Jump to content
IGNORED

Kitchen Appliances

Allegra

Recommended Posts

Posted

koliko moje neiskusno oko primecuje, ovo je vec nadrnceno necim masnim u fabrici. posto sumnjam da fabrika odlivaka kikinda koristi svinjsku mas pa cak ni obican zejtin za tako nesto, javlja mi se da pre bilo kakve aktivnosti ovo mora da se spali na ogromnoj temperaturi, pa onda opere od toga sto se tom prilikom bude oslobodilo, pa tek onda koristi. pritom bih ja i nakon toga to namazao zejtinom i ostavio da se dimi neko vreme, pa tek onda koristio. zlu ne trebalo....

Posted (edited)

meni je ta njihov namaz pojelo sirće. možda je to odgovor daboviću

Edited by banatjanin
Posted

ma da, nema logike da je stajalo u magacinu bez zastite nekakvom tovatnom mascu, zardjalo bi

Posted
hvala.pa nije baš ugodno u kuhinji za vreme tog tretmana, ali radila sam to već sa dve zemljane posude ... preživelo se nekako cool.gif .
sta si radila sa zemljanim posudama? ja imam bezbolan sistem za pripremu zemljanih sudova: sipam vodu, svinjsku mast i kukuruzno brasno (ja to zovem tecna proja), i ostavim da se krcka u rerni jedno sat vremena, tako su me Zlatiborci naucili. jednom u nekoliko meseci kuvam kamilicu u njima, to skloni sve zaostale mirise
Posted
meni je ta njihov namaz pojelo sirće. možda je to odgovor daboviću
cekaj, hoces da mi kazes da pre prve upotrebe treba tri dana da ga kiselim u sircetu?jbte, poklonicu ga ciganki mici iz zgrade pored.
Posted (edited)
cekaj, hoces da mi kazes da pre prve upotrebe treba tri dana da ga kiselim u sircetu?jbte, poklonicu ga ciganki mici iz zgrade pored.
ama rekao je "ako je prljav i zardjao" :lol:ako je samo namackan masinskim uljem, cenim da ce obicno odmascivanje biti dovoljnosad sam se i ja unervozio, ko da mi sutra stize nevesta iz Rusije a ne paket posudja Edited by Marko M. Dabovic
Posted

wow kako ja to nista ne znam, a sve to imam. ja idem gazzinom logikom, mnogo je to cimanja za mene. aj za ovu serpu se i vredi pomuciti, al bas za tiganjce ono moje...ne kuvam ni kamilicu u zemljanim posudama...meni ne smrde :D aj to i mogu, kad se setim.i kako da se ne pomre od tog dima za sat ipo. pa svi alarmi bi otisli u *&^%$

Posted

pa jbg pomres jedan dan, a posle imas zakon serpu

Posted
šta ti je to
bruniranje je potapanje celika ugrejanog na 400-600C u laneno ulje u cilju zastite od korozije, pod bruniranje sam mislio na ponavljenje koraka 3-5 iz linka koji sam postavio ;) elem, stiglo mi ovo i moram da prijavim da sam malo razocaran, ocekivao sam da ce da bude malo masivnije, inace ima industrijsku zastitu koja mora da se skine,ja sam mislio da je operem ferijem al ovo banacaninovo isto ima smisla mozda budem i ja tako.
Posted
elem, stiglo mi ovo i moram da prijavim da sam malo razocaran, ocekivao sam da ce da bude malo masivnije, inace ima industrijsku zastitu koja mora da se skine,ja sam mislio da je operem ferijem al ovo banacaninovo isto ima smisla mozda budem i ja tako.
kud ces masivnije, ovaj tiganj od 22cm je najgrdje hladno oruzje koje sam drzao u ruci
Posted

ti ces da PONAVLJAS korake :o srecno i tebi i komsijama :D

Posted
kud ces masivnije, ovaj tiganj od 22cm je najgrdje hladno oruzje koje sam drzao u ruci
meni stize od 30cm :ph34r: mozda serpenja ima tanje zidove. videcemo. kaze prodavac 6 kilograma. to je puno toplote.
Posted

ja sam uzeo 28cm sa poklopcem, imam neku ideju kako bi se moglo raditi sa time tj u tom razmisljanju taj poklopac igra ulogu. a 22cm mi je idealan za stekove za dvoje....

Posted

bogami nije videlo 6 kila, vaga kaze 4,8 sa sve poklopcem angry.gif

Posted (edited)
ja sam uzeo 28cm sa poklopcem, imam neku ideju kako bi se moglo raditi sa time tj u tom razmisljanju taj poklopac igra ulogu. a 22cm mi je idealan za stekove za dvoje....
da li bi preneo tu ideju ili je to ono "ali nekih stvari ima sto ne govore se svima....""@takanohana: 5 kila gvozdja, malo li je. mozda si ti mnogo jak decko pa ti to deluje ko perce :) Edited by Marko M. Dabovic