gospa buba Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Cestitamo gazzo :)ok, znaci izbacujem keramicke nozeve sa spiska zeljenog kuhinjskog orudja...+1ionako imam nevidjenu frku od keremike, nachi sve ok :D
yolo Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 ruku na srce, kada sece, sece strava. ali mora striktno po PS da se koristi. imam osnovanu sumnju da je sve pocelo tako sto sam iz paradajza metodom busenja vadio ono zeleno gde se vezuje za stabljiku. nazalost i to je too much za keramiku. znaci strejt secenje, tikvica, crni luk, pod uglom od 90C, bez eksperimenata.
ivy Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 ruku na srce, kada sece, sece strava. ali mora striktno po PS da se koristi. imam osnovanu sumnju da je sve pocelo tako sto sam iz paradajza metodom busenja vadio ono zeleno gde se vezuje za stabljiku. nazalost i to je too much za keramiku. znaci strejt secenje, tikvica, crni luk, pod uglom od 90C, bez eksperimenata.to onda nije ni za mene..1 potpuno nekreativan alat..izes ga kad moras vise da ga pazis nego sebe..pih..
Zverilla Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 @gazza1 - da li je pukao ili je bio "samo" lose spojen sa ruckomna neke budget keramicke nozeve koje sam gledao da uzmem, bas mnogo ljudi se zalilo da su lose zalepljeni, i da se prosto odlepe i ispadnu iz drske, tako da sam uzeo neke skuplje(naravno, to se moze desiti i njima, al zasad srecom nije)
gospa buba Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 ruku na srce, kada sece, sece strava. ali mora striktno po PS da se koristi. imam osnovanu sumnju da je sve pocelo tako sto sam iz paradajza metodom busenja vadio ono zeleno gde se vezuje za stabljiku. nazalost i to je too much za keramiku. znaci strejt secenje, tikvica, crni luk, pod uglom od 90C, bez eksperimenata.pazi, to nije neuobichajeno, keramike nisu rodjene za elastichnost i uvrtanja. takav je njihov svet. al su oshtre u 3 lepe ako cesh da se iskasapish direktno. to mene i brine
Čutura Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 ja sam uspeo da istupim moj kyocera noz, sad se nosim mislju da nabavim najfiniju farbarsku smirglu i tako da probam da ga naostrim, inace to i nije predvidjeno za ceprkanje nego za secenje ;)
renne Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Koji ste vi fenseri sa tim keramičkim noževimaПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Кристофер Лумумбо Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Imam jedan, samo meso i hleb, za ostalo je sranje.Nego, mene jos uvek iritira onaj steker, jbg.
yolo Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 @Zverillamislim da sam izveo neki dosta bizaran zahvat sa nozem okrenutim naopacke na glavici mladog, netom sasusenog belog luka, tacno sam osetio kako spustam teziste pritiska vrlo nisko, ali nisam ocekivao bas da ce ovako tragicno da se desi. sad, mozda si u pravu da je do toga sto to nije dobro stegnuto u osloncu tj u drski noza. sad mi pada napamet da sam mogao da napunim drsku super lepkom i zalepim keramiku ali je realno kasno. drska je bacena, secivo ce u kola da skida nalepnice sa sajbne. realno me zabole mada volim da se igram i osposobim nesto sto se sjebe. bottom line je da su kostali 15e komplet tako da nemam za cim da skvicim. plus sam to dobrano istupio za ova dva meseca.
Frile Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Upravo mi je iz Kikinde stigla tučana šerpa sa poklopcem (mini sač, ili kako se već naziva).Čovek što prodaje je rekao da je bila premazana jestivim uljem i zapečena na visokoj temperaturi, kao što je ovde na forumu objašnjavano pre tačno godinu dana (postovi negde od 22. juna na dalje). Masnjikava je pod prstima i na papirnoj salveti ostaje crn trag.Elem, ponovio bih taj postupak još par puta, nego ne mogu da nađem uputstvo za održavanje. Ne treba da se temeljno odmašćuje, jer je već jednom "brunirano", ali ne znam kako treba čistiti između dva bruniranja.I još važnije, kako se održava, kako se pere posle upotrebe a da ovaj "domaći teflon" ne spadne?
Frile Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ipak sam našao, evo šta kaže banaćanin o održavanju: kuvate, pečete, pržite i ništa. prvo, hrana slabo lepi, skoro nikako, pa nema potrebe ni za struganjem i ribanje. perete mekom stranom sunđera, deterdžentom, vodom, sve regularnomo, ne mora da se premazuje masnoćom ako se koristi, jednostavno, taj "teflon" ga štiti od svega. jedino ne sme da se guli žicom ili onim zelenim delom sunđera, opet kao ni teflon uostalom.
duda Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 @frile, ne bi trebalo da ostaje ništa crno na salvetija bih ipak to dobro izribala pa uradila sama taj postupak ''teflonizacije'' koji smo svi radili sa tim šerpama
Frile Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Sinoč sam ponovio postupak.Nisam ništa ribao, nego sam namazao novi sloj jestivog ulja, istrljao krpicom da pokupim višak ulja (to je ujedno bilo svo čišćenje), pa sam držao sat vremena u rerni na 250 stepeni. Grozno je smrdelo, ali kad se ohladilo izgleda odlično. Posuda je suva, glatka koliko je to moguće, i ne ostaje baš ništa crno na salveti.Čini mi se da ne mora još jedna teflonizacija.(ovako laički mi deluje kao da poslednja teflonizacija koju je prodavac radio nije urađena do kraja pa je zato posuda bila masnjikava, valja se nije svo ulje zapeklo)
Кристофер Лумумбо Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 gde mogu da nadjem neki ukrsni paravan ili nesto slicno? treba da sakrijem frizider koji bi stajao izmedju dnevne sobe i kuhinje koje su povezane. frizider ce se nalaziti iza televizora, dakle paravan (ili nesto drugo, ako imate dobru ideju) ce biti izmedju televizora i kuhinje. stan je mali pa moram da napravim rokadu posto kupujem masinu za pranje sudova. dajte neke kul ideje, veoma je vazno.
yolo Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 ja mislio ti dosao da ponudis ovde forumskim drugarima duplikate sa svadbe
Recommended Posts