Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Vlasti su prema proruskim izvorima udaljile i smanjile broj biračkih mesta na kojima uglavnom proruski birači iz otcepljenog nepriznatog Pridnjestrovlja mogu da glasaju, uzele naprasno da popravljaju sve mostove između Pridnjestrovlja i (ostatka) Moldavije, a i u Moskvi izgleda nisu stigli svi da glasaju.

U isto vreme, na biračkim mestima po Zapadnoj Evropi, gde vladajuća stranka ima jaku podršku, dojavljivano je da su podmetnute bombe kako bi se ometalo glasanje.

https://x.com/I_Katchanovski/status/1972429260359979069

https://x.com/KareemRifai/status/1972305740221329671

https://x.com/paulaerizanu/status/1972261374681354615

Edited by vememah

• Replies 11.1k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• U Beogradu sam, dosao za praznike. Jeste grozno i haoticno. Sutra malo vise.

• Zaboravan
    Zaboravan

Saudi Arabia has been chosen as the chair of the UN commission that is supposed to promote gender equality and empower women around the world. https://www.theguardian.com/world/2024/mar/27/

• JozoMujica
    JozoMujica

Ode jedan dobar čovek... https://n1info.rs/svet/preminuo-bivsi-predsednik-urugvaja-hose-muhika/

Posted Images

Glasanje po dijaspori:

Rusija (4109 glasalo)

Patriotski blok 67%

Vladajuća stranka 12%

Belorusija (282 glasalo)

Patriotski blok 53%

Vladajuća stranka 29%

Ukrajina (612 glasalo)

Vladajuća stranka 79%

Patriotski blok 9%

Rumunija (29209 glasalo)

Vladajuća stranka 88%

Patriotski blok 2%

Italija (80103 glasalo)

Vladajuća stranka 78%

Patriotski blok 4%

Nemačka (38012 glasalo)

Vladajuća stranka 76%

Patriotski blok 5%

Velika Britanija (27434 glasalo)

Vladajuća stranka 84%

Patriotski blok 2%

Francuska (25489 glasalo)

Vladajuća stranka 77%

Patriotski blok 4%

SAD (9539 glasalo, jedno mesto još nije prebrojano)

Vladajuća stranka 88%

Patriotski blok 3%

Pa njima je dijaspora 20% glasača?

.

Pavel Durov osnivac i vlasnik Telegrama.

🇲🇩 About a year ago, while I was stuck in Paris, the French intelligence services reached out to me through an intermediary, asking me to help the Moldovan government censor certain Telegram channels ahead of the presidential elections in Moldova.

After reviewing the channels flagged by French (and Moldovan) authorities, we identified a few that clearly violated our rules and removed them. The intermediary then informed me that, in exchange for this cooperation, French intelligence would “say good things” about me to the judge who had ordered my arrest in August last year.

This was unacceptable on several levels. If the agency did in fact approach the judge — it constituted an attempt to interfere in the judicial process. If it did not, and merely claimed to have done so, then it was exploiting my legal situation in France to influence political developments in Eastern Europe — a pattern we have also observed in Romania 🇷🇴

Shortly thereafter, the Telegram team received a second list of so-called “problematic” Moldovan channels. Unlike the first, nearly all of these channels were legitimate and fully compliant with our rules. Their only commonality was that they voiced political positions disliked by the French and Moldovan governments.

We refused to act on this request.

Telegram is committed to freedom of speech and will not remove content for political reasons. I will continue to expose every attempt to pressure Telegram into censoring our platform. Stay tuned. 🤝

Taj lik se u zadnje vreme oglašava pre svih izbora važnih za Rusiju i njihove igrače, to isto je pisao i pred rumunske.

https://x.com/durov/status/1924124841629651023

Pred ruske izbore 2018. se nije oglasio, ali je zabranio kompjuterskog bota Navaljnog na Telegramu koji je pomagao ljudima da strateški glasaju za stranku koja na njihovom biračkom mestu ima najviše šanse da pobedi Putinovu.

Zanimljivo je i da je Telegram neko vreme bio blokiran u Rusiji, ali je odblokiran što može značiti da ga tamošnje vlasti sada smatraju alatom za svoje potrebe (tim pre što je Durov tajno posećivao Rusiju u tom periodu), a ne mrežom koja ih ugrožava, pogotovu što se Peskov hvalio da FSB ima pristup apsolutno svim aplikacijama za komunikaciju.

