Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Glumac koji igra junaka čije prezime se nalazi u naslovu je kod reditelja ovog filma ostvario svoju drugu saradnju. Posle je još tri puta igrao kod njega.Inače, ovaj film predstavlja jednu od bitnih prekretnica u glumčevoj karijeri. Inače od pet uloga koje je ostvario kod ovog reditelja: u tri je imao čin, a u preostale dve je bio lopov. Link to comment
MocaVukotic Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 jebemupada mi na pamet redford / pollack, pa film jeremiah johnson, pa onda am.predsednik lindon johnson... vietnam... nixon...watergate... pa tu ulece pakula sa all the president's man, ali se ne uklapaju cinovi i lopovi... a slab sam sa tim americkim predsednicima i skandalima, ko, kad, sta ... sve se izmesalo.ne znam :( Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Pa, tu si negde... Skandal si pomenuo... Još da ubodeš glumca ili reditelja: jedan na drugog upućuju, i na konju si... Link to comment
Kreator Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 (edited) Pa jel film Frost/Nixon a glumac Frank Langella? Edited August 9, 2010 by BlackGeorge Link to comment
MocaVukotic Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 film bi trebalo da se pojavio godinu pre kraja watergate afere, dakle 1973? Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Na današnji dan je pre 36 godina Nixon podneo ostavku, i Watergate jeste u pitanju... Ali, traženi film je pušten u bioskope SAD tačno godinu dana pre od dana hapšenja pri upadu u zgradu Watergate (17. jun 1972 - upad u zgradu i početak afere, 17. jun 1971 - film pušten u američke bioskope)... Link to comment
MocaVukotic Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 eastwood / siegel - dirty harry? Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Intresantno je da je prekretnica koja je donela razrešenje tog velikog skandala postalo nešto što vrlo liči na naziv ovog filmskog ostvarenja. Naime, ukoliko se u nazivu filma prezime glavnog junaka zameni sa drugom rečju, dobija se naziv odlučujuće stvari za konačno razrešenje afere.Zanimljivo je da je i početak afere odredio motiv o kome je kao o temi ovo filmsko delo progovorilo prvi put u istoriji američkog filma. Tema kojom će se kasnije baviti mnogi filmovi.Dakle, nije... U pitanju je drugi film, i neki drugi glumac/reditelj par... Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Ajde ti postavi neko novo... Link to comment
MocaVukotic Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 pa necu, sad me bas zanima koji je to film. Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Inače, ovaj film predstavlja jednu od bitnih prekretnica u glumčevoj karijeri.Naime, glumac je ušao u period karijere u kome je odviše bio identifikovan sa jednim likom. Ovaj film predstavlja razlaz od toga i prelazak u novu fazu karijere...Reditelj je više nego poznat, a i ćerka mu je pre par godina debitovala kao scenarista kod drugog poznatog reditelja, koji je u vreme Watergatea snimio film o ženama u zatvoru... Link to comment
MocaVukotic Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 Naime, glumac je ušao u period karijere u kome je odviše bio identifikovan sa jednim likom. Ovaj film predstavlja razlaz od toga i prelazak u novu fazu karijere...Reditelj je više nego poznat, a i ćerka mu je pre par godina debitovala kao scenarista kod drugog poznatog reditelja, koji je u vreme Watergatea snimio film o ženama u zatvoru...ah...valjda se sad necu izglupirati. gledao sam davno anderson tapes, ne secam se skoro niceg, ali sam do njega dosao preko 'zena u zatvoru', tj. preko demija i lumetove cerke.dakle, lumet/connery, anderson tapes ( i, ako se ne varam, debi c.walkena) ? Link to comment
Ajant23 Posted August 9, 2010 Share Posted August 9, 2010 (edited) Ne varaš se ni za debi ni za ostalo...Postavljaj novo...EDIT: Inače, The Anderson Tapes/The Watergate Tapes, elektronsko prisluškivanje prvi put kao tema u američkom filmu bilo je istovremeno i motiv provale u Watergate... Edited August 9, 2010 by Ajant23 Link to comment
Recommended Posts