Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Politika u UK

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17%
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17%
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34%
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31%
      31

This poll is closed to new votes

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 hours ago, adam said:

ovo opet mute da se narod ne doseti o cemu se radi. ljudi su glasali za opciju koja predstavlja radnike a laburisti su sami krivi sto to vise nisu. to sto je u toj izbornoj jedinici vecinsko stanovnistvo odredjenog porekla ne govori o etnickom raskolu nego o tome da se laburisti jos uvek nisu dozvali pameti. da je juce burnam bio na listicu, izglasali bi njega ovi isti sto su izglasali hanu i niko ne bi govorio o raskolu i raspadu.

Verovatno si u pravu (nisam potpuno uveren) ali lično mi je drago što Burnham nije bio tu i što je ova stravična koterija u sopstvenoj tvrdoglavoj gluposti sama pružila priliku da se pokaže koliko je, više nego zasluženo, omražena: i to sa leva. Izlišno je i napominjati na koje sve načine je kampanja protiv zelenih bila ispod svakog nivoa, a to nije prestalo ni nakon ovog ponižavajućeg poraza, što, uz politički idiotizam, pokazuje onako i ... pa bedu, prosto.

• Replies 8k
  • Views 656.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ona je poslednja stvarno velika ličnost 20-og veka, koja je imala neku veliku važnost i harizmu, na političkom nivou...   Ostali su samo umetnici i Kisindžer....

• Da je obeležila epohu, jeste. Ali žaljenje za istom, osim ako nisi Britanac bumer dojen monarhističkom sisom od rođenja, ne razumem. I da ne bude zabune, nije njena smrt za likovanje kao što j

• Prvi premijer joj je bio Cercil, a poslednji Liz Tras. Bas svasta stane u tu jednostavnu recenicu. 

Posted Images

1 minute ago, Frank Galvin said:

Verovatno si u pravu (nisam potpuno uveren) ali lično mi je drago što Burnham nije bio tu i što je ova stravična koterija u sopstvenoj tvrdoglavoj gluposti sama pružila priliku da se pokaže koliko je, više nego zasluženo, omražena: i to sa leva. Izlišno je i napominjati na koje sve načine je kampanja protiv zelenih bila ispod svakog nivoa, a to nije prestalo ni nakon ovog ponižavajućeg poraza, što, uz politički idiotizam, pokazuje onako i ... pa bedu, prosto.

Meni to malo lici na jos jednu strategiju. Bukvalno «na silu» zadrzati levo i socijalno liberalno biracko telo iako nacelno menjas politiku da capnes birace drugima, ali ovi treba da nemaju alternativu. Bukvalno da na silu prevuku celo drustvo u desno sta god to znacilo.

Edited by Moonwalker

Angela kaze da je spremna.

Former deputy prime minister Angela Rayner posted on X:

This result must be a wake up call. It’s time to really listen - and to reflect. Voters want the change that we promised - and they voted for.

If we want to unrig the system, if we want to make the change we were sent into Government to make, we have to be braver. A labour agenda that puts people first.

That’s what all of us across our movement need to rededicate ourselves to this morning.

1 hour ago, Moonwalker said:

Meni to malo lici na jos jednu strategiju. Bukvalno «na silu» zadrzati levo i socijalno liberalno biracko telo iako nacelno menjas politiku da capnes birace drugima, ali ovi treba da nemaju alternativu. Bukvalno da na silu prevuku celo drustvo u desno sta god to znacilo.

Izvini molim te, verovatno je do toga što sam u nekom haosu nevezano pa mi ne radi mozak kako treba, jel bi pojasnila možda na šta tačno misliš? Zanima me pitanje i mislim da je vrlo značajno. Čiju strategiju? Ovaj kreten iz No 10 danas, nakon poraza, priča kako su se borili protiv levog i desnog ekstremizma (!!!), pravili su neukusne postere kako su zeleni za narkomaniju, podilaze ksenofobiji Faraža kod kog su prešli, istina najgori ali vrlo relevantni torijevci (Cruella i jebeni Jenryck) itd.

2 minutes ago, Frank Galvin said:

Izvini molim te, verovatno je do toga što sam u nekom haosu nevezano pa mi ne radi mozak kako treba, jel bi pojasnila možda na šta tačno misliš? Zanima me pitanje i mislim da je vrlo značajno. Čiju strategiju? Ovaj kreten iz No 10 danas, nakon poraza, priča kako su se borili protiv levog i desnog ekstremizma (!!!), pravili su neukusne postere kako su zeleni za narkomaniju, podilaze ksenofobiji Faraža kod kog su prešli, istina najgori ali vrlo relevantni torijevci (Cruella i jebeni Jenryck) itd.

