Jump to content

Ex YU fudbal

Featured Replies

Mi smo kao ozbiljan klub (tada) odradeli pricu ok. Piksi je prepoznat kao extra talenat, prikljucen je prvom timu sa 16,17 godina u sezoni 1981/82. Dusan Nenkovic je zeleo da mu pruzi sansu da oseti najuspesniju sezonu u istoriji kluba i upije iskustvo natalozeno u toj generaciji igraca i njihovim titanskim borbama na terenu i van njega. Karantine, pripreme, atmosferu borbe za ligasku titulu i evro kup titulu. O daljem razvoju igraca se pitao neko drugi i pametniji, pa eto. 

Piksi je iz velikog kluba presao u Marsej, tako da ne valja poredjenje sa Modricevim prelaskom iz Dinama u Totenhem. 

+1 na Ajatolaha

Ne znam ko je bolji i najbolji od jedankih, ali znam da kad sam nervozan guglam Paul scholes passing ili ovo piksijevo. Nema greske. bogotac.

I kompilacije iz Japana su mu ludačke. Ok, nije to taj nivo fudbala ali dovoljno je da se primeti kakav je majstor bio. 

Neko je ranije pogodio suštinu - Piksi je otišao vani sa 26 godina jer nije mogao ranije. Otišao je kao prebijeni mačak, koliko je on tek utakmica odigrao pod injekcijama, vukao i klub i reprezentaciju i kada je mogao i kada nije.

A neko je ranije primijetio da ni sportska medicina, nutricionizam itd nisu bili na današnjem nivou.

Tako da Modriču svake čast, ali zaista, ali kada se utakmica lomi i treba ti neki trenutak genijalnosti, nadahnuća da bi prelomio protivnika - Piksi i Dejo su moj izbor.

I Robi!

Robi je nesto najblize Piksiju sto je igralo fudbal u exYu od kraja 80ih do danas. Magican igrac.

Posle njega Dejo, Boban, Mijat , pa Jugovic i onda redjajte kako god hocete.

11 hours ago, levi said:

Marsej ne spada u najveće klubove, ni jedan veliki svetski igrač nije otišao tamo da igra. Svojim glavnim igračima oni su bili odskočna daska za veće klubove. 

Sad ne spada u najvece klubove, tad je spadao u najjace sto je i dokazao sa dva finala LS i jednom titulom sampiona Evrope. Ti bukvalno pricas da sampion Evrope nije tad bio jak klub, tako da kapiram da sad samo kontriras iz inata i trolujes.

Edited by Meazza

Takodje, igranje u Zvezdi onog vremena ima veliku tezinu, a kamoli da si prvi igrac tog tima.

8 hours ago, kipo said:

Ne znam ko je bolji i najbolji od jedankih, ali znam da kad sam nervozan guglam Paul scholes passing

Uz Rija Ferdinanda, meni omiljeni fudbaler otkako pratim, dakle nekih 25+ godina. Umetnik, nikada neću skapirati one koji ga stavljaju u isti koš sa Lampardom i Džerardom, pošto je barem za klasu iznad.

Edited by napadaj

Sad ne spada u najvece klubove, tad je spadao u najjace sto je i dokazao sa dva finala LS i jednom titulom sampiona Evrope. Ti bukvalno pricas da sampion Evrope nije tad bio jak klub, tako da kapiram da sad samo kontriras iz inata i trolujes.

ti sad hoćeš da kažeš da je Piksi imao veliku karijeru i igrao u velikom klubu, ali to ne samo da nije tačno nego ta tema  nije uopšte na stolu. tema je  zašto nije imao veliku karijeru kao Modrić, Savićević i Jugović iako je bio talentovaniji. a počelo je njegovom izjavom da je mogao da osvaja zlatnu loptu da je nije bilo povreda i ne znam šta još. i sad njega neko svrstava ispred igrača sa većim karijerama, zbog talenta i potencijala, koji nije ostvario, jer nije imao sreće

ali to je sve deo paketa koji čine velikog igrača. i Savićević je kroz celu karijeru imao problema sa povredama i nedisciplinom i sukobe sa autoritetima, pa je uspeo da se uklopi u veliki sistem, a Piksi nije mogao da se uklopi i da bude standardan ni u tom Marseju kad je bio zdrav, a kamoli nešto više. zato je Modrić najveći sa "ovih prostora", pa onda Savićević pa Jugović Mijatović itd

2 hours ago, napadaj said:

Jedan od najpotcenjenijih igrača ikad, ako uzmemo kao meru nekog prosečnog ljubitelja fudbala.

Edited by Milošica

Zanimljiva diskusija, ali neuporedive stvari. Modric i Piksi :blink: 

Sto se tice karijere svakako Luka u prednosti. Kada govorimo o talentu i cistom fudbalskom znanju - Piksi.

Opet ogroman je to jaz - vremenski pre svega. Sa druge strane pitajte ljude koji su pratili fudbal u vreme kada je Stojkovic Dragan igrao isti. 99% ce vam reci da je najbolji igrac sa ovih prostora u poslednjih 40 godina upravo on. I nece biti ni mrvu daleko od istine.

Vidim da pricate o Marseille-u i Tapi-u i usporedjujete ga sa danasnjim PSG/City/Chelsea ili sa Lagarderom (Matra Racing)

Ovo uopste nije tacno, Tapi koliko god ga ja ne volio je napravio od tog kluba instituciju pametnim ulaganjem. Covjek je orije toga ulagao u bciklizam i osvojio TdF (Hinault i LeMonde) pa onda preuzeo OM. 

Levi (iako pretjeruje) je sam rekao da nisu dolazila neka bombasticna imena ali skoro svakog kog je doveo unio je u njega pobjednicki duh.

OM je prije prvog finala bio drasticno pokraden od Benfike u polu finalu KS (Vatina ruka), pa su onda igrali finale i na kraju i osvojili. 

• Redoran changed the title to Ex YU fudbal

@borris_ Zaboravio si da kažeš kako je Tapie došao u poziciju da se OM bori za titulu KEŠa, koju je i osvojio, tj zašto je zaglavio u zatvoru.