Jump to content
IGNORED

kim_philby

Recommended Posts

Posted
pure entertainment
Ne bih ipak potcenjivao "poruku" o kojoj cini mi se prica beowl (a valjda je pricao i philby, premda ne bih pretendovao da kazem da sam ga ista razumeo).A evo u cemu se ne slazem s beowlom (i slicnomisljenicima), premda i dalje ostajem pri tome da film treba videti i da je odlicna (ali, prvoklasna) zabava: It is hard to imagine how Cameron, the film company and all those who made the film can be comfortable with this humanity-is-overrated message, particularly as their work and lavish lifestyles rest on the very development and progress Avatar decries. But then, the film’s message is aimed, not at supposedly responsible elites, but at the apparently destructive film-going masses. By the end of the film, this reviewer felt like rising to his feet and cheering the final human attack on the Na’vi. Indeed, much of the audience seemed ambivalent - we were clearly dazzled by the spectacular 3D effects and the beautiful rendering of the alien planet, but the unrelentingly bleak portrayal of humanity left everyone more than a little despondent as we left the cinema to celebrate the New Year.Avatar: misanthropy in three dimensions
  • Replies 716
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• kim_philby

123

• Indy

47

• Ajant23

46

• yolo

36

Top Posters In This Topic

Posted
Ne bih ipak potcenjivao "poruku" o kojoj cini mi se prica beowl (a valjda je pricao i philby, premda ne bih pretendovao da kazem da sam ga ista razumeo).A evo u cemu se ne slazem s beowlom (i slicnomisljenicima), premda i dalje ostajem pri tome da film treba videti i da je odlicna (ali, prvoklasna) zabava: It is hard to imagine how Cameron, the film company and all those who made the film can be comfortable with this humanity-is-overrated message, particularly as their work and lavish lifestyles rest on the very development and progress Avatar decries. But then, the film’s message is aimed, not at supposedly responsible elites, but at the apparently destructive film-going masses. By the end of the film, this reviewer felt like rising to his feet and cheering the final human attack on the Na’vi. Indeed, much of the audience seemed ambivalent - we were clearly dazzled by the spectacular 3D effects and the beautiful rendering of the alien planet, but the unrelentingly bleak portrayal of humanity left everyone more than a little despondent as we left the cinema to celebrate the New Year.Avatar: misanthropy in three dimensions
Trebao je neko autoru clanka da kaze "aman, bajka bre! s'o se palis ko hepo kocka?". Plus, sto i najveci hipi optimista koji je gledao film zna da ce se kauboji vratiti sa neutronskim bombama ako opstanak covecanstva bas 100% zavisi od tog unobtanijuma. Nego reci nam, kako su te se svidele dude Michelle Rodriguez u 3 D? Konacno prava glumica za Kameronove uloge zena-ratnika u wife beateru.
Posted
Trebao je neko autoru clanka da kaze "aman, bajka bre! s'o se palis ko hepo kocka?". ...
Ne potcenjuj memetiku. Vidis da je prezirati svoju vrstu postala stvar dobrog ukusa medju drustvom koje drzi do sebe. White guilt pocinje da se prepakuje u H. sapiens guilt, posebno sad kad je i lider slobodnog sveta sam "dobro osuncan" (© Berlusconi). cool.gif
Posted
Ne potcenjuj memetiku. Vidis da je prezirati svoju vrstu postala stvar dobrog ukusa medju drustvom koje drzi do sebe. White guilt pocinje da se prepakuje u H. sapiens guilt, posebno sad kad je i lider slobodnog sveta sam "dobro osuncan" (© Berlusconi). cool.gif
Da znas da si u pravo sto se tice pakovanja white guilt u Homo sapiens ambalazu, to mi skroz promaklo. Sta cu kad su mi dude Michelle Rodriguez u 3D pakovanju popile mozak.
Posted
ovo na linku je jedno od najpogresnijih mogucih citanja avatara... pisano direktno iz perspektive kvarica. neki ljudi ne treba da idu u bioskop....
Posted
By the end of the film, this reviewer felt like rising to his feet and cheering the final human attack on the Na’vi.
rili? :blink:
Posted
Ne potcenjuj memetiku. Vidis da je prezirati svoju vrstu postala stvar dobrog ukusa medju drustvom koje drzi do sebe.
Ovo je tačno ukoliko pomahnitale generale i njihove finansijere iz izvršnih odbora posmatramo kao svoju vrstu. Ja, recimo, kao svoju vrstu vidim neke druge ljude, dočim homo sapiense koji ognjem i mačem sprovode neko opšte dobro iza kojeg po pravilu čuči njihovo lično materijalno dobro, smatram otpadnicima od ljudske vrste koji ničeg ljudskog u sebi nemaju a prezir je jedino čega su dostojni. Nikada neću biti protiv svoje vrste kao takve.Uzgred, neki detalji iz filma mi govore da je Cameron prevashodno imao za cilj da okrpi američki angažman u Iraku (ne izražavam se ni pozitivno ni negativno, samo konstatujem). Glavni zlikovac je malte ne arhetip nekog američkog generala koji tamo čisti žene i decu po raznim Faludžama; početni govor u kojem pokazuje na ogradu baze iza koje "sve što postoji hoće da vas ubije na najrazličitije moguće načine" je prilično jasna paralela sa Zelenom zonom u Bagdadu; tu je i ono: "Mi njima škole i puteve, još ih učimo engleski, i opet nam ne veruju"; pa onda onaj odvratni moderni vojnički rečnik kojim glavni zlikovac stalno govori (hostiles, payload, pre-emptive strike...); i na kraju gomila tetoviranih likova koji ratuju za pare i koji će za te pare izvršiti svako naređenje nekog poluludog komandanta. Svi ovi momenti su viđeni u brojnim dokumentarcima i drugim prilozima iz Iraka tokom prethodnih 5 godina.
Posted

