Dimitrije Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Deprimirjuce je kad se na napisanu glupost i uvredu neko potpise sa +1.
djeneralche Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Slazem se, mada tesko je napisati nesto pametno na Vasicevu uvredu, covek uglavom ostane nem posle njegovih ispada.
Dimitrije Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Od kada je naziv Vrcan uvredljiv? Koliko ja znam, ima istu konotaciju kao nazivi Civijas, Crevar, Paprikar, Lala, Era.
djeneralche Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 A jel dozvoljeno da se sam odredis sta je uvredljivo? Tebi nije, nekom jeste, a uostalom uglavnom je bolje ocutati nego napisati bas svaku glupost koja ti padne na pamet.
Dimitrije Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Kada biste malkice poznavali entnografiju Srbije, znali biste da nazivi Paprikari, Vrcani, Civijasi, Dzigerani, Ere, Lale, Bace, Rosuljci, itd. nisu uvrede vec nazivi stanovnika krajeva i varosi u Srbiji. (Preporucujem Jovan Cvijica kao referencu.) To sto danas neki ljudi smatraju da su neki od pomenutih naziva uvredljivi je uglavniom plod neznanja zaogrnutog politickom korektnoscu.
Meazza Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Nije naravno, što bi bio uvredljiv? I ja se to pitam.
djeneralche Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 (edited) Kada biste malkice poznavali entnografiju Srbije, znali biste da nazivi Paprikari, Vrcani, Civijasi, Dzigerani, Ere, Lale, Bace, Rosuljci, itd. nisu uvrede vec nazivi stanovnika krajeva i varosi u Srbiji. (Preporucujem Jovan Cvijica kao referencu.) To sto danas neki ljudi smatraju da su neki od pomenutih naziva uvredljivi je uglavniom plod neznanja zaogrnutog politickom korektnoscu.Sve se slazem, nisam najnacitanija osoba ali i najmanje obrazovana osoba moze biti pristojna, to makar ne zavisi od kolicine formalnog obrazovanja. Edited October 29, 2016 by djeneralche
porucnik vasic Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Od kada je naziv Vrcan uvredljiv? Koliko ja znam, ima istu konotaciju kao nazivi Civijas, Crevar, Paprikar, Lala, Era. Има и Гребић, Џигераш, Ћуран...ја најозбиљније не разумем Цртам Ораси шта њега боли око врцана? Моји пријатељи Нишлије не налазе то увредљивим.
crtamOrasi Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Ako ta ves masina deventaestovekovne etnografije jos uvek radi ubacite u nju i pojmove crncuga, civutin, cigan i siptar. Nema razloga da i na njima ne postigne efekat besprekornog devetnaestovekovnog belog. A mozemo i stavove prema zenama da formiramo na osnovu buthurtova Jovana Ducica, jer sto da ne, podjednako je izvodljivo i smisleno. Ovo je pokvarenjastvo u cijoj je osnovi pokusaj da se na racun razlike predstavi boljim od onog drugog, nista vise. Sad, sto nije u pitanju pol, boja koze, nacionalnost, versko ili seksualno opredeljenje no jezik/dijalekat/govor ne menja mnogo stvari, smrad je dobro poznat iako je ovde svakako manje upadljiv. Zato cu na dalje na ovo da odgovaram iskljucio uvredama. Slobodno udrite report, nek kosta sta kosta.
porucnik vasic Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Ako ta ves masina deventaestovekovne etnografije jos uvek radi ubacite u nju i pojmove crncuga, civutin, cigan i siptar. Nema razloga da i na njima ne postigne efekat besprekornog devetnaestovekovnog belog. A mozemo i stavove prema zenama da formiramo na osnovu buthurtova Jovana Ducica, jer sto da ne, podjednako je izvodljivo i smisleno. Ovo je pokvarenjastvo u cijoj je osnovi pokusaj da se na racun razlike predstavi boljim od onog drugog, nista vise. Sad, sto nije u pitanju pol, boja koze, nacionalnost, versko ili seksualno opredeljenje no jezik/dijalekat/govor ne menja mnogo stvari, smrad je dobro poznat iako je ovde svakako manje upadljiv. Zato cu na dalje na ovo da odgovaram iskljucio uvredama. Slobodno udrite report, nek kosta sta kosta.
Dimitrije Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 Jos jedan primer da kada se neznanje i politicka korektnost udruze da proizvedu besmislice. Ili kako bi to rekli Vrcani: Ovija se kaci na grozje.
crtamOrasi Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 (edited) Napisao bih samo prokleti, senilni crnokosuljasi, al ne mogu da ti ne skrenem paznju da ovo napisano u poslednjoj recenici neces cuti nigde. Tako se jedostavno ne govori, ma koliko vas sturmfuhrer bubasvabe zabavljalo izvrtanje reci. Bolji ste i veci Srbi, serem vam se na Srbe i srpstvo. Edited October 30, 2016 by crtamOrasi
Recommended Posts