Detaljnije:

In 2014, Pavel Durov claimed that the FSB had demanded he disclose data from VKontakte groups used by Ukrainians to organize protests during Euromaidan. In April of that year, he sold his stake in the company and left the country. “There is no turning back, especially after I publicly refused to cooperate with the authorities,” Durov stated following his departure.

Ten years later, in an interview with Tucker Carlson, Durov claimed, “I travel to places that, I'm certain, align with our values and what we do. I do not visit major geopolitical powers or other countries — such as China, Russia, or even the United States.”

In reality, however, Durov visited Russia at least 50 times between 2015–2017 and 2020–2021. He spent most of 2017 in the country at a time when Russian authorities were engaged in a campaign against Telegram. Durov left Russia just before the New Year in 2018 but returned less than three years later.

On June 18, 2020 — the day Telegram was technically unblocked in Russia — Durov was in the country. On June 20, 2020, he flew to St. Petersburg. After this, he spent over a year dividing his time between Russia, the UAE, and Europe. This period included the blocking of the “Smart Voting” Telegram bot launched by opposition leader Alexei Navalny's team ahead of the 2021 State Duma elections. In October 2021, Durov flew from St. Petersburg to Ibiza and has not returned to Russia since.

https://theins.ru/en/news/274165

https://x.com/victoriaslog/status/1964650310942753246

Edited by vememah

34 minutes ago, vememah said:

Taj lik se u zadnje vreme oglašava pre svih izbora važnih za Rusiju i njihove igrače, to isto je pisao i pred rumunske.

https://x.com/durov/status/1924124841629651023

Pred ruske izbore 2018. se nije oglasio, ali je zabranio kompjuterskog bota Navaljnog na Telegramu koji je pomagao ljudima da strateški glasaju za stranku koja na njihovom biračkom mestu ima najviše šanse da pobedi Putinovu.

Zanimljivo je i da je Telegram neko vreme bio blokiran u Rusiji, ali je odblokiran što može značiti da ga tamošnje vlasti sada smatraju alatom za svoje potrebe (tim pre što je Durov tajno posećivao Rusiju u tom periodu), a ne mrežom koja ih ugrožava, pogotovu što se Peskov hvalio da FSB ima pristup apsolutno svim aplikacijama za komunikaciju.

Detaljnije:

https://theins.ru/en/news/274165

https://x.com/victoriaslog/status/1964650310942753246

.

Gde je tacno Victoria cula da on govori o FSB?

Sumnjam da se Peskov pojavio i rekao otvoreno svim stanovnicima Rusije , mi kontrolisemo svaki vas korak, cak iako bi sam i hteo nesto tako.

Ovo je receno u kontekstu guranja domaceg MAXa. Da parafraziram:

Koristite MAX, jer za sve ostale mesendzere sedi frajer u Lengliju i svako jutro salje Trampu o cemu vi pisete.

Problem je sto ogromnu vecinu nas zabole za to sto nas slusaju u Lengliju, jer oni to ne mogu da se iskoriste protiv mene, a onaj ko slusa MAX moze...

Telegram oni tad jednostavno nisu uspeli da blokiraju, i samo su ispali smesni, mozda sad imaju vise tehnickih mogucnosti.

Da imaju kontrolu nad njim odatle bi nestao ogroman broj opozicionih medija, jer je Tg glavni izvor informacija u Rf, uostalom kao i u Ukrajini, to jest tamo gde ne postoji poverenje u oficialne medije.

Nadjebavanje Durova sa francuskim sluzbama je trajalo nekoliko dana, dok se ovi nisu ucutali..

.

