Jump to content
IGNORED

Kitchen Appliances

Allegra

Recommended Posts

Posted

to veljsone to mi treba

Posted
to veljsone to mi treba
Mislim da sam viđao još kod nekih, čisto zbog cene...

... Shiit has hit the fan...

Posted
17 hours ago, Jumanji said:

Hvala draga, sutra cu to malo da prostudiram

Zinila kako 4000, to mi odmah sumnjivo, mada vidim da je regularna cena 11k.

Nesto su previse velikodusni, ali iskreno zazirem opasno od Gorenja. No, pogledacu kritike sutra svakako. Thnx

meni sad zao sto sam proslog meseca investirala u seckalicu (isto takodje gorenje, vrlo sam zadovoljna sta moze za pare koje sam dala), pa ovaj multipraktik nema smisla. sto, sta fali gorenju, to ti je ko bos, samo jeftinije, a bolji servis. garancija je svakako dve godine. mozda da kupim, da imam u steku poklon za svadbu il useljenje. 

Posted

Jbt ja sam mislio da te svadbe prođu u nekom momentu. :happy:

Posted

Tako sam i mislio. Hvala onima što ne uče na svojim greškama jer bi mnogi kičn aplajans osto neotpakovan. 

Posted
16 hours ago, darling said:

meni sad zao sto sam proslog meseca investirala u seckalicu (isto takodje gorenje, vrlo sam zadovoljna sta moze za pare koje sam dala), pa ovaj multipraktik nema smisla. sto, sta fali gorenju, to ti je ko bos, samo jeftinije, a bolji servis. garancija je svakako dve godine. mozda da kupim, da imam u steku poklon za svadbu il useljenje. 

Ma Gorenje nekad i sada nema veze, ali za ove pare je stvarno smesno, ma kako da se zove.

Posted

da se vratim na one šerpe što je @Caligula pazario

ja sam onomad kada ste ih linkovali nešto na brzinu pogledala jer nemam nameru da kupujem, ne znam gde da smestim ni ove što imam :isuse:

elem, te ''prave'' šerpe, mislim takve vrste, ne mora da budu 'le creuset'' baš, ali su svejedno mnogo skupe

ali one su emajlirane unutra a bogme i spolja, tako da su zbilja večne

moja drugarica koja živi vani je jurila neko sniženje i jedva je pronašla takvu jednu šerpu za cca 100 e, to je bilo najjeftinije moguće

zato mi je bila čudna ta cena kod nas, eli eto, nisu emajlirane , misterija rešena

Posted (edited)

Mislim da su (ali nemoj me drzati za rec) Ikeine sherpe Senior emajlirane ali spolja.

https://www.ikea.com/gb/en/p/senior-casserole-with-lid-white-off-white-50232842/

Iznutra ne znam sta je, da li cist gus (liveno gvozdje) ili premaz. Mada u objasnjenju pise da su "timeless" :D kao bakine i slicno, a cijena nije jaka.

edit: evo, kaze prati samo rucno. Dakle masina za sudove (soli u masini) mogu da stete, sto znaci da nije starinska nego sa premazom. Isto pise i za ovu moju crnu.

Edited by Caligula
Posted

Pa i za ove "tucane" ti uvek preporucuju samo rucno...

Posted (edited)

Ima logike ako ih premazujes uljem posle upotrebe, onda je besmisleno prati u masini.

Znam za samotno posudje :hheart: da se kuva mleko u loncu pre prve upotrebe da upiju zidovi masnocu, Isto i za gusane (livene) sherpe i lonce, a za tiganj mi pise (upravo stigao iz Gasiksa) da se premaze uljem seo i stavi na vatru prazan, pa da se ponovi postupak, valjda da biljno ulje upije u liv.

Ali ovaj tiganj koji mi je sada stigao je 10x grublji po povrsini od svih ovih serpi koje se sada reklamiraju kao livene.

Edited by Caligula
Posted
On 24.12.2019. at 23:38, darling said:

inspirisala si me da odem u tehnomaniju i vidim njihovu ponudu multipraktika u koje se uopste ne razumem.

al vidi sta sve dobijes za 4000.

https://www.tehnomanija.rs/mali-kucni-aparati/multipraktici/gorenje-multipraktik-sbr-800-hc.html

i ovaj za tri iljade, doduse slabiji.

https://www.tehnomanija.rs/mali-kucni-aparati/multipraktici/russell-hobbs-multiprakti-rh-24730-56.html

E, pa, jbg... Nema više, rasprodato, sad sam izašao iz radnje. 

Posted
35 minutes ago, banatjanin said:

sad sam izašao iz radnje

Ustanička?

Posted

Ne, Jurija Gagarina, ali proverila je prodavačica u sistemu, nema na stanju uopšte. Šteta, trebalo je odmah ići. 

Posted (edited)

Proveriću sutra u Ustaničkoj (ako ne zaboravim dok budem zaglavljen u saobraćaju u prednovogodišnji petak popodne), na sajtu je juče pisalo da ima samo tamo...

Edit: ma jok, sad i na sajtu piše "nema na stanju" :sad:

Edited by Skyhighatrist