Jump to content
IGNORED

Beograd

Amelija

Recommended Posts

Posted

Ostalo im viška od zimus, pa da se ne baci :covid19:

Posted
10 minutes ago, renne said:

Ovi ladno posipaju so po ulicama :frust:

Procedura uvedena u Beograd put-a nakon kolapsa saobraćaja pred kraj 2010.

Kada tokom noći očekuju padavine, a temperatura oko 0°, zimska služba na ulicama gde se kreće gradski prevoz posipa so.

Po prognozi pred zoru se očekuju padavine, a temperatura od ponoći do 6 ujutru ispod nule.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
On 17.3.2021. at 17:05, Frile said:

Zanimljivo je da je tu već bilo zgrada, i to ne tako davno (pre "svega" 50 godina).

Donji deo parka, tamo gde je ranije bio sunčani sat, odgovara mestu čuvene Mitićeve rupe.
Cela gornja polovina parka (ugao Beogradske i Njegoševe) je bila izgrađena, i taj stambeni blok je porušen otprilike 1971. Na njegovom mestu  nije izgrađeno ništa, ledina je poravnata i nasuta i na njoj je godinama bio parking.

AKo je već u planu sve ovo vreme bilo da se park pretvori u zgrade, tim pre je skandal kako je urađen "plato" između Kralja Milana i Nemanjine. Beton, beton samo beton.

• +1 1
Posted

Ne znam kud bi ovo: Lifestyle, religija, stočnost™, zato ide na temu o Bgd, to mi najbliže ovom poslednjem.

Pošto im niko nije rekao šta se radi sa badnjakom koji se unosi u kuću da bi se zapalio, a nema se gde zapaliti, ljudima glupo da ih bace među svetovno đubre, pa ih na putu do kontejnera zadenu na drvo, u žbun, mada ima i drugih ideja.

Ne znam kako je u drugim gradovima, ali tačno dva meseca nakon Božića, u Beogradu opstaju odbačeni badnjaci.

20210311_143344_compress91.jpg

20210311_143317_compress2.jpg

20210311_142922_compress45.jpg

Posted (edited)

.

FB_IMG_1615878104656_compress4.jpg

20210313_081831_compress33.jpg

Edited by Tihajeza
  • +1 2
Posted (edited)

.

Edited by Tihajeza
Posted
On 17.3.2021. at 20:49, Kursadžija said:

Ne znam da li je bilo

brat Rus bio nam u poseti.....

Lik kao da je ciljano isao po raspadnutijim delovima grada, ali moguce da ga takve stvari najvise privlace (sto potpuno razumem, i sam sam delom takav). Ali smesni su komentari Rusa: mesavina Evrope, Rusije i Detroita :D

Posted (edited)

Voždovac se ori  od vatrometa, svako veče tačno u 00.00, na različitim mestima. Večeras u srcu Trošarine, okružen stambenim zgradama, punim dece i kućnih ljubimaca. Ne znam, već duže vreme nas po tv-u bombarduju neželjenim slikama nasilja, koje se osim voajerima, nikom ne gledaju. Crna hronika, pokretne slike, filmovi ratne, prevaziđene tematike, ovi vatrometi su kao u filmu Džoker, u šali pa privali kad zapuca stvarno. Kao da nekakvo potmulo nasijle tutnji negde i nadima se.

Edited by halloween
  • +1 4
Posted

Ima ima...biće kratak i vrlo bolan.

Posted

48BD0A75-EDA1-48D6-876B-B00A043820C5.thumb.jpeg.b2f4652796693d88b2e8dee471a5d1d0.jpeg

evo ko je dokon, može da se popriča sa vesarom

• Haha 3
Posted

Ew-6W7jXAAAct76?format=png&name=small

Sramim se priznati, ali se meni mnogo svidja ovo ludilo od spomenika (bar na fotkama) ...