovo izgube poverenje u banke.За сада нико нигде неће да јури и стање је редовно. У српским банкама које послују под грчким неонским светлима стање је нормално и нема никаквог стампеда. Link to comment
mobio Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 За сада нико нигде неће да јури и стање је редовно. У српским банкама које послују под грчким неонским светлима стање је нормално и нема никаквог стампеда.Pa nece, i to je dobro. Ja samo govorim sta ce se desiti sa velikom verovatnocom ako Grcka bankrotira. Link to comment
Razzmatazz Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Za Srbiju je važno da Kipar ostane stabilan, jebo Grčku <_< Link to comment
morgana Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 (edited) za ovo drugo ne znam, ali za ovo prvo, jos ludje: sekretarica u tamosnjoj ispostavi zlih kapitalista kojima ja robujem ovde ima, zahvaljujuci clanstvu u sindikatu valjda sekretarica, 130 evra mesecno dodatak na platu zato sto govori engleski i francuski. jos 140 evra za prekovremeni rad, koji se placa samo u italiji i grckoj, i ni u jednoj od ostalih 100 i nesto zemalja na svetu gde postoje ispostave.club med nations, sto rece neko :Dal za turizam ne brinem, evo maman se cula sa gospodja magdom u nei nesto gde vec godinama odlazi, kaze gdja magda, ma bice sve u redu, evo jos jedan aldi se otvorio kod nas. samo cemo ove godine morati da vas prijavimo, ne moze vise ko do sada da mi budete drugarica ovo mi je skroz poznato sa domaceg terena. zacas se postigne disciplina, ako postoji prinuda. Edited May 6, 2010 by morgana Link to comment
woodooinstalater Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Upravo tako - opet se teza o socijalistickim korenima fasizma potvrdjuje a ovakvi momenti to obicno najjasnije pokazuju. Ono sto nedostaje u Grckoj je liberalni korektiv u politici i drustvu uopste, tj. deo ideoloskog spektra koji bi insistirao na smanjivanju drzave, rashoda, budzetskog deficita na vreme dok nije kasno. Za tezu o socijalistickim korenima fasizma.I za liberalni korektiv kao alfa i omaga demokratije po Andurilu...Na stranu stranice i stranice gde se ljudi namucise da objasne pravu prirodu nacizma/fasizma, ali kome to treba, Anduril zna: gde ces, uostalom, cistiji primer nego Nemacku 30-ih i dolazak Adolfa na vlast. Skupe se krupni kapitalisti, proberu socijaliste od formata, i puste ih na vlast sve da bi neliberalno korigovali zastutu svojih pozicija pred nadirucim cim ono bese?A, da, Krupp, Thyssen, Quandt i kompanija krenuli da ruse i razbijaju...U stabilnim demokratijama gde taj liberalni korektiv postoji se obicno na izborima smenjuju levicarske vlade koje rado trose, prave dugove ali cesto koriguju i neke liberalno-konzervativne/desnicarske ispade, i one politicke snage koje insistiraju na vecoj fiskalnoj disciplini i manjoj drzavi. Grcka (ili Srbija) npr. taj korektiv nemaju i zato se samo trosilo sve sa demokratskim pokricem bez obzira ko je na vlasti. Ovaj sok sada bi mogao da rezultuje jacanjem onih ciji bi prioritet bio pravna drzava, smanjivanje drzavnog aparata, strogo kaznjavanje korupcije i uopste uvodjenje promena u neke stare, stetne navike. Bez toga je pitanje bankrota, totalnog raspada i drzavnog udara samo pitanje vremena.Uzimajte liberalni korektiv, ujutru i uvece, naste srca. Lek za sve boljke, narocito za priucene mladoliberale i siritelje demokratije, misionare medju zaostalim balkanskim domorodackim plemenima.Citam nesto ova pisanija pa vidim da su zagovornici takozvanih levih ideja po pravilu salonci, bez atributa muskosti i svakavi jos.Jel' to znaci da su predstavnici suprotne opcije ono pravo? Mislim ljudi na svom mestu, kojima samo (samo)deklarisanje daje defaultovan ausvajs da su lepi, pametni i uvek u pravu? Link to comment