Ja ovaj film sto posto necu razumeti.Jel bolji od Basterdsa i Betmena?

Posted
...je prilično jasna paralela sa Zelenom zonom u Bagdadu; tu je i ono: "Mi njima škole i puteve, još ih učimo engleski, i opet nam ne veruju"...
Lave, ovo je konstanta bilo koje/bilo cije kolonijalne avanture. Recimo, britanci su to pricali pre 70 godina u vezi Indije. Ono sto je novost je da kolonosani na to kazu "nista sto ste nam doneli nam ne treba". Mozes ovu pricu da shvatis i kao omaz noveli U srcu tame (Heart of Darkness). Dzungla je tu, belac koji se zaljubio u domorotkinju je takodje tu, belci ekspolatatori isto tako, put kroz dzunglu & sukobi sa domorocima.... i na kraju massa Kurtz takodje umire. Jedina razlika je u tome sto mu dusa ostaje medj' domorocima u telu avatara. Jebi ga, 21 vek, mora nesto novo da se umetne.
Posted

bravo, ovo sam hteo da napisem, plot je teska conradovstina

Posted

omg,posle svih ovih diskursa Gazza mi izgleda kao suvi realista sa svojom 'teorijom revolucionarnog prevrata'.

Posted
omg,posle svih ovih diskursa Gazza mi izgleda kao suvi realista sa svojom 'teorijom revolucionarnog prevrata'.
meni se vise svidja teorija o najgorem filmu ikada
Posted
Lave, ovo je konstanta bilo koje/bilo cije kolonijalne avanture. Recimo, britanci su to pricali pre 70 godina u vezi Indije.
Svakako, ali čini mi se da je Cameron malo više ciljao na Irak danas a malo manje na Indiju od pre 70 godina.
Posted

posto sam po pradjedovskoj tradiciji nezainteresovana za specijalne efekte, odustala sam od filma u cca 35. minutu, cim sam shvatila da je paraplegicar gud gaj, vanzemaljci imaju frizure kao indijanci a boju koze ko hare krisna, u njihovoj civilizaciji se i zene pitaju, i jedno su sa prirodom i drustvom kad ustreba. jebeni ples sa vukovima je posteniji film od ovog, a pokahontas je kudikamo seksija od visoke plavuse.

Posted

visoka plavusa? mislis crnkinja, zoe saldana? :)