July 25, 2025Jul 25 58 minutes ago, Engineer said:Neki idu toliko daleko da bi voleli i ručice za podizanje prozora umesto električnih, samo da je što jednostavnije.Taj sam. Meni dovoljno mozak puca od kolicine informacija i komplikovanih sistema na poslu, kad dodjem kuci hocu da su stvari sto jednostavnije. Ves masina koju sam kupio pre par godina jos nije povezana na WiFi. Ne koristim nikakve dodatne kartice raznih lanaca. Ne skupljam milje na avionima. Sporet mi je stariji od mene, krevet ko ja, frizider jos malo pa 20 godina, klima isto, samo je servisiram svako prolece. Popizdeo sam kad sam morao da menjam mob i privikavam se na novo. Kad kupim auto gledacu neki koji je dobrog kvaliteta ali sa sto manje dugmica i elektronike. Od kuhinjskih gadzeta imam mikser.
July 25, 2025Jul 25 Za mene 100% mehanički automobili iz prošlog veka >>>>>>>>>> današnje elektronsko plastične igračke Edited July 25, 2025Jul 25 by Filozof manijak
July 25, 2025Jul 25 2 minutes ago, Filozof manijak said:Za mene 100% mehanički automobili iz prošlog veka >>>>>>>>>> današnje elektronsko plastične igračke
July 25, 2025Jul 25 40 minutes ago, gone fishing said:gledam sad na oglasima najjeftiniji novi golf 30k, uopšte nisu kola poskupela ali ne moramo uopšte ići tako daleko u prošlost, sećam se reklama za novi megan koji je 2019 mogao da se kupi za 12k sa sajamskim popustom, danas je najjeftiniji megan 21700 na oglasima, ok može se sigurno ispregovarati par stotina do hiljadu € niža cena ali opet razlika u odnosu na vreme pre korone je drastičnakada smo kod kola iz najniže klase dačija sandero je bila 8k i nešto, danas je najjeftinija 16k € svakako je bolja od modela iz 2019 ali da li toliko da opravdava povećanje cene od 80% pa nemojmo se zajebavati2017, Corrola, srednji nivo opreme 13.5k...Sada, na ogalsima ta corrola iz 2017 je 10-11K, a nova je 21K...
July 25, 2025Jul 25 29 minutes ago, Filozof manijak said:Za mene 100% mehanički automobili iz prošlog veka >>>>>>>>>> današnje elektronsko plastične igračkeElektromotor umesto sam da okreces rucicu, pakao stvarno. Ili senzor koji ti pisti da je neko u mrtvom uglu ili iza kola. O klimi da ne pricam. Nebitno, srecno sa pisanjem na ovom forumu sa tehnologijama iz 80ih. Crni terminal umesto ovog sarenog smeca gde samo kliknes. Pakao.
July 25, 2025Jul 25 51 minutes ago, Filozof manijak said:jok, pragmatičan um i žal za bačenim parama kod ovlašćenih servisaNišta lepše nego kad te odere neovlašćeni servis i posle mesec dana opet ne radi
July 25, 2025Jul 25 1 hour ago, Shan Jan said:Ves masina koju sam kupio pre par godina jos nije povezana na WiFi. Cek jel me jebes ili sad ima ova opcija ? Jel mogu da gledam film na makini ili spot na YT dok sam u kupatilu poradi sebe..da ne citam vise predstavnistva po Evropi na kesi praska
July 25, 2025Jul 25 2 minutes ago, SNARC said:Cek jel me jebes ili sad ima ova opcija ? Jel mogu da gledam film na makini ili spot na YT dok sam u kupatilu poradi sebe..da ne citam vise predstavnistva po Evropi na kesi praskaNe baš, ali možeš da je upališ. ugasiš, vidiš status programa...Isti i sa fržiderom, rerno i ostalim stavrima...Ja to nemam, i mislim da je poprilično beskoristo, ali to sad postaje standard...
