Skyhighatrist Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 (edited) 8 minutes ago, dùda said: Daj reci gde si to naručio please . Nutribullet Pro ekstraktor [900W] Black friday cena (-50%) Nego sad vidim da ima dve vrste sečiva, moja su sva ova krstasta, možda je u sečivima fora da melje bolje ili lošije? Edited November 28, 2019 by Skyhighatrist
askeladden Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 (edited) https://www.whiteaway.no/kjokkenutstyr/kjokkenmaskin/underkategori-blender/product/nutribullet-pro-900w-5-pcs/ Mozda Whiteaway ima jos negde. Edited November 28, 2019 by askeladden
askeladden Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 13 minutes ago, mraki said: I ja imam taj neki Bosch secko sa dodacima od 600w. Pravim redovno butere od kikirikija i badema bez dodavanja ulja. Koliko grama ofrlje stavis?I badem ne bude gust?Juce sam bas pustio da radi dok mi nije dosadilo da stojim i nije pustio mnogo ulja.Mozda sam ga prepekao?Kikiriki dosta lakse ide i bas dobijem teksturu kao organski kupovni.
mraki Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 Kikirikija oko 300-400. Badema sam manje stavljao, možda 200.
Skyhighatrist Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 Koji Bosch tačno? Ja merkao neki Bosch multipraktik MCM 3501M, posebno zbog ove male čaše levo, to je kao spec. za orašaste plodove... Pravite butere u tako nečemu, ili u ovoj velikoj posudi sa nekim od noževa?
mraki Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 (edited) Ovo moje je ustavri štapni mikser sa dodacima. Trebalo bi da je ovaj. Puter pravim u ovom secku, ne sa štapnim nastavkom. Edited November 28, 2019 by mraki
Valk Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 @mraki napiši mi koliko čega staviš kad praviš puter od kikirikija. Da li njega stavljaš sirovog ili pečenog bez ljuske? Probala bih da napravim u multipraltiku.
mraki Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 (edited) Stavim samo kikiriki, pečeni. Ako je onaj suvopečeni neslani dodam i mrvicu soli. Po meni je idealna kombinacija ove dve kesice, ako stavim obe slane bude preslano, ali to je već stvar ukusa. Skoro sam otkrio u lokalnoj "zdravoj hrani" neki suvopečeni blanširani neslani, i baš mu ništa ne fali. Odličan je za buter a nešto super povoljan tipa 350 din/kg. Edited November 28, 2019 by mraki
Skyhighatrist Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 I ja koristim taj blanširani neslani, ali ga malo propržim na suvom tiganju pre nego što ga ubacim u metak...
mraki Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 (edited) Ja stavim kašičicu u ovsenu kašu, ili na hleb/dvopek/palačinke. Može i ždžemom. Ne znam neku drugu namenu pa mi dosta drugo traje, iako se tih 300-400 grama umućenog toliko stisne da bi rekao da nema ništa. Nisam ubacivao u tiganj, ali kupio neki blanširani pečeni. Ima i samo blanširani koji je dosta svetliji. @Skyhighatrist Edited November 28, 2019 by mraki
Skyhighatrist Posted November 28, 2019 Posted November 28, 2019 Ja eventualno marnem kašičicu onako u prolazu, i često pravim čorbu. Ćerka ga cepa na sve moguće načine, uz sve živo, kriške jabuke, banane, smutije, na 'lebac...
askeladden Posted November 29, 2019 Posted November 29, 2019 Neslani peceni kikiriki,dopecem ga jos malo u rerni da se lakse melje. Badem pecem na 150 pola sata i kad se ohladi meljem.Ne sme sirovi jer zalepi sve i pregori motor.Dodajem malo soli i malo sirupa od urme da se dobije ukus.Koristim mali multipraktik Bosh i u njega sam zadnji put stavio sigurno 600,700gr badema.Obicno mi je doza oko 400gr.Koristim veliku posudu.Dodam uvek pomalo ulja,da imam jaci multipraktik ne verujem da bi trebalo jer bi uspeo da razbije masu . Mazem na leba uz pileca i cureca prsa i list kackavalja,sa dzema,bademov mi je super sam na hlebu.Kikiriki puter za wok i za kari kao sredstvo za zgusnjavanje.
Valk Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Hvala na receptima, probaću da vidim u čemu je fora sa tim peanut butterom. Inače, nikad nisam mogla kikiriki u slatkom, ne jedem slatkiše koji ga imaju.
Recommended Posts