Jump to content
IGNORED

Reprezentacija Srbije

teacher

Recommended Posts

Posted

Problem je što takvi slučajevi vode to obesmišljavanja reprezentativnog sporta u korist podizanja kvaliteta. Doduše, primeri ti nisu najbolji (osim D. Koste). Nemci, Francuzi i Holanđani su uglavnom sami afirmisali igrače o kojima govoriš. To ih svakako razlikuje od primera iz drugih sportova, gde za reprezentacije pojedinih država igraju igrači koji te zemlje ne umeju ni na globusu da ubodu.

• Replies 42.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MiddleClass

1678

• levi

1123

• kud u maglu Simoviću

1026

• Cash

990

Posted

Nemci imaju opak sistem razvoja mladih igrača u okviru kojeg se u nacionalne selekcije pozivaju samo oni "stranci" koji su sa 14 ili 16 godina došli u Nemačku i prošli mlađe kategorije. Mislim da tako nekako funkcioniše. 

Posted

Znao sam da ce ova tema otici u krajnost zvanu "sta ce Ozil-Boateng-Kedira-M.Gomez u GER repki" :isuse:

Posted

Vidim da se uvjek uzima fr ekipa kao reper reprezentacije sacinjene od naturalizovanih igraca.

Ovo je Fr ekipa sa SP-a 98'

Gardiens de but

16           Fabien Barthez                

22           Lionel Charbonnier        

1             Bernard Lama – Rodjen u Francuskoj, porijeklom iz Fr Guyanne-e (znaci francuska)

Défenseurs

5             Laurent Blanc   

2             Vincent Candela, rodjen u fr porijeklom spanac              

8             Marcel Desailly, rodjen u Ghana otac ga nije priznao a mama se udala za fr konzula i tako dobio drzavljanstvo     

18           Frank Lebœuf  

3             Bixente Lizarazu

15           Lilian Thuram, Gouadeloupe-a (vidim i da njima osporavaju da su francuzi)

Milieux de terrain

14           Alain Boghossian, porijeklom armenijac koji su pobjegli od turskog genocida 20.

7             Didier Deschamps (cap.)

6             Youri Djorkaeff, porijeklom armenijac koji su pobjegli od turskog genocida 20.

19           Christian Karembeu, Nouvelle Calédonie i dalje Francuska teritorija

17           Emmanuel Petit

11           Robert Pirès, porijeklom portugalac rodjen u fr

4             Patrick Vieira, rodjen u Senegalu, dosao u fr sa 8 godina

10           Zinédine Zidane, rodjen u fr

Attaquants

13           Bernard Diomède, rodjen u fr

21           Christophe Dugarry

9             Stéphane Guivarc'h

12           Thierry Henry, rodjen u fr, tata iz Gadeloupe-e a mama Martinique-a

20           David Trezeguet, roditelji argentinci, tata igrao u fr gdje je on i rodjen, izabrao da igra za fr

Stavio sam porijeklo igraca jer se ovoj ekipi najvise zamjera sto nije bila dovoljno bijela. Kada malo pogledas oni su svi rodjeni u Fr i na fr teritoriji osim dvojice.

Posted

Nemci imaju opak sistem razvoja mladih igrača u okviru kojeg se u nacionalne selekcije pozivaju samo oni "stranci" koji su sa 14 ili 16 godina došli u Nemačku i prošli mlađe kategorije. Mislim da tako nekako funkcioniše. 

tih stranaca ne bi ni bilo da švabe nemaju standard koji imaju, lako je njima da postavljaju neke takve standarde, mi smo sa druge strane siromašna zemlja u koju ne hrle milioni stranaca da rade pa da možemo da primenimo švapski standard kod izbora, ako nam se ukaže prilika da angažujemo nekog brazilca npr i ako će nam to doneti rezultat što da ne, već smo dovoljno hendikepirani što nemamo 50-60 ili 80 miliona stanovnika pa da iz tako široke baze crpimo talente, zar trebamo džentlmenski da ratujemo protivu onih koji novcem dolaze do kvaliteta?

Posted

@ borris

kod nas je bio problem dobiti državljanstvo ako ti otac nije imao prebivalište na teritoriji srbije 1948 godine, bez obzira gde je osoba koja je tražila državljanstvo bila rođena a pogledaj svoj spisak pa kod nas skoro niko od ovih  koje si boldovao ne bi mogao da prismrdi državljanstvu

Posted

Ako bi se tako racunalo (a nikad se nije racunalo) Zidane (tata mu dosao 54.), Viera i Trezeguet ne bi mogli dobiti drzavljanstvo. Svi ostali su francuzi rodjeni u fr od Francuskih roditelja.

Posted

@ borris

kod nas je bio problem dobiti državljanstvo ako ti otac nije imao prebivalište na teritoriji srbije 1948 godine, bez obzira gde je osoba koja je tražila državljanstvo bila rođena a pogledaj svoj spisak pa kod nas skoro niko od ovih  koje si boldovao ne bi mogao da prismrdi državljanstvu

A prismrdeli Subotić, Kuzmanović i Kadu. Kako da ne.

Posted

A prismrdeli Subotić, Kuzmanović i Kadu. Kako da ne.

- to su lex specijalis slučajevi :lol: 

- ne znam kako je sada ali kada sam vadio državljanstvo 2000 imao sam problema (jer su nepismeni matičari pomešali podatke za kevu i ćaleta) elem nedelju dana su me šetali po kacelarijama i sećam se i tog pitanja gde ti je bio prijavljen otac 48 godine

Posted

Znao sam da ce ova tema otici u krajnost zvanu "sta ce Ozil-Boateng-Kedira-M.Gomez u GER repki" :isuse:

I taaaaakoooo

Posted

Mihajlović dobro gura sa Sampdoriom, nek mu je sa srećom, ali čovjek kojem je višak Nemanja Matić je teški debil i nemač pojma, tu prestaje svaka priča.

Kad su pojedini već spomenuli Rehagela, Grci nikad nisu imali neku pretjerano jaku klasu od igrača, njima bi pretpostavljam Bambi Tošić (barem po pitanju tenhike i driblinga u pokušaju) bio što je Ibra Švedskoj.

Ljudi stave stranca na klupu, nema petljanja u posao, pošten profesionalan odnos na duge staze i Grci zadnjih 10+ godina mogu da se popišaju po licu svim ex Yu fudbalskim liliputancima, plus Bugarima, Rumunima, Turcima...

A mi smo eto krcati kreativcima, svjetskim klasama, najbitnijim šrafovima najvećih ekipa.

Ako u ova dva meča uzmemo 6 bodova uz dobru igru, valjda ima neke nade.