July 25, 2025Jul 25 6 minutes ago, SNARC said:Cek jel me jebes ili sad ima ova opcija ? Jel mogu da gledam film na makini ili spot na YT dok sam u kupatilu poradi sebe..da ne citam vise predstavnistva po Evropi na kesi praskaDa, nazalost. Mogu da odradim neke osnovne funkcije na dugmice ali za bilo sta komplikovanije - instaliraj app Nije to cak ni neka fensi stvar vec standard i na najjeftinijim modelima.
July 25, 2025Jul 25 49 minutes ago, glibav said:Elektromotor umesto sam da okreces rucicu, pakao stvarno. Ili senzor koji ti pisti da je neko u mrtvom uglu ili iza kola. O klimi da ne pricam. Nebitno, srecno sa pisanjem na ovom forumu sa tehnologijama iz 80ih. Crni terminal umesto ovog sarenog smeca gde samo kliknes. Pakao.Ili ti display pokazuje grešku na motoru, a niko ne može da provali šta je. Ili ti se gasi auto iz čista mira u toku vožnje, a niko ( sa svom mogućom tehnologijom) ne može da nađe problem, jer neki senzor....
July 25, 2025Jul 25 2 hours ago, ivy said:mrlja od krvi se pere samo hladnom vodom..posebno ako je sveza..i kad je osusena samo treba malo vise da se radi..zene znaju 2 hours ago, ivy said:mrlja od krvi se pere samo hladnom vodom..posebno ako je sveza..i kad je osusena samo treba malo vise da se radi..zene znaju . Ne samo zene, seksista)))... Znaju i muskarci, posebno oni sa burnom mladoscu...
July 25, 2025Jul 25 10 minutes ago, radisa said:Ja to nemam, i mislim da je poprilično beskoristo, ali to sad postaje standard...I meni se čini da je dosta toga nepotrebno (a i nemam takve uređaje), ali mi je došlo 100 puta da plačem kad shvatim da sam pripremila sve za pranje veša taman da se opere dok ja nisam tu i kad se vratim da me čeka taj deo posla odrađen i u toj frci propustim još da odradim poslednji, ali ključan korak. Da pritisnem on Isto sa mašinom za sudove (još gore, ciklus traje 2h)Rernom (još još gore, svi ostaju gladni)Tada bih sve dala da mogu da ih startujem na daljinu. Ali inače, ne. Smaraju sve te instalacije aplikacija, hoću uređaj samo da mi odradi posao jednostavno i pošteno.
July 25, 2025Jul 25 Ovo se pretvorilo u temu o veš mašinama i kolima.Na YT postoji milion videa o minimalističkom načinu života. Namenjeni su uglavnom Amerikancima, da im nacrta da ne moraju da žive rat race. Ima ih i baš ekstremnih - u fazonu "u životu ti treba 10 komada odeće i max, 10 ličnih predmeta". A i Amerikanci su otišli najdalje u tome, ko je ušao u američke radnje zna, odeš da kupiš jastuk, šerpu ili wc papir, sačeka te 50 do 100 vrsta svega i svaka od tih 100 varijacija praktično iste stvari je nekom mnogo bitna. Postoje specijalni videi o minimalističkom stanu, kako da živiš u malom stanu (a recimo odrastao si u prosečnoj američkoj kući od 200kvm), minimalističkom ormanu, šta da nikada ne kupuješ, a nećeš osetiti razliku...Meni nisu mnogo zanimljivi jer i inače nisam podložna kompulsivnom troškaranju, a i živim gde živim pa i nemam mnogo s čim. Tržne centre prezirem. Da sam bogata, ne bih uložila u kuvaricu ili spremačicu, već bih unajmila osobu koja bi me izmerila, popričala sa mnom, a zatim mi donela iz radnje odeću koju bih nosila. Vrlo sam slična Shanjanu, kad sam kupovala mikrotalasnu, sećam se da sam tražila najprostiju, koja ima tri jačine i mehanički tajmer na zatezanje, koji kaže "cangrrr" kad završi. Granica u potrebi za potrošnjom je individualna stvar. Nekome je apgrejd sa bunarske na tekuću vodu neupitan, a nebitan apgrejd sa ručnog i mehaničkog podizanja roletne. Nekome je i to nenormalno bitno. Zato se i u marketingu najbolje zarađuje jer je veština ubediti druge da žele ono što im realno ne treba.