maheem Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 1 hour ago, slepa živana said: evo preporuka za plažu, jako duhovito i zabavno, ima je u srpskim bibliotekama To je trilogija? jeste, znam da sam je tražio na policama knjižare, nešto se zamislio pa izašao sa nekom knjigom drugaru na poklon, kasnije na ulici skontao da nisam platio, vratio se, a na Bljuzgu zaboravio.
maheem Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 1 hour ago, Moća said: Nije vec samo jedna knjiga. Izvini zbog nepreciznog izrazavanja. Jeste jedna knjiga, deo trilogije, jedna od tri Bljuzge.
Moća Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 Pa u ovoj knjizi ima nekoliko priča jedino ako na to misliš. 1
slepa živana Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 2 hours ago, maheem said: Izvini zbog nepreciznog izrazavanja. Jeste jedna knjiga, deo trilogije, jedna od tri Bljuzge. ja sam baš tražila sliku omota te koju sam čitala. što kaže moca, nekoliko dužih priča, nisu povezane. kao kraći romani.
maheem Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 (edited) Bljuzga je trilogija: Bljuzga u praskozorje Bljuzga u podne Bljuzga u sumrak Bljuzga znači tri Tri znači Živojin Živojin znači život Uzdravlje! Poludeću s vama https://www.superknjizara.hr/hr/komplet-bljuzga-trilogija-null-predrag-licina Edited June 29, 2023 by maheem 4
makaronee Posted June 29, 2023 Posted June 29, 2023 (edited) Под солнцем / Даниэль Кельман, 2004. Unter der Sonne / Daniel Kehlmann, 1998. O melanholicnom docentu koji uspeva da omasi i grob svog literaturnog idola, posle neuspesnih nastojanja da se sa njim za zivota upozna. Edited June 29, 2023 by makaronee kratka prica 1
John Coltrane Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Dajte preporuku nekome ko Handkea ne voli zbog Slobe, bez da je ikad išta pročitao. Naleteo sam na dokumentarac na Insajder TV, pa reko ajd da probam nešto i od njega... Unapred hvala 1
Aleksija Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 iz istih razloga nisam htela da citam. mislim da sam procitala uzas praznine, ali je moguce i da sam ga samo vidjala na polici kod mojih. mozda sam ipak procitala. nema na cemu 2 1
makaronee Posted July 3, 2023 Posted July 3, 2023 (edited) On 2. 7. 2023. at 15:09, John Coltrane said: Dajte preporuku nekome ko Handkea ne voli zbog Slobe, bez da je ikad išta pročitao. Naleteo sam na dokumentarac na Insajder TV, pa reko ajd da probam nešto i od njega... Unapred hvala Moguce da bi dobar uvod u Handkea bio Strah golmana od penala / Die Angst des Tormanns beim Elfmeter, 1970. Dok najbolje pamtim Trenutak pravog osecaja / Die Stunde der wahren Empfindung, 1975. Edited July 3, 2023 by makaronee Davno bese, jos pre Sloboa.
John Coltrane Posted July 4, 2023 Posted July 4, 2023 6 hours ago, makaronee said: Moguce da bi dobar uvod u Handkea bio Strah golmana od penala / Die Angst des Tormanns beim Elfmeter, 1970. Dok najbolje pamtim Trenutak pravog osecaja / Die Stunde der wahren Empfindung, 1975. Golmana sam i uzeo (davno sam gledao Vendersov film) i Levoruku ženu. Usput dobih preporuku za Nesreća bez želja.
Sandens Posted July 4, 2023 Posted July 4, 2023 Ja bih ti pre preporučio Kratko pismo za dugi rastanak, mada i Golmanov strah od penala treba pročitati. 1
Milošica Posted July 4, 2023 Posted July 4, 2023 (edited) 5 hours ago, Sundance Kid said: Ja bih ti pre preporučio Kratko pismo za dugi rastanak, mada i Golmanov strah od penala treba pročitati. Nije page-turner, ali jako zanimljiv stil. Edited July 4, 2023 by Milošica
makaronee Posted July 4, 2023 Posted July 4, 2023 Дом с мезонином / А. Чехов, 1896. Pored programske, delikatno je provedena i lirska linija.
Recommended Posts