Indy Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Fotografi, da li obilazite stranice New York Times-a (net verzije, ofkors)? Ja sam tamo redovan, zbog članaka, međutim neretko završim samo gledajući fotografije, koje su spektakularne.Selekcija fotografa koja radi za NYT jednostavno rula.Evo nekih (od, reklo bi se, bezbrojnih) primera:Slide Show - Wroclaw, PolandOn Location: The MuralistPored sjajnih fotki rasutih po skoro svim člancima u različitim sekcijama lista, imaju i ceo pod-sajt (blog) posvećen fotografiji, Lens:
jms_uk Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 Fotografi, da li obilazite stranice New York Times-a (net verzije, ofkors)? Ja sam tamo redovan, zbog članaka, međutim neretko završim samo gledajući fotografije, koje su spektakularne.Aha :)Ali jos obavezniji BigPicture Boston Globe-a. Imaju nekog sjajnog editora koji pravi izbor.
Indy Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 (edited) Na Lensu NYT-a otkrih zanimljivi "konkurs", “A Moment in Time”. 2. maja u 15:00 po UTC (što je npr. 17:00 u Beogradu) treba da nastane fotografija, koja se onda može podneti NYT-u da postane deo "globalnog mozaika" (ako je izaberu, ofkors). Ima detalji ovde.Kod mene će biti 1 posle ponoći, pa se spremam za noćno snimanje... možda neki pub? Nedelja noć je malo mrtva, ali makar ne lete flaše okolo.EDIT. Fotke iz jednog sličnog projekta i to slikano u 4 ujutro. Edited April 24, 2010 by Indy
hoffnung Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 kakvo je vaše oko da provalite da li se npr. radi o širokom objektivu, zumu... ja nema šanse da provalim.also...mnogo sam fasciniran ovim vulkanskim snimcima. da li je blizu fotograf ili daleko, nebitno je.
jms_uk Posted April 24, 2010 Author Posted April 24, 2010 kakvo je vaše oko da provalite da li se npr. radi o širokom objektivu, zumu... ja nema šanse da provalim.Pa zavisi - sirokougaoni ume da "krivi" - stvar perspektive - i to se da primetiti. Za [neke] vece fokalne duzine nisam siguran.
hoffnung Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 (edited) da, ovo za širokougaoni što kažeš. kool. ako imate u vašim bookmarks-ima nešto kao street photography, nešto što ste iskopali, ne bi bilo loše da ostavite ovde link jer sam nešto u fazonu da uličarim ovih dana. guglao sam i nisam nasitio oči uličnom (nije mi bitno da li je black&white ili color, bitno je da je ludilo!) :) Edited April 25, 2010 by bob mould hair style
Vapad Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 http://www.tipa.com/english/XX_tipa_awards_2010.phpNe bih tek ovako stavljao, ali im je izbor izvanredan, sve u sridu, dođe kao izvrsno pomagalo u šta da kupim situacijama. Pentax K-x
Vapad Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 (edited) Sony NEXKak' su ljepi :DEDIT: Edited May 11, 2010 by Vapad
bus Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Nije nikakav high-tech. Nije Google Earth ili Streetview. Prosto globus koji može da se okreće sa naslaganim gomilama slika. Ali ima mnogo lepih fotografija. A moment in time.
расејан Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 kakvo je vaše oko da provalite da li se npr. radi o širokom objektivu, zumu... ja nema šanse da provalim.Просто, брзина којом се предмет увећава кад се приближава сочиву је обрнуто сразмерна жижној даљини. Поређај по дубини три предмета у кадар, један иза другог али да се не преклапају. Сними издалека, призумирано. Онда се приближавај на, шгјз, рецимо две трећине растојања, одзумирај да добијеш исти кадар, шкљоц, па се опет приближи, одзумирај... док не дођеш до најширег.И онда упореди односе величина тих предмета на снимцима, и на шта ти личи перспектива. Широки појачава дубину; теле је спљошћава.
hoffnung Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) Просто, брзина којом се предмет увећава кад се приближава сочиву је обрнуто сразмерна жижној даљини. Поређај по дубини три предмета у кадар, један иза другог али да се не преклапају. Сними издалека, призумирано. Онда се приближавај на, шгјз, рецимо две трећине растојања, одзумирај да добијеш исти кадар, шкљоц, па се опет приближи, одзумирај... док не дођеш до најширег.И онда упореди односе величина тих предмета на снимцима, и на шта ти личи перспектива. Широки појачава дубину; теле је спљошћава.možda sam preterao kada sam napisao da "ja nema šanse da provalim". više sam hteo da dobijem odgovor: "da li odmah provalite?" tako nekako. :)hvala ti na pojašnjenju :) btw. često kada si pisao-pišeš, napišeš i tu skraćenicu (ne znam šta zapravo znači) "šgjz" i uvek sam mislio da mene spominješ, tj. da se meni obraćaš. par puta sam se izmoširao na početku dok nisam provalio da to nema veze samnom. Edited May 16, 2010 by bob mould hair style
Zmitjkoe Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 (edited) btw. često kada si pisao-pišeš, napišeš i tu skraćenicu (ne znam šta zapravo znači) "šgjz" i uvek sam mislio da mene spominješ, tj. da se meni obraćaš. par puta sam se izmoširao na početku dok nisam provalio da to nema veze samnom.Ti bi eventualno bio bmhs, a šgjz je "šta ga ja znam". ;) Edited May 16, 2010 by Zmitjkoe
Dionysos Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 и остале - http://www.younggalleryphoto.com/photography/brandt/brandt.html
Recommended Posts