Jump to content
IGNORED

Sta je ovo?

woodooinstalater

Recommended Posts

Posted
British Aircraft Corporation 111 ili BAC 111
Tacno. Tvoj red.Obelezavao se i kao BAC 1-11, napravio ga jadni Hunting Aviation, kao samostalan projekt Hunting H-107, pa uleteo u prisilno pravljenje BAC od strane britanske vlade (+Vickers-Armstrongs + Bristol +English Electric ). Trebalo je spasavati najbolju svetsku avioindustriju, pocetkom sezdesetih.Ali - da pomenes da se proizvodio po licenci i u Causeskuovoj Rumuniji :)
Posted (edited)

Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)?

post-211-1260203498.png

Edited by borris_
Posted (edited)

Galeb N60, verovatno neka verzija modifikovana za akrobatsku grupu.

Edited by Pera Zeka
Posted

Pa zar nije to najobičniji Jastreb ? Onaj što je mogao da mitraljira kolonu od čak čet'r biciklista !Ili je neki amerikanac u donaciji ?

Posted

NijeJedini yu avion (titove jugoslavije) koji nije projektovan u zarkovu

Posted (edited)

greska.....

Edited by nautilus
Posted
Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)?
Uuuu ovo je je već bezobrazluk :D da nije identične slike sa kataloga nikada ne bih mogao tvrditi da je u pitanju SOKO Galeb G3, nastao za izvoz a na temelju G2, naravno.
Posted

Bravo.Slika je uzeta sa kataloga. Uzeli su krila jastreba i trup galeba 2 (ili obrnuto :unsure: ) i sastavili Galeba 3 koji je bio predvidjen za izvoz.Meni narocito drag jer ga je projektovao soko (a ne u zarkovu, pa je izbili neka frka).

Posted

Ako je bilo na plovilima, sorry, nije moja oblast uopšte, ali evo zadatka:

post-256-1260303365.jpg

Posted (edited)

da se nadovezem(dok provalim gde sam pogresio u postavljanju slike moze ovako)zadatak

Edited by pa_ja
Posted

Nije Gripen, on ima kockaste usisnike za vazduh.Ovo je rekao bih Gripenov predak, Viggen.