Kampokei Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 "Nedelje i blagdani"... :)A gde je tacno bio taj konzulat? Jer na onoj adresi koja se moze naci na netu (Dobracina 22) je oveca stambena zgrada. Je li taj konzulat zapravo bio samo jedan stan? Obe susedne zgrade izgledaju nekako konzulatskije.
Dr Arslanagić Posted January 17, 2014 Posted January 17, 2014 U Dobračinoj 22 je bila jednospratna kuća u kojoj je bio konzulat. Ta je kuća srušena u bombardovanju 1944. i uništen je veći deo konzularne arhive (pismohrane).
Ryan Franco Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 To ne znam ali bih hteo da ovde pokrenemo priču oko jučerašnjih maketa "Beograda na vodi".Mislim da je prilično sulud način na koji se sve odvija i iako bih rekao "ma to su predizborna lupetanja" bojim se da će ipak nešto početi da se pomera. Ovo sve odaje utisak da preko noći hoće da se postavi makar šta na tom prostoru i bojim se da će zbog tog jurišniog pristuoa napraviti mnogo veću štetu nego da ostave prostor neiskorišćenim. Za Luku Beograd smo imali Libskindov projekat koji je ipak neki autoritet. Ko je ovo crtao i modelovao? Ko je to aminovao? Primetno je da se nešto rasklanja oko Generalštaba, a nisam primetio da je bilo nekog objašnjenja šta i kako. Sasvim je moguće da će ga ekspresno počistiti iako rasprave o tome i dalje traju. Ne znam, meni je to sve malo zastrašujuće.
Dr Arslanagić Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Zato su i navalili da preuzmu gradsku vlast. Da ispečatiraju dozvole, uzmu procenat i da grad ostave još ružniji i devastiraniji nego što je bio (ako je to ikako moguće).Mada, zar to zemljište ne pripada ŽTP Beograd a ne gradu?
Ryan Franco Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Koliko saznajem, zemljište je dosta rascepkano na sitnije parcele sa različitim vlasnicima. Poslednjih 6 meseci u urbanističkom zavodu se samo tim raspetljavanjem bave. Mislim da je ovo zajebana situacija i da itekako može unazaditi taj prostor.
Dr Arslanagić Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Koliko saznajem, zemljište je dosta rascepkano na sitnije parcele sa različitim vlasnicima. Poslednjih 6 meseci u urbanističkom zavodu se samo tim raspetljavanjem bave.Mislim da je ovo zajebana situacija i da itekako može unazaditi taj prostor.ah, pa onda je ovo gotovo, čekaju se samo izboripazi, ono što se sada tamo nalazi je ruglo ali da, posle Alekovih drugara će ostati nepovratno uništeno.
Filipenko Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Oko počivšeg đeneralštaba se rasklanja za hotel onog lika što nosi ofarbanog mrtvog jazavca na glavi, Donalda Trampa. Vodio ih Ivica pre nekoliko dana u razgledanje.TRAMPOV TIM KOD DAČIĆA: Merkaju bombardovani Generalštab za luksuzan hotel od 5 zvezdicaOko projekta beogradizacije vode, meni nije jasno samo kome oni misle sve to da prodaju? U Beogradu ima nešto oko 3 miliona kvadrata poslovnog prostora koji zvrje prazni, i to od onih koji su prijavljeni. Stanovi? O tome bolje da ne pričam, a cena tih stanova će ionako biti astronomska. Kako vidim, ti Arapi idu okolo i svuda obećavaju 3 milijarde investicija, pa gde prođe i ako prođe, tako je nešto i Milo u Crnoj Gori obećavao nakon susreta sa šeikom.
Arkadija Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 (edited) Meni nije jasno šta je tih tri milijarde? Da li je to neki kredit koji nam oni daju, pa ćemo mi da zidamo, i posle skončamo u dužničkom ropstvu. A ako nije kredit, kakv profit očekuju ti arapi, ako ulože tri milijarde u nešto takvo ?Sigurno nije poklon. Edited January 18, 2014 by Arkadija
ficfiric Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Ma, kakve crne milijarde. Juce su raspisali izbore za bg, do marta ce se slikati makete a onda se prepusta zaboravu
Arkadija Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Ko nekada Beopolis, pa posle Savski amfiteatar i tako dallje i tako redom.
Topola Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Mozda neki elementarni hint oko situacije moze da se nadje u ovom clanku Gorana Antonica • Područje Novog Beograda u međuratnim planovima za razvoj Zemuna (1918–1934), casopis Istorija 20. veka, br.1, Beograd 2013. izdanje Institu za savrmeenu istoriju.Ono kad je Standard Oil uzeo otprilike citavu levu obalu Save i desnu Dunava (od danasnjeg mosta u Brankovoj do hotela Jugoslavija) za rafinerije itd. Lepo bi to danas izgledalo, sa Kalemegdana, npr.U prevodu, nekad i najozbiljniji planovi padnu u vodu, pred sam kraj. Ono sto jeste najopasnije je da se zapocne nesto megalomanski i ne dovrsi se (pukne finansijsko-investitorski bubble pre kraja) pa dobijemo jos jedan Paspaljev (bese) akva park iz Blokova samo sad na enti. A mozda bude i neki Porto Montenegro 2: apartmani i marine, na dvadesetini Amfiteatra, sa Najavom daljeg razvoja.
radisa Posted January 18, 2014 Posted January 18, 2014 Ma ovo kao pred svaki prelazni rok u fudbalu.Partizan će dobiti novi stadion, a Gazprom je sponzor koji će dati pare Zvezdi da izađe iz govana.Novi stadion je tu, a pošto Rusi nisi voljni da učestvuju u sprdačini, evo nekih Arapa da nude pare umesto Gazproma.Nije ni čudno da je sve isto kad nema razlike u ljudima koji vode klubove i političara. Sve je to isto društvo, pa imaju i iste trikove.
Recommended Posts