Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Meni je ova vest (i potez) u vreme kad se pola miliona ljudi guši od deponije u Vinči, čist cinizam i izdrkavanje nad plebsom.

No, trpeljiv je ovaj narod, izdržaće i Beo Čistu Energiju da plaća. :fantom:

Posted
19 hours ago, Hamlet Strašni said:

Sto se tiče pivare, zar nije ona jezivo smrdela dok je radila. Ja sam malo dalje ali kad sam prolazio pored znalo je bas da guši. Čak i mene bez čula mirisa

18 hours ago, djordje geprat said:

nama pivopijama to je bio miris. mnogo je fin ovaj naraštaj.

+1, voleo sam taj miris. Često smo išli Beovozom do Prokopa, i čim izađeš... :hihi:

Posted

Dosadašnja cena od 6,60 dinara po kvadratu domaćinstva, koju sada plaćaju sugrađani, na računima će se razdeliti na način da 5,61 po kvadratu stoji na odeljku za "Čistoću" i ostatak od 0,99 do 6,60 po kvadratu će stajati za "Beočistu". Novi cenovnik usvojen je nedavno na nadzornom odboru "Čistoće".

- Kad u oktobru ili novembru, "Čistoća" dobije dozvolu za tretman kabastog otpada i zbrinjavanje posebnih fragmenata iz komunalnog, ova usluga će se dodatno naplaćivati. Za sada cenovnik nije određen - rekli su ranije nadležni.

Kako se navodi u izmenama odluke o upravljanju komunalnim, inertnim i neopasnim otpadom, posebni fragmenti iz komunalnog otpada koji se zbog svog sastava ne mogu odlagati u opremu ta sakupljanje komunalnog otpada su: otpad od elektronskih proizvoda, klima-uređaja, istrošenih baterija, otpadnih ulja, boja, lakova, guma.

kaže bljuc

Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Meni je ova vest (i potez) u vreme kad se pola miliona ljudi guši od deponije u Vinči, čist cinizam i izdrkavanje nad plebsom.

No, trpeljiv je ovaj narod, izdržaće i Beo Čistu Energiju da plaća. :fantom:

Ja sam još gori, sada sam uveren da je požar nastao kao izgovor da bi se neko nakačio na Infostan i uzimao novac. Nemam dokaze, naravno, samo sam iznerviran.

• +1 3
Posted
Ja sam još gori, sada sam uveren da je požar nastao kao izgovor da bi se neko nakačio na Infostan i uzimao novac. Nemam dokaze, naravno, samo sam iznerviran.
pa to jedino ako su tempirali metan pre 20 godina, teshko, mada oni bash brzo misle i deluju kad se ukaze prilika...

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Posted

Porušeno par onih starih kuća u dnu Beogradske, malo iznad raskrsnice sa Njegoševom

• +1 1
Posted
I što se nosi kao Al Paćino, a isto toliko je i visok
Koja ekipa se skuplja u onom kaficu izmedju kurira i pokojne radne žene?

Ko stigne...
Taj prostor je očigledno uklet, to je promenilo brdo vlasnika.
Sećam se da mesec dana od jednog od mnogih ponovnih "otvaranja" nisu radile kartice, samo keš smile.png

... Shiit has hit the fan

Posted

Autobus na liniji 24, danas oko podne:

spacer.png

• +1 1
  • Wub 1
Posted

Sta sve nece ovim naucnicima da padne na pamet.

Direktor puteva Srbije “ Došlo je vreme da se sruši Pančevački most „

https://www.lobi-info.rs/direktor-puteva-srbije-doslo-je-vreme-da-se-srusi-pancevacki-most/

Ali ok, kad se vidi sta im je plan, nema trika da to i ostvare, mada....

Da rušenje ne sme da bude konačno rešenje smatra Ljuba Kostić, građevinski inženjer, koji je, između ostalog, učestvovao u izgradnji dva mosta na Drini – Pavlovića ćuprije i Mosta slobode u Foči, koji je srušio NATO.

-Rušenje mosta podrazumeva prekid saobraćaja i u toku rušenja, ali i u toku gradnje novog.

Koji grad sebi može da dozvoli takav luksuz? Rušenjem se preseca glavna komunikacija, a ona treba da bude svetinja. A ovaj pravac prema Banatu posebno je važan. Zato me malo čudi ta ideja: „Hajde da rušimo pa da pravimo novo”, kao da je to kula od karata – ističe Kostić za Politiku  i podseća da je „Pančevac” čelični most novijeg datuma.
Kada je reč o čeličnim konstrukcijama, one su dobre zbog toga što uvek mogu da se ojačaju gde su oslabile – ukazuje Kostić.
Kako napominje, ni sami stubovi mosta nisu problem ukoliko je potrebno njihovo ojačanje. Kostić podseća da mogu da se nabiju novi šipovi, da se napravi prsten oko temelja i kapa koja sve to objedinjuje.
– Škola koju smo mi učili – nikada ne rušimo, već dodajemo. Pogotovu što je Beograd deficitaran sa mostovima. Zato je nezamislivo da se sklanja bilo koji od njih, naročito „Pančevac”. Uostalom, Pančevački most, ukoliko bi se pojačali stubovi, mogao bi da se proširi za dodatne trake. On ima odličnu lokaciju i prolazne puteve. Domaćinsko ponašanje bilo bi da se uradi ojačavanje i proširivanje Pančevačkog mosta i to tako da se ta rekonstrukcija odvija bez prekida saobraćaja preko njega. Beograd ima odlične inženjere za tako nešto – izričit je Kostić.

Posted

ništa novo. i gangula bi da ruši pa da gradi.