gospa buba Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 au sad ce tek popizde nego slozen tekst, mora polako dugo da se cita, mozda i vishe puta [emoji38]ol:sent from bubamoto 1
gospa buba Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 stigla sam samo jednom, moram jiosh, ko kome, dje sveska, ima mozgovi da se ukuvaju sent from bubamoto
đorđe geprat Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 kako je zajebano kada neko mora da ti otvara oko gurajući prst u njega. boli ozbiljno, zbog ovog o čemu dežulović piše i priča, ja sam digao ruke od grada i samoizolovao se u na ovo brdo i sloiter u rakovici. možda i nismo u manjini ali fakat je da sila boga ne moli. ostaje mi da se nadam zdravorazumskom ustrojavanju u onom aprilu i slanju skotova u vinču.
Frank Pembleton Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Uhhh živ se izlomih kroz ovaj tekst sa linka...Nego Dežulović bi trebao stvarno da "batali" ovaj "slučaj kasaba".Realno, razumem ja njegovu poziciju, da tako kažem, javnog radnika. Ali sve to gubi smisao, na kraju će morati da upotrebi rečnik ovih goveda, a to mu zaista ne treba ič...Jbga ovi što su nas zajahali se divno zabavljaju svim ovim, a u međuvremenu mažnjavaju lovu onako na vagone. .... Shiit has hit the fan! 1
SNARC Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Dezulovic je ovde kao Breitling..a ne kao Casio...znaci, ne radi za sve nego za odabrane, koji kapiraju. A mogu da se slozim..dosta je zivcirao one kojima je rodjenje u Bg ili selidba u isti najveci uspeh u zivotu.
pbg12345 Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 dobro je, dakle nisam jedini koji je morao procitati tekst vise od jednom a mislio sam da me gospa proziva
Zabalujev Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Iskoči mi taj Dežulović jutros, pogolemo pravdanje, men se čini... A jebiga, upao je u Vesićevu predizbornu kampanju, biće tu još svašta. 2
kud u maglu Simoviću Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 @pbg12345 na šta si mislio kada si rekao za dežulovića neko sa takvom biografijom?
pbg12345 Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: @pbg12345 na šta si mislio kada si rekao za dežulovića neko sa takvom biografijom? na dezulovicevu biografiju? od vremena feral tribuna cini mi se da svakom iole dobronamernom nema potrebe da se brani, sto toboz pljuje beograd sa te strane koja mu se spocitava (hrvat, nek pljuje najpre svoje selo...) ako je neko pisao o tudjmanu, ustastvu, splitu (u negativnom kontekstu), lori pisao je on sto bi rekao ivancic bas los hrvat ima i on promasaja, a ko ih nema, ali ovo ( o beogradu, mada makar ja to ne citam samo kao o beogradu, vec svim manjim i vecim beogradima ovog podneblja) mu je pun pogodak i zapravo ako bude nastavka, bice vrlo ugodno citati ovu drugu stranu kako se valja u blatu i tone dublje u govna pokusavajuci njega uvuci u ista a nit im je teren, nit protivnik za takvu igru ( koju jel jedino i znaju igrati)
radisa Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 8 hours ago, gospa buba said: au sad ce tek popizde nego slozen tekst, mora polako dugo da se cita, mozda i vishe puta ol: sent from bubamoto Jbg, složen tekst, dakle, neće ništa razumeti ovi koji bi hteli da polemišu... Preporučio bih da se posvete razmljivom delu, polsednjem pasusu, gde im objašnjava kakvi su... Tu bi mogli nešto i da razumeju, ako su ikad čuli za Vianavera, uopšte... :( Za Krležu valjda jesu... Inače, pokušavam da nađem citat, ali izgleda da net nije svemoguć... U jednoj od svojih priča o Glembajevima, Krleža koristi baš taj izraz za BG, kasaba... Prljva turska kasaba koja smrdi po buregdžinicama oko kolodvora... Delužluvić imitira Krležu, samo su ovi deleko od bilo kakve imitacije Vinavera... Oni su gomila idiota...
slepa živana Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 1 hour ago, radisa said: Preporučio bih da se posvete razmljivom delu, polsednjem pasusu, gde im objašnjava kakvi su... Tu bi mogli nešto i da razumeju, ako su ikad čuli za Vianavera, uopšte... :( Za Krležu valjda jesu... tu im je granu odseko izjasnivši se kao trećerazredni pisac. mislim da će im biti lakše da nešto samo izmisle. pamet neće da im smeta.
