Parsons Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 koliko je kilo kod vas, amelie?kod nas je bilo prosle nedelje 5,4 € Quote Link to post
Hjortron Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 e ne znam koliko su sada u Berlinu, u Ahenu su sve žive trešnje 10€ kilo (uključujući i one gorespomenute šarene :žder:, koje su pojedinih godina koštale i 18€ kilo ) Quote Link to post
darling Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 btw najbolje trešnje su one šarene (žuto/crveno/roza), no nikada ih još nisam videla u Berlinuto se sorta zove kalem. danas kupila tresnje na bajloniju. treci put ove nedelje kupujem zadnje tresnje u sezoni. Quote Link to post
Zverilla Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 (edited) pola kile?amaterubez kila u cugu ništapa ja zivim sam. i kupujem ih bar 2x dnevno :)+ ako ne znas kolko kostaju, to znaci da lazes da ih stalno kupujes :Pinace, ovde su oko 7e, koju desetinu centi gore-doleskoro su greskom prodavali marele umesto tresnji, bio sam srecan ko ker.(glupi nemci ne cene visnje kao voce koje se jede) Edited July 11, 2013 by Zverilla Quote Link to post
Hjortron Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 + ako ne znas kolko kostaju, to znaci da lazes da ih stalno kupujes :Ppa ja ne živim sama :P što znači u poslednje vreme ih neko drugi redovno kupuje ;)btw mislila sam na kilo dnevno po osobibtw2 da, višnje, retko se viđaju ali kad uspem da ih pribavim nestanu u 2 sekundeinače najgore navlakaško voće:- trešnje- višnje- jagode- lubenice- dinje- breskve- kajsije- kupine- divlje borovnice (no to je toliko retko...) Quote Link to post
darling Posted July 11, 2013 Share Posted July 11, 2013 (glupi nemci ne cene visnje kao voce koje se jede)to, nemci. moja ritopecka dilerka tresanja ove godine je kasno iznela tresnje na pijacu. nije joj se isplatilo, jer su rusi u selu placali istu cenu ko na pijaci. pre dve godine ritopek je prodao rusima 3,5 miliona kila tresanja po 2,4 eura. ove godine cena ista, kolicinu jos nisam saznala. Quote Link to post
Аврам Гојић Posted July 12, 2013 Author Share Posted July 12, 2013 kupio nektarine u hladnim bojama, ljubicasta i bela...imaju ukus kao najbolje vinogradarke, pa jos bolje Quote Link to post
Caligula Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 e a sto je pistac toliko skup? Quote Link to post
Аврам Гојић Posted July 25, 2013 Author Share Posted July 25, 2013 e a sto je pistac toliko skup?pa znas li koji je posao da stave semenke u ljuske? to mora rucno da se radi, na liniji...jedno dete stavlja semenku u polovinu ljuske, drugo lepi drugu polovinu...odrasli to ne mogu da rade, prevelike prste imaju i spori su Quote Link to post
Bujodrag Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 Zato što je istinska navlakuša.I, sumnjam da ga gaje kod nas, za razliku od kikirikija.I nije samo skup nego je i loš. Još pamtim pakovanja od pola kilograma koja mi je prijatelj donisio iz Singapura, pre više od petnaest godina. Pistać velik k'o domaći oraj, bre. Milina. Ovo što se kod nas prodaje je neki otpadak, šta li.... Quote Link to post
Caligula Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 hm.dgjbm, kao da rastu na nekom drvetu, i to sto komada po biljci. I badem je jeftiniji Quote Link to post
slepa živana Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 :lolol:i još treba brojati, na svaki deseti ide superlepak Quote Link to post
Bujodrag Posted July 25, 2013 Share Posted July 25, 2013 Kad smo već kod toga, što je običan kačkavalj ( o ementaleru da ne govorimo) toliko skup? Mis'im, kod nas mleko dobro radja i lako se bere.topic wise: i čačkavalj je navlakuša Quote Link to post
Recommended Posts