March 10Mar 10 Kad pričamo o monitorima (i sori za oftopik), mene fascinira ovaj moj kućni Viewsonic vx2433vm koji sam uzeo 2009. godine za oko 250 eura, i evo ga još uvek radi kao prvog dana. Ponekad ga gledam pitajući se u sebi kako je moguće da i dalje šljaka, verovatno je to bila neka dobra serija. Pored njega na stolu držim i neki Dell od pre par godina i ovaj matori Viewsonic ima bolju i prijatniju sliku.
March 10Mar 10 10 minutes ago, brusli said:Ali zasto na ovoj tastaturi oni ruzni dugmici gore kao na kasetofonu.To je red line, nesto tako ruzno ne mogu da kupim.Zato ja i koristim K120, nema baš ničega viška što ne pripada tastaturi.
March 10Mar 10 Pre 10-11 godina je best buy bio P2414H, i ja sam ga kupio tad. Još radi, pojavio mu se samo jedan mrtav piksel za deset godina svakodnevnog rada i sada ga koristi drugar kojem sam ga dao kad sam kupio novi. Verovatno može i dalje da se nađe u dobrom stanju za neke sitne pare.Kod mene je miš relativno tih (G502X imam i kod kuće i na poslu), ali obožavam mehaničke tastature, koristim ih na oba mesta i nema šanse da bi neko mogao da spava dok ja radim bilo šta na računaru. Edited March 10Mar 10 by napadaj
March 10Mar 10 Ja kad radim na Mac koristim ovu Satechi X1 i zaista mi nekako lezi. Ne kucam nesto prebrzo ali je tiha, tasteri su dovoljno veliki i layout je isti kao kod standardne mac tastature.Verovatno najbolji gedzet u poslednjih par godina koji sam kupio.
March 10Mar 10 On 9. 3. 2026. at 19:09, morgana said:tenks, mozda mogu i tako (jedino sto trosim 2 usb-a ili hub, to mi nije idealno)idem sutra da pogledamJa imam stariju generaciju ovoga. Lagano i radi savršeno
March 11Mar 11 7 hours ago, Roger Sanchez said:Ja imam stariju generaciju ovoga. Lagano i radi savršenohvala, potrazicu
March 11Mar 11 8 hours ago, Roger Sanchez said:Ja imam stariju generaciju ovoga. Lagano i radi savršenoGenius je bio skroz ok budget kupovina svojevremeno.Je l nemaš problem da umesto š iliž okineš enter, nekako mi deluje malecko, stisnuto.Posle savršene multimedijalne IBMove, koju sam deset godina ima sa za kućni komp dugo dugo tražio i nabasam, žičana, na Volim da kucam na njoj, precizno, sve na svom mestu.Ali za bežične samo ovaj logi mi je bio ok.
March 11Mar 11 1 minute ago, Vapad said:Genius je bio skroz ok budget kupovina svojevremeno.Da. Ja sam mislio devedesetih da su oni neka vrhunska marka.
March 11Mar 11 Eh, devedesetih su Cherry tastature bile najtrazenije - mozes cekicem da bijes po njoj, radice i dalje.
March 11Mar 11 48 minutes ago, Vapad said:Genius je bio skroz ok budget kupovina svojevremeno.Je l nemaš problem da umesto š iliž okineš enter, nekako mi deluje malecko, stisnuto.Nikakvi problemi, služi me već deset godina, uglavnom za rad, s više laptopova. Komplet koji nosim kad trebam raditi odnekud drugdje. Malecka nije, to je full size tastatura, ali jel, gotovo bez obruba.Model koji imam je 8000ME, dakle baš predšasnika. Edited March 11Mar 11 by Roger Sanchez
April 9Apr 9 Ja bih da uzmem neki eksterni od 2 TB recimo.Naginjem ka onim gumiranim Transcendima, imam onaj ljubičasti od 500 GB već sigurno dvocifren broj godina, pa se nadam da su zadržali kvalitet. Ili neko ima neku konkretnu preporuku?
April 14Apr 14 Hard odnosno ssd diskovi su poskupeli u odnosu na prošlu godinu ,ne toliko kao memorija ali skoro duplo On 10. 3. 2026. at 11:49, napadaj said:Pre 10-11 godina je best buy bio P2414H, i ja sam ga kupio tad. Još radi, pojavio mu se samo jedan mrtav piksel za deset godina svakodnevnog rada i sada ga koristi drugar kojem sam ga dao kad sam kupio novi. Verovatno može i dalje da se nađe u dobrom stanju za neke sitne pare.I ja sam ga tada kupio ,dao sam ćaletu pre nekoliko godina radi bez problema ,on kompjuter ne gasi 24/7