June 15, 20204 yr Just now, goofs said: Kindle nije bas najbolji za citanje PDFa, po pravilu bolje ti je da trazis knjige u nativnom .mobi formatu. E sad, ako imas dosta PDFova, postoje programi koji konvertuju PDF u mobi, mozda si ih vec koristila, po meni najbolji je Calibre-ebook. S tim sto i kod njega konverzija nekad zakaze zbog hrpe raznoraznih razloga, neki put valja uraditi copy/paste celog PDF dokumenta u txt fajl, pa iz njega konvertovati u mobi, znaci treba se malo akati i cimati. e pa upravo sam probala sa jednim konvertovanim fajlom iz orginala pdf na epub i sad, u tom istom calibe ima i čitač, tu je sve ok i sve se vidi ali kada otvorim u dugom čitaču (kojeg sam posebno skinula) taj isiti fajl, tu vidim te matrakuke tako da mi ništa nije jasno sad sam malo u panici, kako će to videti taj čitač što je instaliran u kindlu
June 15, 20204 yr Sad sam zvala Daniela da se malo raspitam i on kaže da ako je fajl dobro konvertovan i ako u calibreu vidim normalno da ću videti ok i na kindlu jer prepoznaje najnormalnije naša slova.
June 15, 20204 yr Uvek moze da se dotera nekim metodama, uz manje ili vise cimanja. Bitno je paziti na file-encoding prilikom konverzije, kao i na file-encoding izvornog materijala, te po potrebi izvrsiti find/replace svih slova sa kvacicom u izvornom materijalu nemam vremena sad, ali pisacu detaljnije ako nekome bude zatrebalo.
June 15, 20204 yr 1 minute ago, goofs said: Uvek moze da se dotera nekim metodama, uz manje ili vise cimanja. Bitno je paziti na file-encoding prilikom konverzije, kao i na file-encoding izvornog materijala, te po potrebi izvrsiti find/replace svih slova sa kvacicom u izvornom materijalu nemam vremena sad, ali pisacu detaljnije ako nekome bude zatrebalo. e sad kad si počeo moraćeš, jer ovo kao da si mi na španskom pričao
June 15, 20204 yr dobices uputstvo za konverovanje uz gomilu knjiga na cd-u koji ce da ti stigne uz kindle, ako pazaris.
June 15, 20204 yr 17 minutes ago, Joe D said: dobices uputstvo za konverovanje uz gomilu knjiga na cd-u koji ce da ti stigne uz kindle, ako pazaris. e da tačno, dobiću što je super
June 15, 20204 yr Traži knjige u kindle mobi ili azw formatu ili epub formatu koji se lako konvertuje u mobi/azw. Prebacivanje iz pdf u mobi/azw je posao i nije za nekoga ko bi samo da čita.
June 15, 20204 yr 1 minute ago, Cyan said: Prebacivanje iz pdf u mobi/azw je posao i nije za nekoga ko bi samo da čita. pa ja ne znam šta je tu toliki posao ? 200 strana bukvalno za čas se konvertuje.
June 15, 20204 yr zavisi od pdfa. pdf može da sadrži skenirane stranice ili font koji je konvertovan u krive. onda se radi ocr, pa prebacivanje u neki od formata za redakciju, pa pravljenje epuba. epub je u stvari zipovan html+slike i fontovi ako ih ima+par fajlova koji definišu strukturu.
June 15, 20204 yr 1 minute ago, Cyan said: zavisi od pdfa. pdf može da sadrži skenirane stranice ili font koji je konvertovan u krive. onda se radi ocr, pa prebacivanje u neki od formata za redakciju, pa pravljenje epuba. epub je u stvari zipovan html+slike i fontovi ako ih ima+par fajlova koji definišu strukturu. aha, ok, hvala na objašnjenju, ja te stvari ne znam konvertovala sam samo obične neke pisanije
June 15, 20204 yr Balkandownload.org i Calibre za Kindle Paperwhite najbolja kombinacija. Sve jednostavno i lako. Uživajte [emoji846]
June 16, 20204 yr uzeh i ja svoj kindle nabudžila neke knjige., čisto radi probe manji je ekran nego što sam se nadala (mada znam šta je 6' ali eto) , ali vidim već sada da je dosta prijatno za oči, što je ok e sad, obzirom da sam ja stara garda, koja je do sada u rukama držala samo papirnate knjige, trebaće vremena za navikavanje videćemo kako će to da ide neko je ranije spomenuo da mi ovo i ne treba ako imam dobar mobilni dakle, mobilni ne podnosim, koristim ga samo kada moram, ali nije da nisam i na mobilnom čitala svašta nešto ipak, ne može se ovo porediti sa mobilnim, mnogo je ovo bolje za čitanje, tu nema dileme, i to iz mnogo razloga, jedino mi nije jasno zašto su ovolike morale da budu margine, a vidim da nema podešavanja tipa da se margine smanje
June 16, 20204 yr Imaš podešavanja za margine, ne možeš da ih ubiješ skroz, ali ima: kad si na strani knjige koju čitaš, pipneš vrh ekrana, pa levo imaš Aa. Tu su ti u Layout tabu i margine i spacing. Ono što meni znači od prvog dana je da čitam u landscape modu; bolje mi leži u ruci, a prijatnije mi je da mi je red duži, a stranica kraća, no kapiram da je to individualno... Edited June 16, 20204 yr by Skyhighatrist
June 16, 20204 yr 1 hour ago, Skyhighatrist said: Imaš podešavanja za margine, ne možeš da ih ubiješ skroz, ali ima: kad si na strani knjige koju čitaš, pipneš vrh ekrana, pa levo imaš Aa. Tu su ti u Layout tabu i margine i spacing. Ono što meni znači od prvog dana je da čitam u landscape modu; bolje mi leži u ruci, a prijatnije mi je da mi je red duži, a stranica kraća, no kapiram da je to individualno... Gde se podešava taj mode ? Ja sam videla samo ono dark ?