Mp40 Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 ma super je to s izvlačenjem primera iz naftalina, još ako je SSovac, ih miline, ko da zgaziš bubašvabu. nego mene zanima kako to radi sad i ovde, da apstrahujem činjenicu da nedefinisana neformalna grupa određuje ko je zaslužio da bude smaknut kao klasni neprijatelj, koji su to levičarski kriterijumi kojima se danas procenjuje ko ne zaslužuje da živi kao neprijatelj radničke klase? ima više više od milion na akauntu, dva? jahta? CEO pozicija?Ja bih (u Srbiji) likvidirao vec za imanje jahte. Puna kapa!Za to sto nisi rob u svakom smislu vec samo u glavi, zahvali mudonjama i mudonjkama koji su se tukli sa policijom, bacali bombe, ubijali i umirali kroz istoriju. Zahvaljujuci onima koji su pustali krv govnima na pozicijama moci, ti danas radis "samo" 8-10 sati na dan i imas nekakva ljucka prava. Jadna ali nekakva. Da se oni ciji sistem branis kao neuhranjeni terijer slobodno pitaju, ne bi nista imao, cak iako si pametan, ucio skole i smatras da zasluzujes vise od radnika koji cisti ulicu. Link to comment
morgana Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 (edited) u parlamentu prihvacen paket mjera stednje Edited May 6, 2010 by morgana Link to comment
Pontijak Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 nemoj tako ostro, pa zar nisi u toku? grcki finansijski kolaps su izazvale i grcke sekretarice clanice sindikata kojima se placao, ej! p.l.a.c.a.o! prekovremeni radi citavih 140 eura mesecno! ej bre, gde to ima da se p.l.a.c.a. prekovremeni rad! Link to comment
Razzmatazz Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 nemoj tako ostro, pa zar nisi u toku? grcki finansijski kolaps su izazvale i grcke sekretarice clanice sindikata kojima se placao, ej! p.l.a.c.a.o! prekovremeni radi citavih 140 eura mesecno! ej bre, gde to ima da se p.l.a.c.a. prekovremeni rad!Evo kod mene u firmi se ne plaća. Plaća se bonus za rad na terenu i za odvojenost od familije i bonus za ostvarene kvartalne ciljeve, ali za prekovremeni rad u firmi ne. Posao je navodno koncipiran tako da možeš do pet da za završiš uz svoje stručne sposobnosti. Ako ti treba više vremena, sporo radiš. Link to comment
morgana Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 aj ponti ne zezaj, radi se o dodacima na osnovnu platu koji, narocito u vrijeme krize, ne postoje drugdje Link to comment
nautilus Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 <br />Ja bih (u Srbiji) likvidirao vec za imanje jahte. Puna kapa!<br />Za to sto nisi rob u svakom smislu vec samo u glavi, zahvali mudonjama i mudonjkama koji su se tukli sa policijom, bacali bombe, ubijali i umirali kroz istoriju. Zahvaljujuci onima koji su pustali krv govnima na pozicijama moci, ti danas radis "samo" 8-10 sati na dan i imas nekakva ljucka prava. Jadna ali nekakva. Da se oni ciji sistem branis kao neuhranjeni terijer slobodno pitaju, ne bi nista imao, cak iako si pametan, ucio skole i smatras da zasluzujes vise od radnika koji cisti ulicu.<br /><br /><br /><br />Pa i nije bas neki rezultat postignut tim umiranjem kroz istoriju. Link to comment
Tresko Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Izvlače se pare, Tresko, samo ne direktno... Plaćaju se povezana lica, iz Grčke, parama odavde, sve u 16... Pod firmom, svi smo mi deo jedne velike porodice... Muka mi je od tog slogana...To je nešto sasvim drugo, i to banke koriste svuda da bi zaobišle propise i premeštale pare tamo-vamo. Samo taj način ima svoje granice i vrlo ograničen domet. Mislim da je Gazza pitao za veliko premeštanje depozita iz zemlje negde drugde. Link to comment
Recommended Posts