5 hours ago, vememah said:

Glasanje po dijaspori:

Rusija (4109 glasalo)

Patriotski blok 67%

Vladajuća stranka 12%

Belorusija (282 glasalo)

Patriotski blok 53%

Vladajuća stranka 29%

Ukrajina (612 glasalo)

Vladajuća stranka 79%

Patriotski blok 9%

Rumunija (29209 glasalo)

Vladajuća stranka 88%

Patriotski blok 2%

Italija (80103 glasalo)

Vladajuća stranka 78%

Patriotski blok 4%

Nemačka (38012 glasalo)

Vladajuća stranka 76%

Patriotski blok 5%

Velika Britanija (27434 glasalo)

Vladajuća stranka 84%

Patriotski blok 2%

Francuska (25489 glasalo)

Vladajuća stranka 77%

Patriotski blok 4%

SAD (9539 glasalo, jedno mesto još nije prebrojano)

Vladajuća stranka 88%

Patriotski blok 3%

.

U Britaniji nesto preko 3 hiljade moldavljana i 23 biracka mesta.

U RF 77 hiljada i 2 biracka mesta.

Zato Indija ima 1.

Screenshot_2025-09-29-17-16-55-006-edit_com.android.chrome.jpg

8 minutes ago, barba said:

.

Gde je tacno Victoria cula da on govori o FSB?

Sumnjam da se Peskov pojavio i rekao otvoreno svim stanovnicima Rusije , mi kontrolisemo svaki vas korak, cak iako bi sam i hteo nesto tako.

Ovo je receno u kontekstu guranja domaceg MAXa. Da parafraziram:

Koristite MAX, jer za sve ostale mesendzere sedi frajer u Lengliju i svako jutro salje Trampu o cemu vi pisete.

Problem je sto ogromnu vecinu nas zabole za to sto nas slusaju u Lengliju, jer oni to ne mogu da se iskoriste protiv mene, a onaj ko slusa MAX moze...

Telegram oni tad jednostavno nisu uspeli da blokiraju, i samo su ispali smesni, mozda sad imaju vise tehnickih mogucnosti.

Da imaju kontrolu nad njim odatle bi nestao ogroman broj opozicionih medija, jer je Tg glavni izvor informacija u Rf, uostalom kao i u Ukrajini, to jest tamo gde ne postoji poverenje u oficialne medije.

Nadjebavanje Durova sa francuskim sluzbama je trajalo nekoliko dana, dok se ovi nisu ucutali..

.

Jel on bezao iz RF vec da ga ne ubiju, koji je rezon da radi za Ruse? Ko da vise, ili?

8 minutes ago, Mel said:

Jel on bezao iz RF vec da ga ne ubiju, koji je rezon da radi za Ruse? Ko da vise, ili?

.

Nije da nesto pratim zivotno delo Durova.. Koliko se secam on se zakacio s njima podrskom na Bolotnoi ploshhadi velikom mitingu Navalnog, pre vise od decenije, i prilicno ostrim recima o stanju u Rusiji...

Posle mu je prakticno otet VK, ruski facebook.. Ne znam kad je tacno otisao, sad ima pasos UAE i Francuske..

Doduse posle toga kad je napustio silikonsku dolinu koju je takodje prilicno napljuvao...

Prilicno neobican lik, kontroverzan.

Edit... On sigurno ima kontakte sa ruskom drzavom, kao sto mora da ima i s drugim drzavama. Mozda ima nekog dogovora, ali po samom kontentu na Tg ja ne znam na cemu se ta saradnja zasniva, osim na jurenju terorista.

.

Edited by barba

18 minutes ago, Mel said:

Ne znam koji je rezon, ali navodno je prema procurelim FSB-ovim dokumentima visio u Rusiji neko vreme nakon što je pobegao i u trenutku kad je Telegram odblokiran.

https://istories.media/en/news/2024/08/27/pavel-durov-has-visited-russia-more-than-50-times-since-his-exile-in-2014/

Eto recimo to nisam znala, hvala @vememah

Talibani ugasili internet

krsta.php.gif

26 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Talibani ugasili internet

krsta.php.gif

Pametni ljudi. Đeca će im kad odrastu imat pažnju razvijeniju od todlera. Jbg... jes da je neće imat na što koristiti, ali to su već fiense.

Tako oću i ja kao talibani da ugasim ruter i ponesem ga na posao kad vidim đecu đe bleje u sokoćala. Nego, ne da mi žena. Talibanski scenario korak po korak. Prvo da obespravim ženu.

Edited by milfisland

Internet je zlo, svako ko je čitao Simensov Ep o Hiperionu zna tu istinu.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.