pbg12345 Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 "pupovcev peder nepismen kakav jeste nema gde da pise, pa ga primio pupovac u srpske novosti da krade koricu hleba nasoj deci po baniji, kordunu, srpskoj dalmaciji caca mu je dubrovacki pravoslavac iz casne loze dezulovica koji je presao u katolicanstvo jer je bio zaljubljen u katolickog svestenika, a mati polu ciganka polu siptarka kurva, razvodila se triput, cetri puta udavala, pa splitska carsija bruji da dezulovic ni sam ne zna kolko ima brace i sestara xoxoxoxoxo ako bas zafali dzebane, eto bikice, sokola nasega, da onako sa strane, usput, pomene kako je u pitanju vasljivo djubre, koje smrdi na kilometar, te samozaljubljeni idiot koji jos nije skapirao da se martinke (ne znam sta obuva, oblaci coek) nose najdalje do punoletstva, te da je svakom jasno da je seksualno frustriran, zaljubljen u majku i da nije jebao od izleta u srednjoj, a i tad je bio u pitanju drugar iz klupe" tako nekako tesko oruzje i duboka govna
Zabalujev Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Vladanka, baš ste maštoviti od jutros, svaka čast! 1
Popular Post harper lee Posted January 4, 2021 Popular Post Posted January 4, 2021 Za razliku od Ivancica Dezulovica ume ponekad da pojede hiperprodukcija i bavljenje svim i svacim pa mu promakne neki slabiji tekst ili replika ali ovog puta je zakovao dvanaesticu pozamasnim cekicem. Beograd je u poziciji neke od kulturnih oaza iz doba prelaska iz kasne antike u mracni srednji vek, koje su gazila razna nomadska plemena, preuzimala kulturne obrasce koje su onda interpretirala onako kako su ih razumela, traljavo, neuko i najcesce nakazno. Kroz tu nakaznu, varvarsku interpretaciju je taj cuveni "beogradski duh" u javnom diskursu postao najobicnija sprdnja, bizuterija na reveru raznog ambicioznog basibozuka u najsirem mogucem rasponu, od kulturno-umetnickog inventara "Kluba Knjizevnika" i "Lovca" pa sve do ljudskog jada u gnjecavoj formi Gorana Vesica, Radosa Bajica i slicnih opskurnih pojava. Taj proces varvarizacije traje vec duze od 30 godina, sada je samo eskalirao kako se privodi kraju, zajednickim trudom regionalne mafije koja je na vlasti u Srbiji i prvosvestenicima varvarluka koji privode kraju plastifikaciju referentnih tacaka beogradske lesine. Ta ekipa ne moze da razume razloge zasto je Dezulovic toliko kivan na ovo sistematsko satiranje bivse jugoslovenske prestonice jer, paradoksalno, da bi covek razumeo sta je Beograd znacio, recimo, krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih godina proslog veka morao je ziveti van njega i morao ga je "mrzeti" kao sto se uvek mrzi ono sto je s druge strane dostiznosti. Taj grad je, ne svojom preteranom zaslugom, postao mesto na kojem se trazilo ono u sebi sto nije bilo zadovoljno onim oko sebe, mitsko mesto za koje se verovalo da moze biti utociste i mesto za deljenje svih nasih posebnih darova. I to je bila najveca obnavljajuca snaga tog slavnog "beogradskog" duha, prtljag s kojim su u njega dolazili Stevo Zigon, Bekim Fehmiu, Zoran Radmilovic, Ivo Andric i ni krivi ni duzni postajali beogradske ikone. I Dezulovic je iz tog refleksa zeleo nesto slicno ali je prosto zakasnio za tridesetak godina, to vise nije taj Beograd. Ovaj Beograd je sada glavni grad jedne besmislene pseudodrzave koja se zove Srbija, ziva razvalina, arheoloska lokacija, Dezulovicev Beograd jos uvek zivi samo u pricama bosanskih, hrvatskih, makedonskih, kosovskih i slovenackih taksista, konobara koji, kad cuju da dolazis iz Beograda, uvek imaju spremnu pricu o tome kako su u Beogradu sluzili vojsku, imali devojku, isli na Sajam knjiga, proveli se u kafani ili radili nesto slicno. Tog Beograda vise nema, proteran je iz sebe samog. Ono gde je Dezulovic, istina nesvesno, poentirao majstorski je teza da je svako ko je ustao u "odbranu beogradskog duha" nepogresivo dokazao da je ustao da brani ono sto mu ne pripada i sto cak i ne razume. Duh se nikada ne brani od kritike, makar ona bila zlonamerna ili deplasirana, iz veoma jednostavnog razloga - upravo je kritika srce svakog slobodnog duha. Njemu je kritika prirodno stanje. 12
Recommended Posts