December 7, 200915 yr Author British Aircraft Corporation 111 ili BAC 111Tacno. Tvoj red.Obelezavao se i kao BAC 1-11, napravio ga jadni Hunting Aviation, kao samostalan projekt Hunting H-107, pa uleteo u prisilno pravljenje BAC od strane britanske vlade (+Vickers-Armstrongs + Bristol +English Electric ). Trebalo je spasavati najbolju svetsku avioindustriju, pocetkom sezdesetih.Ali - da pomenes da se proizvodio po licenci i u Causeskuovoj Rumuniji :)
December 7, 200915 yr Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)? Edited December 7, 200915 yr by borris_
December 7, 200915 yr Galeb N60, verovatno neka verzija modifikovana za akrobatsku grupu. Edited December 7, 200915 yr by Pera Zeka
December 7, 200915 yr Pa zar nije to najobičniji Jastreb ? Onaj što je mogao da mitraljira kolonu od čak čet'r biciklista !Ili je neki amerikanac u donaciji ?
December 8, 200915 yr Najbolja je francuska :P.Inace avio je bio jako popularan i letio je do 90-tih kada je povucen radi buke.Koji je ovo avion (izgleda lako)?Uuuu ovo je je već bezobrazluk :D da nije identične slike sa kataloga nikada ne bih mogao tvrditi da je u pitanju SOKO Galeb G3, nastao za izvoz a na temelju G2, naravno.
December 8, 200915 yr Bravo.Slika je uzeta sa kataloga. Uzeli su krila jastreba i trup galeba 2 (ili obrnuto ) i sastavili Galeba 3 koji je bio predvidjen za izvoz.Meni narocito drag jer ga je projektovao soko (a ne u zarkovu, pa je izbili neka frka).
December 9, 200915 yr da se nadovezem(dok provalim gde sam pogresio u postavljanju slike moze ovako)zadatak Edited December 9, 200915 yr by pa_ja
December 9, 200915 yr Nije Gripen, on ima kockaste usisnike za vazduh.Ovo je rekao bih Gripenov predak, Viggen.