Mr.Mxyzptlk Posted January 1 Posted January 1 nesto su mi sve mrskiji ovi rusi po ulicama. nista se tu meni previse ne dopada. 3
Frank Pembleton Posted January 1 Posted January 1 2 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: nesto su mi sve mrskiji ovi rusi po ulicama. nista se tu meni previse ne dopada. A šta konkretno ti se ne dopada?
Mr.Mxyzptlk Posted January 1 Posted January 1 nista konkretno, ali evo da nabacam npr ne dopada mi se ni kada cujem jebeni ruski jezik svako malo na ulici sve sto sam do sada procitao na temi na forumu meni bas suprotno, prosto mi nisu ni kul, ni privlacni, ni lepo obuceni. nista. kao da su pali sa neke druge planete tu, a takvo im je i ponasanje.
Frank Pembleton Posted January 1 Posted January 1 15 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: nista konkretno, ali evo da nabacam npr ne dopada mi se ni kada cujem jebeni ruski jezik svako malo na ulici sve sto sam do sada procitao na temi na forumu meni bas suprotno, prosto mi nisu ni kul, ni privlacni, ni lepo obuceni. nista. kao da su pali sa neke druge planete tu, a takvo im je i ponasanje. Ne razumem ovo oko "slušanja ruskog jezika". Što se tiče ovog ostalog, baš je subjektivna stvar meni je sve uglavnom u nekom "neutralnom" polju... 3
Mr.Mxyzptlk Posted January 1 Posted January 1 precesto cujem ruski jezik na javnim mestima, cesto mi se cini i vise nego srpski. na ulici, u prodavnici, na stanici, u zgradi, u parkicu, kaficu...
le petit nicolas Posted January 1 Posted January 1 (edited) definisi "precesto". u odnosu na koliko? poz Edited January 1 by le petit nicolas
Shan Jan Posted January 2 Posted January 2 Realno rusa ko govana, kad izadjes, makar samo do prodavnice, veca je sansa da cujes ruski nego ne. Mene nervira njihova neintegrisanost. Imaju svoje kafice, svoja obdanista, svoje predstave... Cak ni u prodavnici ne pokusavaju da pricaju srpski na kasi a kamoli ovako. Takodje jako su hladni i zatvoreni, gledaju neka svoja posla. Kapiram da je ovo do njihove kulture al bas nekako ko da zive neki svoj paralelni zivot. Uz to, cuo sam od dvojice drugova koji izdaju rusima, da su malo snobovi, zale se kako BG nije ni Piter nit Moskva i kako je ovde sranje (ajde). Mozda @banecare1 moze bolje da objasni sta je istina a sta privid. On je nas ubacen covek 1
morgana Posted January 2 Posted January 2 vidjecemo za par godina kako ide integracija. na cg primorju isti ovaj profil rusa (ukrajinaca i bjelorusa takodje) zivi vise od decenije i mnogo vise su integrisani nego u bgd. dosli su da ostanu, znaju da su tu i sutra, mozda i to pravi razliku. 2
I*m with the pilots Posted January 2 Posted January 2 (edited) 50 minutes ago, Shan Jan said: Mene nervira njihova neintegrisanost. Imaju svoje kafice, svoja ... Ovo kad kaze Svaba za Jugose koji su tu dve generacije odmah diskriminacija. Just sayin' Ovi ljudi verovatno zele da se vrate cim se stabilizuje Rusija tako da je mozda i to razlog za zatvorenost. Mozda i jezicka barijera - ako ne pricaju dovoljno engleskog jer od Srba slaba vajda od ruskog. Edited January 2 by I*m with the pilots 3
Mel Posted January 2 Posted January 2 52 minutes ago, Shan Jan said: Mene nervira njihova neintegrisanost. Imaju svoje kafice, svoja obdanista, svoje predstave... Cak ni u prodavnici ne pokusavaju da pricaju srpski na kasi a kamoli ovako. Takodje jako su hladni i zatvoreni, gledaju neka svoja posla. Kapiram da je ovo do njihove kulture al bas nekako ko da zive neki svoj paralelni zivot. Uz to, cuo sam od dvojice drugova koji izdaju rusima, da su malo snobovi, zale se kako BG nije ni Piter nit Moskva i kako je ovde sranje (ajde). Brte kako si ti u Bocvani, sigurno nisi isao sa crncima na njihove narodnjake, sta god to bilo. 4
Mr.Mxyzptlk Posted January 2 Posted January 2 10 hours ago, le petit nicolas said: definisi "precesto". u odnosu na koliko? u odnosu na pre rata kada ga nije bilo. sada ga ima svuda.
jms_uk Posted January 2 Posted January 2 5 minutes ago, Mel said: Brte kako si ti u Bocvani, sigurno nisi isao sa crncima na njihove narodnjake, sta god to bilo. Ja jesam, ali sam bio tamo malo ranije nego ShanJan.
Moonwalker Posted January 2 Posted January 2 (edited) 19 minutes ago, I*m with the pilots said: Ovi ljudi verovatno zele da se vrate cim se stabilizuje Rusija tako da je mozda i to razlog za zatvorenost Otprilike ovo ili odlazak dalje negde, plus koliko mogu pojedinacno da se osecaju komforno u jednom fakticki konzervativnom drustvu sa svim dogadjanjima vezanim za ovaj rat obzirom na ekipu koja se sklonila. Otkud oni znaju sa kim imaju posla? Stite se time. Edited January 2 by Moonwalker 5
I*m with the pilots Posted January 2 Posted January 2 2 minutes ago, Moonwalker said: Otprilike ovo ili odlazak dalje negde, plus koliko mogu pojedinacno da se osecaju komforno u jednom fakticki konzervativnom drustvu sa svim dogadjanjima vezanim za ovaj rat obzirom na ekipu koja se sklonila. Otkud oni znaju sa kim imaju posla? Stite se time. Mogu da zamislim kako se oseca neko ko je otisao odande dok gleda skupinu koja usklikuje Putinu - imala sam situaciju gde mi bogata Svajcarka opcinjeno prica o gradjenju vrlog novog Beograda na vodi i tako to 5
Recommended Posts