«Nacelno» ili ono kao leve partije bi da se pomere u desno, socijalno i ekonomski (biznis gura to u pozadini lobirajuci kod svih), ali ne bi nikako da izgube biracko telo koje je se tome opire i onda se gleda da se tim ljudima uskrati izbor, proglase «ekstremistima» (lazna ravnoteza sa ovim moronima na desnici) Ili na neki nacin prevare, budu izglasani na jednoj politici, a sprovodi se nesto drugo.

Edited by Moonwalker

16 minutes ago, Moonwalker said:

«Nacelno» ili ono kao leve partije bi da se pomere u desno, socijalno i ekonomski (biznis gura to u pozadini lobirajuci kod svih), ali ne bi nikako da izgube biracko telo koje je se tome opire i onda se gleda da se tim ljudima uskrati izbor, proglase «ekstremistima» (lazna ravnoteza sa ovim moronima na desnici) Ili na neki nacin prevare, budu izglasani na jednoj politici, a sprovodi se nesto drugo.

Sa ovim se potpuno slažem, i mislim da je veoma opasno.

Ceka se sad da se ukaze zamjena za Starmera i tek onda cemo vidjeti koji vjetar ce ponijeti novi kabinet. Angela ceka odluku suda i dok se to ne rijesi ne moze uci u igru. Burnham bi mozda bio najbolja opcija ali on ima malo podrske u Labour stranci, par puta je vec pokusao biti lider pa mu nisu dali. Zeleni nisu dobili malo, nego su razbili i Reform i Laburiste.

11 minutes ago, Seabass said:

Ceka se sad da se ukaze zamjena za Starmera i tek onda cemo vidjeti koji vjetar ce ponijeti novi kabinet. Angela ceka odluku suda i dok se to ne rijesi ne moze uci u igru. Burnham bi mozda bio najbolja opcija ali on ima malo podrske u Labour stranci, par puta je vec pokusao biti lider pa mu nisu dali. Zeleni nisu dobili malo, nego su razbili i Reform i Laburiste.

Jesu bogami, i ne želim biti zlonameran, jer ne mislim da si slep pored očiju ali čitav taj smer "starmerovakog realizma" (ne mislim sad na Princa tame ili na ovog bivšeg princa poslednjih nedelja, ne mislim ni na Meksvinija itd) bi trebalo da je danas opovrgnut.

sad je jasno da starmer mora da ode. gotovo. toksican je do balcaka. al drze se i on i ta njegova kamarila zubima za polozaje. a nizi esaloni nikako da se nakaslju i krenu u akciju. a preti im gubitak posla u trenutku kad posao nije lako naci. pogotovo za one preko nekih godina. preskupi na trzistu rada.

sto se mene tice, nek se sruse kao kula od karata i nek svi zavrse na dolu, bolje nisu ni zasluzili.

kakogod, meni je jako drago sto je previranje pocelo jer je ova politicka situacija neodrziva. nadam se da ce se odnekud dici nova levica jer vreme je.

a bojim se da ovo previranje moze i potrajati dok se nesto ne iskristalise. videcemo.

javlja mi se da ce shitshow poceti tek posle majskih izbora kad u nizim labour esalonima dodje do ozbiljnih gubitka poslova i plata al kao sto rekoh - zasluzeno. sto nisu skupili muda i reagovali na vreme.

ono sto mi uliva malo nade za mene je ova pobeda zelenih, otvara mogucnost nove levice. al videcemo...

11 hours ago, dragance said:

Zasto je to problem? Smeta ti kako imigranti koji imaju pravo glasaju? Ili ti uopsteno smetaju imigranti, kao sto ti se otme na topicu o Irskoj?

Smeta ti sto je Reform opet ispusio, kao sto ce i u generalnim izborima, ili pak sto su pobedili zeleni?

Probacu da ti obajsnim na nesto ti je lakse za razumetim, nesto sto ti je blisko. U BiH se glasa po etnickim linijama.

Pri cemu sam se ogradio jer ne poznajem dovoljno dobro stanje na terenu vec komentarisem ono sto Sky News prikazuje kao etnicko glasanje.

Moram reci da me prvi put neko proglasava za britanskog nacionalistu. Posto ti imas isksutva sa time, kroz poznavanje Antrima, moracu da preispitam sebe.

Ja sam imigrant u Irskoj, a da sam to pisao ti bi davno histerisao po forumu, dakle, to nije tacno.

2 hours ago, Frank Galvin said:

Jesu bogami, i ne želim biti zlonameran, jer ne mislim da si slep pored očiju ali čitav taj smer "starmerovakog realizma" (ne mislim sad na Princa tame ili na ovog bivšeg princa poslednjih nedelja, ne mislim ni na Meksvinija itd) bi trebalo da je danas opovrgnut.

Stvarno ne razumijem sta pokusavas da mi kazes. Nagadjam ali nisam siguran pa kad budes imao vremena, ako ti se da, pojasni.

