Jump to content

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Featured Replies

• Replies 5.9k
  • Views 474.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mi ostadosmo danas bez dvoje dece. Ne nase, al smo uz ovu odrastali. I jos dvoje je dozivotno istraumirano. Ceo dan i pola noci sa ovim roditeljima, ukratko - jezivo. Informacije ne dopiru do mozga. N

• ubibobi
    ubibobi

Jutros me je nazvao jedan moj bliski klijent i saradnik i izjavio da mu je u masakru poginula ćerkica od 11 godina. Nas dvojica smo se videli to jutro upravo u vreme kada se sve to događalo i tada mi

• Šanse nema da postignem da iščitam ceo topik pa ću verovatno ponoviti nešto što je već rečeno. Od juče pratim vesti, forum, mreže, toliko informacija stiže brzino svetlosti da smo prosto nenavikn

Posted Images

On 4. 5. 2023. at 10:01, Malkmus said:

"Kod današnje dece je empatija nestala".

Žarko Trebješanin

Ovo je skandalozno uopštavanje, a ostalo je nezapaženo. Naročito ako se ima u vidu šta i gde radi Trebješanin. I kako se pokazao.

Ovo se zadnja dva dana ponavlja o nedostatku empatije. Pre bih rekla da je zapravo po sredi nedostatak moralnog kompasa!

Žarko Trebješanin

Uh kako meni ovo deluje kao izlizana parola i jedna od onih "velikih" i pompeznih rečenica. Čak bih rekao da je ovo vrlo neozbiljno.

Ali ko sam ja da suprotstavljam mišljenje jednom uglednom psihologu :fantom:

On 4. 5. 2023. at 10:04, Milošica said:

Uh kako meni ovo deluje kao izlizana parola i jedna od onih "velikih" i pompeznih rečenica. Čak bih rekao da je ovo vrlo neozbiljno.

Ma to je jedna budala. Ko ozbiljan daje ovakve izjave 

• Popular Post

Žarko Trebješanin

The Office Boomer GIF by MOODMAN

On 4. 5. 2023. at 9:48, Mil@n said:

Koja je poenta protesta? Msm jel imaju neke zahteve, i sl? Na šta žele da konkretno skrenu pažnju?

Ne znam. Nije škola u kojoj radim, samo sam pročitala da će nastavno osoblje biti u školi, samo deca ne dolaze.

ja sam dosta ambivalntena da li da deca idu ili ne idu....ne bih im pravila dodatni stres da ostaju kod kuće, kapiram da bi dugoročno bilo lošije tako. Znam koliko su deca postradala psihički sedeći kući zbog kovida. Nije ni blizu isto niti bi isto trajalo, ali opet mislim da se time stavljaju u vanrednu poziciju, ovako oni to nekako obrađuju kolektivno. Možda i lakše nego s nama. A ako ostanu kući, svakako će po mrežama čitatiu novosti.

On 4. 5. 2023. at 10:03, Mil@n said:

Ne znaju deca o cemu se radi, kakav zlocin je to. Nemaju mehanizam da se deci priblizi ili objasni sta se to desilo i zašto je to bitno za drustvo.

On 4. 5. 2023. at 10:04, Milošica said:

Deca u tom uzrastu u svakom slučaju nisu šampioni empatije, inače ne bi bilo gomila priča o maltretiranju malih životinja i slično i tog je bilo u svim vremenima. Opet, jedna stvar je nemati empatije, a druga ići i odstreljivati ljude kao glinene golubove, ni u kriminalnom svetu se ovakve stvari ne dešavaju često

Mada mu je izjava malo izvučena iz konteksta.

ne mogu ni da zamislim kako ce biti djeci, narocito neposrednim svjedocima, da ponovo udju u skolu. i sam prostor ce da retraumatizuje u prvo vrijeme.

Mala digresija - odrastanje sa kućnim ljubimcem čini čuda za dečju empatiju. Pas, mačka, zeka, bilo šta od čega dete može da dobije povratnu reakciju (znači ne akvarijum sa ribicama).

Reveal hidden contents

On 4. 5. 2023. at 10:03, Mil@n said:

On 4. 5. 2023. at 9:24, Arkadija said:

dodatno iz istog:

"On je naveo da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola nije bilo nikakvog vršnjačkog nasilja u školi nad učenikom ili da je on učestvovao, da nije bilo ni u muzičkoj školi i da je bio izuzetno talentovan. Upitan za nasilje u školi glume koju je pohađao, Filipović je izjavio da, s obzirom da je reč o privatnoj vannastavnoj aktivnosti, informaciju nemaju."

Ako je verovati anonimnom izvoru iz zgrade, jos gore izgleda (mada mi je sumnjivo da komsija zna ove detalje, jedino ako je devojcica bila iz iste zgrade):

Reveal hidden contents

Od prvog momenta se prica o vrsnjackom nasilju kao verovatnom trigeru.
Ne mogu da nadjem izvor iz konkretnog okruzenja, bilo sta, makar anoniman. Ima li neko link? 

Ako vec svi nagadjamo, sad me ne bi cudilo da nekog vrsnjackog realno nije ni bilo. Dovoljno je sa svih strana glorifikovano nasilje svake vrste, narocito nad zenama, da utre put uz prakticnu poduku naoruzanog oca (a taj normalan nije, sto ne znaci da je izuzetak). Ako se pokaze tacno ovo iz spojlera, dalo bi materijala za vrlo drugaciju psiholosku skicu od one prve koju su skoro svi automatski kreirali u startu. Za sada od te dve, meni ova novija izgleda kao logicniji produkt drustva i okruzenja. Videcemo.

Ono sto me dodatno brine je sto ga stalno opisuju kao pametnog i talentovanog.
Trebalo bi, najpre deci, objasniti da je ovim pokazao koliko je sustinski vrlo glup - ali prvo to odrasli treba da shvate.

Edited by Lucia

Izgleda kao da nije bio toliko namerno izopšten koliko se čini, čim je pozvan na žurku.