MocaVukotic Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 FUDBALSKI KUP JUGOSLAVIJE 1947-1974GODIŠNJAK FSJ 1974/75 i 1975/76GODIŠNJAK FSJ 1976/77GODIŠNJAK FSS 2008-2009GODIŠNJAK FSS 2009-2010GODIŠNJAK FSS 2010-2011TEMPOV ALMANAH 1987/88 TempoTEMPOV ALMANAH 1988/89 TempoTEMPOV ALMANAH 1989/90 Tempoimam ovo, ali stvarno ne znam kako bih ti to dostavio. ovi tempovi almanasi mislim da imaju okačeni negde na ovom topiku. ili možda na nekom sličnom. proveri ovaj topik od početka ili vidi na SZD neki sličan.
borris_ Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Naletih na ov sliku na netu pa da je podjelim.Na slici su evropske reprezentacije na putu za SP u Urugvaju 1930.Francuska, Rumunija, Belgija i Jugoslavija (ja prepoznajem samo ove moje).
frn1782 Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 (edited) Imaju linkovi na ovoj temi za tempo almanahe ali su istekli.Na netu jedino ima ovo:http://www.scribd.com/doc/127552657/1990-1991-YU-FUDBALJa imam sken sa neta isto samo za tempo almanah 1988.http://www.filedropper.com/1987-1988 Edited November 19, 2013 by frn1782
MiddleClass Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Naletih na ov sliku na netu pa da je podjelim.Na slici su evropske reprezentacije na putu za SP u Urugvaju 1930.Francuska, Rumunija, Belgija i Jugoslavija (ja prepoznajem samo ove moje).Rumuni sjede, a s lijeva na desno Belgija, Francuska, Juga?
Mors Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 Imaju linkovi na ovoj temi za tempo almanahe ali su istekli.Na netu jedino ima ovo:http://www.scribd.co...-1991-YU-FUDBALJa imam sken sa neta isto samo za tempo almanah 1988.http://www.filedropper.com/1987-1988 Imam taj upravo sa scribd. Nema veze, hvala za ovaj drugi skinuo sam ga.Inače uploadovao sam u biblioteku JSL Sport za 1945. godinu, tad su se novine zvale Fiskultura tu je svih 11 brojeva celih. Imam i 1946. godinu još od JSL Sport, i to samo vezano za fudbal članke i stranice.
stoka Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Neko spomenu olimpijsko zlato fudbalera u Rimu i isključenje Milančeta Galića:http://strategija.org/jedino-olimpijsko-zlato-fudbalera/
MocaVukotic Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 (edited) to zlato je došlo nakon tri uzastopna srebra. tri puta smo gubili finale (48, 52, 56), i onda konačno u rimu smo uzeli zlato. bio je to nov, mlad tim, jedini stariji igrač je bio bora kostić (30), ostali svi oko 22-23, čak i galić koji je bio kapiten (inače je u to vreme kapiten bio zebec, ali tad je već završavao yu-karijeru i nije išao na OI). šoškić još nije bio definitvno prvi golman, pa je branio vidinić, inače su najužu odbranu činili šoškić, durković i jusufi, i njih trojica su odigrali zajedno preko 30 tekmi za reprezentaciju. bilo je to skoro kao beara, stanković, crnković, zacementirani golman i bekovski par. a lo bello je navodno bio italijanski vojnik za vreme WWII, stacioniran u hrvatskoj, pa je tada naučio psovke. a u polufinalu su izvlačili ceduljice iz šešira našeg doktora andrejevića, i italijani su mu posle ponudili da otkupe taj šešir, da ga sačuvaju za neki njihov fudbalski muzej, što je ovaj odbio, usput im pokazavši etiketu u unutrašnjosti šešira, na kojoj je pisalo - made in italy...edit - to je verovatno najbolji period u istoriji naše reprezentacije, 1960-1962. par meseci pre zlata u rimu, igrali smo finale prvog evropskog prvenstva, izgubili ga od rusa u parizu, i imamo 1962 polufinale mundijala. Edited November 20, 2013 by MocaVukotic
Dr Arslanagić Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 u polufinalu su izvlačili ceduljice iz šešira našeg doktora andrejevića, i italijani su mu posle ponudili da otkupe taj šešir, da ga sačuvaju za neki njihov fudbalski muzej, što je ovaj odbio, usput im pokazavši etiketu u unutrašnjosti šešira, na kojoj je pisalo - made in italy...Trebao je da im ga proda. Bolje da bude u italijanskom muzeju nego što su ga ovde izeli moljci.btw, super post
MocaVukotic Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Trebao je da im ga proda. Bolje da bude u italijanskom muzeju nego što su ga ovde izeli moljci.btw, super postšta, jel to zaista negde sačuvano?on ih je navodno odbio baš zbog toga što je hteo da ga sačuva za naš muzej tog tipa, ali ja ne znam da li mi imamo neki fudbalski muzej?
Dr Arslanagić Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 nemamo naravno. nešto je njegovih stvari u Muzeju Crvene zvezde, nešto još uvek čuva njegov sin (ako je i on još uvek živ, informacija je od pre par godina) deo lične prepiske je u fondovima Medicinskog fakulteta. možda nešto ima FSS ali to niko živ ne zna, pogotovo ljudi u FSS.već godinama se priča o osnivanju Muzeja sporta i olimpizma, dole na savskim dokovima, u organizaciji OKS. čak su pokupljeni mnogi eksponati i rukopisi sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (lične zbirke Bore Jovanovića i Radivoja Markovića npr.) ali od toga još uvek ništa.trenutno sam u procesu osnivanja fondacije za očuvanje fudbalskog nasleđa Jugoslavije, ako država neće neko mora.
porucnik vasic Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 nemamo naravno. nešto je njegovih stvari u Muzeju Crvene zvezde, nešto još uvek čuva njegov sin (ako je i on još uvek živ, informacija je od pre par godina) deo lične prepiske je u fondovima Medicinskog fakulteta. možda nešto ima FSS ali to niko živ ne zna, pogotovo ljudi u FSS.već godinama se priča o osnivanju Muzeja sporta i olimpizma, dole na savskim dokovima, u organizaciji OKS. čak su pokupljeni mnogi eksponati i rukopisi sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (lične zbirke Bore Jovanovića i Radivoja Markovića npr.) ali od toga još uvek ništa.trenutno sam u procesu osnivanja fondacije za očuvanje fudbalskog nasleđa Jugoslavije, ako država neće neko mora.
Tragac Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Čuveni dr Andrejević, koji je reprezentativcima ubrizgavao čokoladu u vene, kako bi im popravio fizičke performanse !
Mors Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Čuveni dr Andrejević, koji je reprezentativcima ubrizgavao čokoladu u vene, kako bi im popravio fizičke performanse !Ti stvarno veruješ u te nepotrkepljenje gluposti?To je onaj fazon, zato što je neki slepac upisao u fifin almanah da smo bili 4, zato smo 4-ti iako smo primili jednu bronzanu medalju za čitav tim koja i dan danas postoji kod potomka Koste Hadžija u Novom Sadu zajedno sa slikom posle meča finala!!!
Recommended Posts