Lancia Posted July 18, 2022 Posted July 18, 2022 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: famu o biciklistima 👌🏻 i Kinesko pismo i Na gralovom tragu. Posle ne znam sta sam poceo, pa mi se ucinilo da sam to vec citao. 1
slepa živana Posted July 18, 2022 Posted July 18, 2022 5 hours ago, Milošica said: Misljenje o Basari kao piscu i sta citati? kratke priče "očaj od nane" ako se zanimaš za književnost uopše, looney tunes 1
Ptica trkacica Posted July 19, 2022 Posted July 19, 2022 Me likey Fino se razvio Loriga kao pisac od Najgore od svega. Plus, ko je kao ja nekim čudom medj' Joneskovim dramama preskočio Nosoroga, obavezno da pročita. Kakava genijalana drama i koliko sličnosti ima sa našom tužnom SNS zbiljom. And last but not least, hvala Laguni na ovom izdanju. Neuobičajeno za njihove standarde. 2
Ras Posted July 19, 2022 Posted July 19, 2022 3 hours ago, Ptica trkacica said: Fino se razvio Loriga kao pisac od Najgore od svega. Kada je ovo bilo popularno, sredinom devedesetih? Beopolis, crna knjižica? Čitao sam, ali sam pozaboravljao.
Ptica trkacica Posted July 19, 2022 Posted July 19, 2022 1 hour ago, Ras said: Kada je ovo bilo popularno, sredinom devedesetih? Beopolis, crna knjižica? Čitao sam, ali sam pozaboravljao. Jeste, baš ta. Ja sam je čitala 1998., ako se dobro sećam i bila oduševljena u to vreme. Nesnadjeni roker, life is shit and then you die i tako to. Imam je negde još uvek, baš ću da je potražim da pročitam ponovo, da vidim šta ću sad da mislim. 3
maheem Posted July 19, 2022 Posted July 19, 2022 U avionu pročitao Bergotova udovica, Bore Ćosića. Oduševljen sam ovom burleskom iako Prusta, čije je delo inspiracija za ovu parodiju, nisam čitao. Ali to ću ispraviti uskoro. Sad imam zadatak skupiti i pročitati sve Borine knjige. 1 1
đorđe geprat Posted July 20, 2022 Posted July 20, 2022 kreni s ulogom porodice i pričama o zanatima (zašto smo se borili) 4
Have_Fun Posted July 20, 2022 Posted July 20, 2022 Trenutno Harlan Coben - Win Prvi put čitam nešto od njega. Znam da ima nekoliko knjiga o Myronu kojem je Win (nazovimo to) pomoćnik. Ako su jednako dobre kao ova knjiga o Winu, jedva čekam sledeći susret s ovim piscem 1
Mercuzzio Posted July 21, 2022 Posted July 21, 2022 (edited) Baš dobro vozi. Pregršt interesantnih i zabavnih likova a premisa odlična. Mladi i perspektivni političar koji posle skandala biva poslat na ostrvo Trećić (koje se nalazi iza ostrva Prvić i Drugić) da organizuje lokalnu samoupravu. Sedam poverenika je do tada pokušavalo i nije uspelo. Posebna poslastica je "Trećićanski dijalekt" kojim pričaju Trećićani koji je kombinacija hrvatskog, dalmatinskog i australijskog engleskog jezika (pošto su svi stanovnici nekada radili u Australiji). Edited July 21, 2022 by Mercuzzio 7 2
makaronee Posted July 22, 2022 Posted July 22, 2022 Сверхчувствительная натура / Элейн Эйрон, 2014. The highly sensitive person / Elaine N. Aron, 2013. Izbegavam knjige o samopomoci.. valjda se negde mora poceti - a sve u svrhu primirja sa svetom.
James Marshall Posted July 22, 2022 Posted July 22, 2022 8 minutes ago, makaronee said: Сверхчувствительная натура / Элейн Эйрон, 2014. The highly sensitive person / Elaine N. Aron, 2013. Izbegavam knjige o samopomoci.. valjda se negde mora poceti - a sve u svrhu primirja sa svetom. nekad davno mi je drugar preporučio ovu knjigu, nisam stigao dalje od preporuke. Javi ima li smisla, navodno nije toliko mambo-džambo već da kao ima neko utemeljenje u struci.
morgana Posted July 22, 2022 Author Posted July 22, 2022 (edited) po opisu mi djeluje kao da obradjuje anksioznost i preplavljenost samo preimenovane u preosjetljivost. ako je tako, samopomoc itekako moze da ima smisla, i kod terapeuta bi se ucile neke tehnike desenzitizacije i brzog olaksanja. citam the gorbachev factor (archie brown), za sada ok Edited July 22, 2022 by morgana 2
makaronee Posted July 22, 2022 Posted July 22, 2022 11 minutes ago, James Marshall said: nekad davno mi je drugar preporučio ovu knjigu, nisam stigao dalje od preporuke. Javi ima li smisla, navodno nije toliko mambo-džambo već da kao ima neko utemeljenje u struci. Sudeci po razmerenom stilu i analitickoj dinamici, bez zloupotrebljavanja velikih pocetnih slova.. a i po iscrpnoj bibliografiji - nije mambojambo. mozda nije zgoreg s pocetka proci neveliki upitnik - test, pa se "klasifikovati". 1
Recommended Posts