Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Glumac koji igra junaka čije prezime se nalazi u naslovu je kod reditelja ovog filma ostvario svoju drugu saradnju. Posle je još tri puta igrao kod njega.Inače, ovaj film predstavlja jednu od bitnih prekretnica u glumčevoj karijeri. Inače od pet uloga koje je ostvario kod ovog reditelja: u tri je imao čin, a u preostale dve je bio lopov.

jebemupada mi na pamet redford / pollack, pa film jeremiah johnson, pa onda am.predsednik lindon johnson... vietnam... nixon...watergate... pa tu ulece pakula sa all the president's man, ali se ne uklapaju cinovi i lopovi... a slab sam sa tim americkim predsednicima i skandalima, ko, kad, sta ... sve se izmesalo.ne znam :(

Na današnji dan je pre 36 godina Nixon podneo ostavku, i Watergate jeste u pitanju... Ali, traženi film je pušten u bioskope SAD tačno godinu dana pre od dana hapšenja pri upadu u zgradu Watergate (17. jun 1972 - upad u zgradu i početak afere, 17. jun 1971 - film pušten u američke bioskope)...

:lol::Hail:
Intresantno je da je prekretnica koja je donela razrešenje tog velikog skandala postalo nešto što vrlo liči na naziv ovog filmskog ostvarenja. Naime, ukoliko se u nazivu filma prezime glavnog junaka zameni sa drugom rečju, dobija se naziv odlučujuće stvari za konačno razrešenje afere.Zanimljivo je da je i početak afere odredio motiv o kome je kao o temi ovo filmsko delo progovorilo prvi put u istoriji američkog filma. Tema kojom će se kasnije baviti mnogi filmovi.
Dakle, nije... U pitanju je drugi film, i neki drugi glumac/reditelj par...
Inače, ovaj film predstavlja jednu od bitnih prekretnica u glumčevoj karijeri.
Naime, glumac je ušao u period karijere u kome je odviše bio identifikovan sa jednim likom. Ovaj film predstavlja razlaz od toga i prelazak u novu fazu karijere...Reditelj je više nego poznat, a i ćerka mu je pre par godina debitovala kao scenarista kod drugog poznatog reditelja, koji je u vreme Watergatea snimio film o ženama u zatvoru...
Naime, glumac je ušao u period karijere u kome je odviše bio identifikovan sa jednim likom. Ovaj film predstavlja razlaz od toga i prelazak u novu fazu karijere...Reditelj je više nego poznat, a i ćerka mu je pre par godina debitovala kao scenarista kod drugog poznatog reditelja, koji je u vreme Watergatea snimio film o ženama u zatvoru...
ah...valjda se sad necu izglupirati. gledao sam davno anderson tapes, ne secam se skoro niceg, ali sam do njega dosao preko 'zena u zatvoru', tj. preko demija i lumetove cerke.dakle, lumet/connery, anderson tapes ( i, ako se ne varam, debi c.walkena) ?

Ne varaš se ni za debi ni za ostalo...Postavljaj novo...EDIT: Inače, The Anderson Tapes/The Watergate Tapes, elektronsko prisluškivanje prvi put kao tema u američkom filmu bilo je istovremeno i motiv provale u Watergate...

Edited by Ajant23