adam Posted May 3 Posted May 3 Isplakah kad sam video. mogu misliti s kjojim zadovoljstvom su ga vratili.
vememah Posted May 4 Posted May 4 (edited) Sky News je na osnovu rezultata ovih lokalnih izbora napravio procenu za parlament po kojoj laburisti neće imati apsolutnu većinu. https://news.sky.com/story/sky-news-projection-labour-on-course-to-be-largest-party-but-short-of-overall-majority-13128242 Ni po BBC-jevoj projekciji se laburisti nisu proslavili. https://www.bbc.com/news/articles/c3g935ynj18o Edited May 4 by vememah
Budja Posted May 4 Posted May 4 U Others imas zelene i LibDem, to ce ici laburistima i Reform UK, to ce ici konzervama. Uvek su dve glavne stranke potcenjene na lokalnim izborima.
jms_uk Posted May 4 Posted May 4 A moguce je da ce i izlaznost biti drugacija za GE. Npr. sad objavise da je Labour dobio gradonacelnika West Midlands regiona (sa svega 0.3% razlike), gde je izlaznost bila 29.nesto procenata.
jms_uk Posted May 4 Posted May 4 4 hours ago, vememah said: U Londonu i nije neki sving. Zasto/koji swing?
jms_uk Posted May 5 Posted May 5 6 hours ago, Budja said: I ove brojke mi deluju nesto malo za London, jedva 2m glasova. 40.5% izlaznost
Budja Posted May 5 Posted May 5 7 hours ago, jms_uk said: 40.5% izlaznost Samo 5m glasaca? Ja sam mislio nesto blize 7-8m.
vememah Posted May 5 Posted May 5 (edited) Slabo si ti to sračunao. Ako je Kan sa skoro 1,1 milion glasova imao 44%, odnosno Holova sa preko 800 hiljada glasova nešto manje od trećine tj. 32%, to znači da je izašlo oko 2,5 miliona, odnosno da je s obzirom na izlaznost od 40% upisanih približno 6,25 miliona. Verovatno te je zbunilo to što je ovo samo deo kompletnih rezultata (ukupno je za gore prikazanih 5 najuspešnijih glasalo oko 91%) - bilo je tu još kandidata, uključujući i ovog, tzv. grofa Binfejsa. Evo kompletnih: https://en.wikipedia.org/wiki/2024_London_mayoral_election#Results_2 Edited May 5 by vememah 1
vememah Posted May 5 Posted May 5 20 hours ago, jms_uk said: Zasto/koji swing? Gubitak glasova kod konzervativaca je svega nekoliko posto.
vememah Posted May 9 Posted May 9 (edited) Šef laburista Kir Starmer srdačno u redove laburističkih poslanika primio ekstermnu desničarku poznatu po antiimigranskim stavovima i napadima na sindikate, koja je preletela iz redova konzervativaca. Pritom ga je ona dan ranije napala da je nesposoban i da podržava nekontrolisanu imigraciju, što će, kako tvrdi, imati katastrofalne posledice. Edited May 9 by vememah 1 1
dragance Posted May 9 Posted May 9 Ne preteruj da je ona neka ekstremna desnica. Uostalom, ide iz politike na kraju ovog mandata (najkasnije do novembra). Ali, slažem se: glup potez Starmera.
Milošica Posted May 9 Posted May 9 Što se tiče nacionalne politike, deluje mi da su danas svi na svetu ekstremna desnica ako pokrovitelji(koji god bili) to traže Što se nekih socijalnih pitanja tiče, tu je ipak malo drugačija priča. 1
Mel Posted May 9 Posted May 9 Just now, Milošica said: Što se tiče nacionalne politike, deluje mi da su danas svi na svetu ekstremna desnica ako pokrovitelji(koji god bili) to traže Što se nekih socijalnih pitanja tiče, tu je ipak malo drugačija priča. nacional-socijalizam...
Recommended Posts