Jump to content

Vegetarijanci

Featured Replies

Ovo što piše Hatori ima smisla, a ono sa ubistvima, plodovima i korenjem je malo nedosledno. Znači da je dozvoljeno jesti sir, jaja, ili odseći svinji butkicu i ostaviti je da živi. Ubeđen sam da svaka biljčica ima svoje mišljenje o otkidanju njenih plodova ili stabla.Kako stojimo sa obućom, garderobom, nameštajem?

na veganskoj...
:( a u quratz
na veganskoj(nista meso, nista mleko, nista jaja) ishrani vec vise od sedam meseci.a isprva sam hteo samo da probam mesec dana da vidim mogu li ja to, i kako cu se osecati, i eto.najvise me iznenadilo to da za svo ovo vreme nisam niti jedan dan osecao potrebu za namirnicama zivotinjskog porekla.pokazalo se neosnovanim i moje strahovanje da ce mi ishrana postati bezukusna i jednolicna.stavise, ispostavilo se da se nikad raznovrsnije nisam hranio.imam vise energije, smireniji sam a i sveo sam telesnu tezinu sa 104 na 98kg (sto je negde oko ideale za moju visinu)bez ikakvog gladovanja.takodje, nista stomacne tegobe, prehlade i sl. zdravstvene tegobe.neki ekcem koji mi se cest pojavljivao na grudima je takodje nestao.kako sam u medjuvremenu dosta toga pogledao i procitao i o naucnom aspektu cele price, nemam nameru da se vracam na standardnu srpsku dijetu. :) *posto sam sebi u pocetku dozvolio 1 dan u nedelji da pojedem sta hocu, ponekad pojedem nesto sa sirom ili popijem malo kozjeg jogurta, ali sve redje.
Uveo 1-2 veganska dana u nedelji, i nije loše. Prija, na svaki način. I dalje, na osnovu svega pročitanog, cenim da je veganstvo 1 udarac na organizam, ali sigurno daleko manji od nekritičkog izjedanja suvišnih masti itd.Ipak, tokom ta dva dana imam satisfakciju da nisam učestvovao u patnji nijednog svesnog bića, pa mogu računati da sam taj period proživeo uspešno.@Anonymoys: Etika vegetarijanstva ne podrazumeva da se sad svi vegani kolektivno ubiju, nego da do najmanje moguće mere redukuju svoje učestvovanje u krugu patnje. Biljka, i ako oseća, sigurno oseća mnogo manje od sisara.

Edited by vasudeva418

Meni je ok svako objašnjenje, a i uvek se može razviti u finu podlogu za kulinarsku patkometriju, koju željno očekujem kao poslednju na PPP.

Uveo 1-2 veganska dana u nedelji, i nije loše. Prija, na svaki način. I dalje, na osnovu svega pročitanog, cenim da je veganstvo 1 udarac na organizam, ali sigurno daleko manji od nekritičkog izjedanja suvišnih masti itd.Ipak, tokom ta dva dana imam satisfakciju da nisam učestvovao u patnji nijednog svesnog bića, pa mogu računati da sam taj period proživeo uspešno.
i to je nesto!ne znam da li si probao seitan (psenicno meso) kao alternativu, ali ako nisi probaj.meso ce ti jos manje nedostajati. :)
Meni je ok svako objašnjenje, a i uvek se može razviti u finu podlogu za kulinarsku patkometriju, koju željno očekujem kao poslednju na PPP.
Neka patkometrija počne!p1020355.jpg

Mrš!vegan_ingredients_p.jpgMada :unsure: sumnjam da patkometrije nema ni na Flori, fauni und kljubimcima™. Aj da posejemo seme zla ovde, pa onda tamo.

Edited by henrik larsson

bez fegetskog zelenisa. pederi stop!jagnjetina.sized.jpg

^_^

Nemate pojma, evo malo 2 u 1, može se koristiti kao zdrava i ukusna hrana, a i kao bat (i još nešto) plag.carrot.jpgcucumberDM2708_468x367.jpg

Edited by henrik larsson

dobro ne kvarite mi ugodjaj, za 2 dana krecem na radinih 18 dana paklenog ditoksa!

Ovi batplagovi su tu da te psihofizički pripreme. Ne može se u detoks tek tako iz jage.

fegetu...
to se na vegetarijanskom kaže tofu
Važno da si ti sa time zadovoljan. :)
Važno da si ti sa time zadovoljan. :)
i to.:)