July 24, 2025Jul 24 1 hour ago, petaras said:Sve je to super sto se tice potrosnje, al mu treba 2 dana da ohladi limenku piva kako treba... Sto se tice uredjaja za hladjenje ili onih sa grejacem, ja biram sto nizu kategoriju energetske efikasnosti... Ne treba mi ekonomicna masina za ves koja preko 6 sati pere ves na 95 stepeni...LOL, ne. Radi na 2 do 8 stepeni kao i svaki drugi frižider. Energetska efikasnost ne znači da nešto radi kilavo nego da radi isto što i drugi proizvod samo troši manje.
July 24, 2025Jul 24 5 minutes ago, kronostime said:Ako hoces brze hladjenje - onda kupi neki ovakav "antikvitet""Kupujem prodajem - kao nov, odlicno ocuvan i malo koristen"
July 24, 2025Jul 24 13 hours ago, kud u maglu Simoviću said:pa i ti klima uređaji su jeftiniji brat bratu 50% nego kad su počeli masovnije da se ugrađuju u srbiji. sada doduše ima i znatno više proizvođača pa i to utiče na nižu cenu, nego kada si bio ogranicen na lg & cariereda, u prehrambenoj industriji je taj skok možda i najdrastičnijikako jbt, klima sa ugradnjom iljadu eura
July 24, 2025Jul 24 On 23. 7. 2025. at 13:09, kud u maglu Simoviću said:msm tv koji podiže kvalitet životaMeni je prva kupovina ozbiljnijeg tv-a (oled 65) jedna od najboljih investicija u životu oko koje sam puno, puno premišljao jer su to bile ozbiljne pare za mene u tom (i svakom) trenutku. Sa obzirom da svaki dan pogledam seriju film dokumentarac te da generalno obožavam 7u umetnost, ta kupovina je drastično poboljšala moj filmski doživljaj a samim tim uživanje u onome što jako volim.Ne znam da li se to računa kao kvalitet života, ja bih rekao da da, sada imam 77" i srećan sam čovek svaki put kad pustim play šta god da pustim.Inače, kad mi neko kaže da gleda filmove na lap top-u i slično ne znam šta bih rekao, film je toliko vizuelna umetnost da je to sakaćenje u startu no neka gleda svako kako voli.
July 24, 2025Jul 24 27 minutes ago, Venom said:LOL, ne. Radi na 2 do 8 stepeni kao i svaki drugi frižider.Energetska efikasnost ne znači da nešto radi kilavo nego da radi isto što i drugi proizvod samo troši manje.Frizider je mozda moj subjektivni osecaj, ovo sa masinom je izmereno u praksi
July 24, 2025Jul 24 @Mil@n kod mene suprotno. uopste se ne lozim na kvalitet slike. gledao sam jebene strimove pola zivota, apsolutno mi ne smeta kada je slika slabijeg kvaliteta te ne razumem kupovine televizora od pola zida. mozda ima slicnosti sa kupovinom nabudzenijeg automobila.
July 24, 2025Jul 24 Just now, Mr.Mxyzptlk said:@Mil@n kod mene suprotno. uopste se ne lozim na kvalitet slike. gledao sam jebene strimove pola zivota, apsolutno mi ne smeta kada je slika slabijeg kvaliteta te ne razumem kupovine televizora od pola zida. mozda ima slicnosti sa kupovinom nabudzenijeg automobila.Sve cool, ja obožavam kvalitetnu sinematografiju, lepu fotografiju u filmu, zanimljive i specifične kadrove i msm da je negde logično da je sve to izraženije kvalitetnijim i vežim prikazom. Uostalom, ne postoje džabe bioskopi, vizuelni i audio doživljaj su svakako osnovni elementi filmske umetnosti, logično je da ono što reprodukuje bolji i lepši kvalitet i slike i zvuka doprinosi ugođaju.Naravno, razumem skroz da nekim ljudima to uopšte nije bitno.
July 24, 2025Jul 24 14 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:kako jbt, klima sa ugradnjom iljadu eurada, al ima i za 250€(bez ugradnje)
July 24, 2025Jul 24 @Mil@n volim da odem u bioskop (mada sve redje), ali nije mi nista wow iskreno da bih pozeleo da isti imam u sobi.
July 24, 2025Jul 24 Kad pozelim da gledam bioskop - iznesem laptop u dvoriste i prikljucim projektor.Televizor bih vec teze izneo.
July 24, 2025Jul 24 23 minutes ago, petaras said:Frizider je mozda moj subjektivni osecaj, ovo sa masinom je izmereno u praksiNemam taj problem ni sa jednim uređajem. Ponekad "eko mod" traje dugo, ali uređaj je u normalnom modu i dalje efikasniji.
July 24, 2025Jul 24 Proslo ljeto, kupovina i ugradnja dve nove klime 120 000. Same klime kostale ukupno 400-500€. Ostatak otpada na skidanje starih i montazu novih, koje posto su inverter treba im navodno velika duzina cijevi, a to kosta. Pritom montaza/demontaza nije bila komplikovana jer su iskoristeni stari nosaci i jedna spoljna jedinica stoji na balkonu a drugoj se lako pristupa kroz prozore i sa lijeve i sa desne strane.
July 24, 2025Jul 24 Golf krajem 80ih je kostao oko 15ak hiljada DM.15,000–18,000 DM (1989) is roughly equivalent to €15,850–19,020 today (July 2025).Sta znam, kola jesu poskupela ali generalno to je to otprilike.
July 24, 2025Jul 24 6 hours ago, kud u maglu Simoviću said:zašto uopšte neko pere veš na 95°posteljina, veš, peškiri max 60°Komplikovanije fleke se često neće potpuno skinuti na 60 (npr. krv koja se osušila i slično), eventualno posle nekoliko pranja, tj. ako je nekom bitno da "belo bude belo"
July 24, 2025Jul 24 krv će se teško uopšte skinuti pošto je deterdžent slabo do nikako razgrađuje, ali zato hidrogen čini čuda na toj flekia za ostale flekekumsove kućne čarolije_ofan ženeral, ta dugačka pranja, pogotovu ako su na visokim t° upropaštavaju vlakna od kojih su materijali tkani, ovo važi pogotovu za ove tzv fensi stvari(što cenim da je do elastina i ostale sintetike koja se koristi)posteljina& peškiri su drugi par rukavica