Edited by Seabass

51 minutes ago, Emerald said:

Probacu da ti obajsnim na nesto ti je lakse za razumetim, nesto sto ti je blisko. U BiH se glasa po etnickim linijama.

Pri cemu sam se ogradio jer ne poznajem dovoljno dobro stanje na terenu vec komentarisem ono sto Sky News prikazuje kao etnicko glasanje.

Moram reci da me prvi put neko proglasava za britanskog nacionalistu. Posto ti imas isksutva sa time, kroz poznavanje Antrima, moracu da preispitam sebe.

Ja sam imigrant u Irskoj, a da sam to pisao ti bi davno histerisao po forumu, dakle, to nije tacno.

Sta li si ti gledao sad vise nije ni vazno. Zak Polanski je Jevrej i homoseksualac, ova vodoinstalaterka koja je izabrana u parlament je valjda engleskinja,, a muslimani glasali za njih. Kako je to sad glasanje po etnickom kljucu, kao u BiH?

55 minutes ago, Emerald said:

Moram reci da me prvi put neko proglasava za britanskog nacionalistu.

Ne mislim da si “britanski nacionalista”, već mislim da imaš problem sa “obojenom imigracijom” i sa muslimanima. Nadam se da grešim, ali tako čitam izmedju redova. Ne znam kakve veze ima Antrim sa tim - ja sam u Co. Down formalno, ali poredim one postove koje si stavljao sa onim narkomanom MacGregorom i kako je “popularan” (nije ni blizu), itd.

Živeo sam u Jorku i Londonu dovoljno dugo, a živom u Sirskoj, a nekada i u Republici, da vidim koliko je sati.

Ako sam se zajebao, nije problem da se izvinim.

2 hours ago, adam said:

sad je jasno da starmer mora da ode. gotovo. toksican je do balcaka. al drze se i on i ta njegova kamarila zubima za polozaje. a nizi esaloni nikako da se nakaslju i krenu u akciju. a preti im gubitak posla u trenutku kad posao nije lako naci. pogotovo za one preko nekih godina. preskupi na trzistu rada.

sto se mene tice, nek se sruse kao kula od karata i nek svi zavrse na dolu, bolje nisu ni zasluzili.

kakogod, meni je jako drago sto je previranje pocelo jer je ova politicka situacija neodrziva. nadam se da ce se odnekud dici nova levica jer vreme je.

a bojim se da ovo previranje moze i potrajati dok se nesto ne iskristalise. videcemo.

javlja mi se da ce shitshow poceti tek posle majskih izbora kad u nizim labour esalonima dodje do ozbiljnih gubitka poslova i plata al kao sto rekoh - zasluzeno. sto nisu skupili muda i reagovali na vreme.

ono sto mi uliva malo nade za mene je ova pobeda zelenih, otvara mogucnost nove levice. al videcemo...

Ne moze Starmer otici jer nema ko da preuzme kormilo. Streeting je upetljan sa Mandelsonom, Burnham nije clan parlamenta, Rayner ima slucaj sa IR, hoce li se pojaviti neko cetvrti iza koga ce stati partija, ostaje da se vidi. Sumnjam da ce Starmer praviti probleme, ja nekako vjerujem da mozda i ima neki gentleman's agreement i da ceka pravi momenat da ne bi doveo polozaj stranke i drzave u nepotrebnu krizu. A da ce otici, to je sad vec 100%, on nece voditi Laburiste u naredne izbore.

Labour generalno nisu toliko losi i napravili su neke dobre stvari ali dzaba kad za to ne zna niko, a napravili su i nekoliko katastrofalnih gresaka koje nisu znali ni ispraviti kako treba, nego su larmali oko toga pa se to ne zaboravlja. Mislim na one winter fuel allowance i two child cap debakle. Starmerova naivnost sto je dozvolio McSweeniju da mu vodi drzavu umjesto njega ga je kostalo i to ce platiti.

Sto se Zelenih tice, upalilo im je u Gorton Denton, sad samo treba da dobiju jos 325 (or so) mjesta da osvoje vlast. Ovdje su ulozili sve i kitchen sink, ali u GE se glasa malo drugacije i ako im uspije da skinu Laburistima dovoljno glasova, provuci ce Faraza. Srecom pa je do izbora jos par godina, a nedelja je dug period u politici pa se svasta jos moze desiti.

2 hours ago, Emerald said:

komentarisem ono sto Sky News prikazuje kao etnicko glasanje.

lupaju oni, ne moraš i ti.

pripadnici manjinske zajednice su glasali za po njih najmanje pretećeg kandidata. takvih "etničkih glasanja" kol'ko voliš, u UK i drugde. povremeno ume da bude i komično: u ovom slučaju, izgleda da su muslimanski religiozni konzervativci glasali za jevrejskog homoseksualca.

Edited by Gandalf

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.