Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ima li granica potrebi za potrošnjom?

Featured Replies

pa i ti klima uređaji su jeftiniji brat bratu 50% nego kad su počeli masovnije da se ugrađuju u srbiji. sada doduše ima i znatno više proizvođača pa i to utiče na nižu cenu, nego kada si bio ogranicen na lg & carier

e

da, u prehrambenoj industriji je taj skok možda i najdrastičniji

Edited by kud u maglu Simoviću

• Replies 171
  • Views 14.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čovek je možda hirurg i radi privatno, na gajbi.

• Profesionalac
    Profesionalac

glede bele tehnike i uopšte el. uređaja, kratka fakultetska epizoda koja oslikava duh vremena: profesor Vukosavić (na ETF-u) tokom jednog od predavanja na električnim mašinama je izjavio (parafraziram

• Ogroman je jer je tako napravljeno s namerom. A i ne mislim ja da svako od nas treba da popravlja svoj auto, ja nemam nameru da menjam išta osim sijalice i možda akumulatora. Problem je jer su sve tol

Posted Images

3 hours ago, dillinger said:

Ako je neko u automobilu svaki dan I prelazi vise od 20kkm godisnje kako nema smisla menjati auto mozda ne na manje od 5 ali manje od 10 god svakako. Koliko ljude koji voze krntije srpskim drumovima iste zapravo kostaju godisnje? Jel vredno straha I brige pred svaki malo duzi put sa porodicom?

Pa ne, krntije su upravo jer im je namenjeno da posle 5 godina krenu da se kvare. Kako bese ona prica kad je dal Volvo napravio neunistivi auto pa umalo nisu bankrotirali jer niko nije kupovao nove modele?

BTW, jos u vreme DDR-a napravljeno staklo koje je neunistivo, al jbg, iz nekog razloga biznis na Zapadu nije nikad preuzeo da pravi neunistive case. Pogadjajte sto...

Kako je to hrana koja je uvek bila jeftinija odjednom postala tako skupa?

Svi pricaju o drasticnom povecanju cena hrane. Ne samo u Srbiji, ista prica za Egipat recimo before/after.

Pocecu da tripujem da postoji neki pokret za unistavanje ili kontrolisanje domace proizvodnje hrane i neki monopoli na globalnom nivou.

2 hours ago, Mel said:

neki monopoli na globalnom nivou.

Miliš kao za sijalice? fantom

4 minutes ago, radisa said:

Miliš kao za sijalice? fantom

Ne znam ali do tell ako je nesto zanimljivo.

Phoebus Cartel,

https://en.wikipedia.org/wiki/Phoebus_cartel

Tehnički, muguće je napraviti gotovo neuništivu sujalicu, ali je kartel odlučio da sijalice moraju imati radni vek manji od 1000 sati...

23 hours ago, Venom said:

Kad sam uselio u ovaj stan, ostali su neki uređaji, pa i frižider, koji sam pre mesec dana konačno zamenio.

Stari: 13-14 godina star, A++ energetska klasa (stara kategorija, ali tada efikasan uređaj), godišnja potrošnja 220kWh

Novi: A energetska klasa (nova kategorija, efikasan uređaj na tržištu danas), godišnja potrošnja 110kWh

To je ušteda od 50% u sličnim uređajima sa 15 godina razlike u proizvodnji.

I novi je čak i veći. I to im je deklarisana vrednost, stari je imao zamrzivač koji se uglavnom uvek zamrzavao što podiže potrošnju dodatno. Novi je No Frost i to se ne dešava.

Sorry, nisi u pravu.

Sve je to super sto se tice potrosnje, al mu treba 2 dana da ohladi limenku piva kako treba... Sto se tice uredjaja za hladjenje ili onih sa grejacem, ja biram sto nizu kategoriju energetske efikasnosti... Ne treba mi ekonomicna masina za ves koja preko 6 sati pere ves na 95 stepeni...

Obligatorno:

22 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

meni kvalitet života podižu veš mašina, frižider, mašina za sudove…

Pritom su neke tehnologije dostupnije nego što su bile pre. Na primer, meni su kvalitet života podigle kombinovana mašina za pranje i sušenje veša, pegla sa parnom stanicom, indukciona ploča i šrafilica na baterije.

zašto uopšte neko pere veš na 95°

posteljina, veš, peškiri max 60°

majice za svaki dan 15’ program

nobles

Just now, kud u maglu Simoviću said:

zašto uopšte neko pere veš na 95°

posteljina, veš, peškiri max 60°

majice za svaki dan 15’ program

nobles

Čovek je možda hirurg i radi privatno, na gajbi.

Ono sto ja usmrdim ne moze ni 95 da opere nobles

Pa s obzirom na kvalitet odece i 40 stepeni je previse...

1 hour ago, petaras said:

Sve je to super sto se tice potrosnje, al mu treba 2 dana da ohladi limenku piva kako treba... Sto se tice uredjaja za hladjenje ili onih sa grejacem, ja biram sto nizu kategoriju energetske efikasnosti... Ne treba mi ekonomicna masina za ves koja preko 6 sati pere ves na 95 stepeni...

Ako hoces brze hladjenje - onda kupi neki ovakav "antikvitet"

F1pNTPKWIAAb20z.jpg:large

D