woodooinstalater Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 British Aircraft Corporation 111 ili BAC 111Tacno. Tvoj red.Obelezavao se i kao BAC 1-11, napravio ga jadni Hunting Aviation, kao samostalan projekt Hunting H-107, pa uleteo u prisilno pravljenje BAC od strane britanske vlade (+Vickers-Armstrongs + Bristol +English Electric ). Trebalo je spasavati najbolju svetsku avioindustriju, pocetkom sezdesetih.Ali - da pomenes da se proizvodio po licenci i u Causeskuovoj Rumuniji :)
borris_ Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 (edited) Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)? Edited December 7, 2009 by borris_
Pera Zeka Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 (edited) Galeb N60, verovatno neka verzija modifikovana za akrobatsku grupu. Edited December 7, 2009 by Pera Zeka
Vapad Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Pa zar nije to najobičniji Jastreb ? Onaj što je mogao da mitraljira kolonu od čak čet'r biciklista !Ili je neki amerikanac u donaciji ?
borris_ Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 NijeJedini yu avion (titove jugoslavije) koji nije projektovan u zarkovu
nautilus Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 (edited) greska..... Edited December 7, 2009 by nautilus
wall Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)?Uuuu ovo je je već bezobrazluk :D da nije identične slike sa kataloga nikada ne bih mogao tvrditi da je u pitanju SOKO Galeb G3, nastao za izvoz a na temelju G2, naravno.
borris_ Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Bravo.Slika je uzeta sa kataloga. Uzeli su krila jastreba i trup galeba 2 (ili obrnuto ) i sastavili Galeba 3 koji je bio predvidjen za izvoz.Meni narocito drag jer ga je projektovao soko (a ne u zarkovu, pa je izbili neka frka).
wall Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ako je bilo na plovilima, sorry, nije moja oblast uopšte, ali evo zadatka:
pa_ja Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 (edited) da se nadovezem(dok provalim gde sam pogresio u postavljanju slike moze ovako)zadatak Edited December 9, 2009 by pa_ja
hazard Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Nije Gripen, on ima kockaste usisnike za vazduh.Ovo je rekao bih Gripenov predak, Viggen.
Recommended Posts