kralj Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Gledao sam neki idejni projekat tramvajske stanice na samom mostu. Moguce da je to neko radio iz entuzijazma iskljucivo. Ok, futuristicki, sa liftom koji bi spustao pesake i biciklist direktno na ostrvo. Taj (ili neki drugi) alternativni pristup Adi, bio bi veoma praktican (ne racunam skelu).
hazard Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 to nije predvidjeno bilo kakvim zvanicnim planom vezanim za ovaj mostjedino, jos pre konkursa za samo resenje mosta, je onaj nesrecni plan za BeLaM imao ucrtanu stanicu lakog metroa na Adi, dakle na sred mosta - medjutim i ako je ikada to bilo u nekakvom (polu)planu, odustalo se od toga kada je radjen konkretan projekat za most, a i BeLaM je "mrtav" projekat
dunja Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 hm, al zar zabrana zaustavljanja na mostu nije kao neko osnovno saobracajno pravilo?
Frank Pembleton Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 to nije predvidjeno bilo kakvim zvanicnim planom vezanim za ovaj mostjedino, jos pre konkursa za samo resenje mosta, je onaj nesrecni plan za BeLaM imao ucrtanu stanicu lakog metroa na Adi, dakle na sred mosta - medjutim i ako je ikada to bilo u nekakvom (polu)planu, odustalo se od toga kada je radjen konkretan projekat za most, a i BeLaM je "mrtav" projekatNego da pitam jel predvidjeno da preko mosta ide samo metro/laki metro ili postoji varijanta i za tramavaj?
hazard Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ici ce tramvaj, uzet je i kredit za tu svrhu koji ce pokriti masu radova u gradu izmedju ostalog podzemne pesacke prolaze na Slaviji i sine na novom mostu i tako dalje
Далибор Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Kad se planiraju ti radovi? na slaviji i sine na mostu?
hazard Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 najranije na prolece, najverovatnije tek od sredine ove godine
kralj Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 to nije predvidjeno bilo kakvim zvanicnim planom vezanim za ovaj mostjedino, jos pre konkursa za samo resenje mosta, je onaj nesrecni plan za BeLaM imao ucrtanu stanicu lakog metroa na Adi, dakle na sred mosta - medjutim i ako je ikada to bilo u nekakvom (polu)planu, odustalo se od toga kada je radjen konkretan projekat za most, a i BeLaM je "mrtav" projekatSteta, nekako uvek gledam da izvucem sto vise iz ovih megalomanskih projekata, pa mi se ucini da bi most mogao da doprinese revitalizaciji tog dela ostrva. Da se prokrci suma za sirinu pesacke & biciklisticke staze. Ovako opet okolo i kroz ambijent 1 Radnicke.
S.L. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 ...Da se prokrci suma za sirinu pesacke & biciklisticke staze. Ovako opet okolo i kroz ambijent 1 Radnicke. Do pilona postoji asfaltiran put.
Hella Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 (edited) opala, eto meni novog desktop bekgraunda :) sjajne slike, i sjajan most edit: kolko god da je kostao mislim da ce za vrlo kratko vreme da se isplati samo od ušteđenog benzina i vremena. Edited January 5, 2012 by Hella
belch Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 obećala sam sebi da na tvoje postove odgovaram samo smajlijimana ovaj čak možeš i da klikneš :)
kralj Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Do pilona postoji asfaltiran put.Je l' to nesto novo? Mislim, verovatno postoji objasnjenje, ali sto bi neka budala isla do pilona i nazad?
S.L. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ne bih rekao da je novo. Valjda je napravljeno za potrebe veslačkog kluba ili ljudi koji tu imaju brodiće.Uglavnom, ide do nekih 30m do pilona. Tu je bila postavljena ograda gradilišta letos kada sam prolazio.Pogledaj na google maps, može baš lepo da se vidi.
kralj Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Aha, ti mislis na stazu na nasipu duz rukavca sto vodi prema veslackim klubovima. Ja sam mislio da se staza dovede do samog jezera - onog najnepristupacnijeg dela (nudisticka plaza, etc). Ta bi staza bila atraktivna jer bi isla sve kroz sumu. Tuda valjda dolaze i ljudi sto sa NBG koriste skelu.
Recommended Posts