Filozof manijak Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 Meni krivo što Ruskinje neće da se mešaju sa nama domorocima, da širimo panslovensko bratstvo i ljubav 2 2 1
Shan Jan Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 29 minutes ago, I*m with the pilots said: Ovo kad kaze Svaba za Jugose koji su tu dve generacije odmah diskriminacija. Just sayin' Ovi ljudi verovatno zele da se vrate cim se stabilizuje Rusija tako da je mozda i to razlog za zatvorenost. Mozda i jezicka barijera - ako ne pricaju dovoljno engleskog jer od Srba slaba vajda od ruskog. Mozda je to i kulturoloski. Svabi smetaju sto su Jugovici previse glasni i otvoreni, meni smeta sto su ovi Rusi previse hladni i zatvoreni. Mozda ucitavam al brate nigde ne videh ni jednog Rusa koji prica sa Srbinom. Jebga, doso si u neciju zemlju i zivis kao da taj narod ne postoji. To je bas onako too much... 26 minutes ago, Mel said: Brte kako si ti u Bocvani, sigurno nisi isao sa crncima na njihove narodnjake, sta god to bilo. Guess again
Moonwalker Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 (edited) 19 minutes ago, Shan Jan said: Mozda je to i kulturoloski. Svabi smetaju sto su Jugovici previse glasni i otvoreni, meni smeta sto su ovi Rusi previse hladni i zatvoreni Previse si ziveo u toplim predelima i mozda nemas iskustva sa takvim mentalitetom. Rusi sa severa i hladnijih predela su slicni Skandinavcima. Mirni su i tihi, racionalno trose energiju. Po odnosu prema poslu, ozbiljnosti i kompetenciji Nemcima. Vrlo korektni saradnici. Ljudi koji su kroz generacije opstali i zive u takvim uslovima nemaju luksuz juznjacke mediteranske egzaltiranosti. Tu su dugo bili u situaciji da u okrsaju sa surovom prirodom cesto oslanjaju na sebe. I tako se kroz generacije stvara solitarni mentalitet nezavisno od religije. Osim toga, po vaspitanju navikama oni su veliki narod i velika kultura i nasa sredina je za njih prosto provincijalna. I ovo sto je @I*m with the pilots napisala. Ako je neko privremeno tu tako se i ponasa. Edited January 2, 2024 by Moonwalker 5 1 1 1
I*m with the pilots Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 14 minutes ago, Shan Jan said: nigde ne videh ni jednog Rusa koji prica sa Srbinom. Jebga, doso si u neciju zemlju i zivis kao da taj narod ne postoji. To je bas onako too much... I na tome baziras ceo sud? Hm. N put na Tasu i u Botanickoj basti bih procaskala sa ljudima sa decom, mozda sam izuzetak. Ja odatle zakljucujem da su ljudi sa decom kao i svugde, caskaju sa sapatnicima, bili Rusi Nemci Bugari. 5
makondo Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 2 hours ago, Shan Jan said: Mozda je to i kulturoloski. Svabi smetaju sto su Jugovici previse glasni i otvoreni, meni smeta sto su ovi Rusi previse hladni i zatvoreni. Mozda ucitavam al brate nigde ne videh ni jednog Rusa koji prica sa Srbinom. Jebga, doso si u neciju zemlju i zivis kao da taj narod ne postoji. To je bas onako too much... Guess again To je tvoje iskustvo, mora da su IT😁. Sa mnom baš pričaju, jer radim s njihovom decom. Naravno, to njihovo zatvaranje u svoje enklave je kulturološki utemeljeno pa su takvi u svakom većem gradu na planeti. Ali ne mislim da im je to prednost, naprotiv, to im otežava svakodnevni život. Ovi moji koji imaju prijatelje na lokalu, imaju s kim da razmene/steknu iskustvo o: u koju će školu u kraju da upišu decu, u kom kraju da traže stan i niz životno praktičnih stvari.
banecare1 Posted January 2, 2024 Posted January 2, 2024 @Shan Jan negde sam vec pisao da rusi obicno otvaraju svoje barove, restorane, obdanista, skole, kulturne centre i na taj nacin imaju dostupnu svoju kulturu, obrazovanje, kuhinju i mesta da se druze sa sunarodnicima. meni je to ok i ne vidim problem da je tako. mislim da deo njih ostaje iskljucivo u ruskom bablu, dok ostali imaju normalnu interakciju sa lokalnim stanovnistvom i drugim ekspatima. ova druga grupa je veca cini mi se. misljenje sam formirao na osnovu mog uzorka. najvise iz pekinga naravno, ali i iz sangaja, budve, beograda. ja u pekingu imam ruski kviz, restorane, koncerte, poslovna okupljanja i tu se vidjam sa prijateljima i poznanicima sa tzv postsovjetskog prostranstva. u isto vreme na basketu, beer hockey ligi i po raznim barovima, koncertima, rodjendanima nam se uvek pridruze i drugi stranci. ja npr pored rusa (ukrajinaca, belorusa, kazahstanaca,...) imam skroz odvojeno drustvo gde su uglavnom ljudi iz zemalja komonvelta. nije cudo sto ne mogu da postignem sve 3
vememah Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Cepter dobio posao s prečišćivačima za vrtiće i škole.
DejanMilč Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Na koliko se procenjuje bogatstvo Filipa Zeptera?
SNARC Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Posle ovoga ide na bas mnogo..Njegovi preciscivaci kostaju kao da ih sastavljaju neprcane pande od cistog titanijuma donetog sa meseca. 1 5
vememah Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 (edited) Po podacima navedenim u članku prodaće ih gradu po 25.000 dinara komad, što je nekih tri i po puta manje od maloprodajne cene. Zarada će naravno biti u neohodnoj redovnoj zameni filtera, slično kao što je slučaj s trakicama kod merača insulina ili kertridžima kod mlaznih tj. inkjet štampača. Edited January 5, 2024 by vememah
đorđe geprat Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 6 hours ago, DejanMilč said: Na koliko se procenjuje bogatstvo Filipa Zeptera? to se, kažu, nikako ne pita. 2
Lezilebovich Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 6 hours ago, DejanMilč said: Na koliko se procenjuje bogatstvo Filipa Zeptera? He is the richest man in Serbia with an estimated net worth of $5 billion, according to Forbes magazine's list of world billionaires for 2016. 1
vememah Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 (edited) Nema ga na Forbsovoj aktuelnoj listi svih dolarskih milijardera (navedeno je preko 2500 njih). https://www.forbes.com/real-time-billionaires/ Edited January 5, 2024 by vememah 1
Recommended Posts