mraki Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 (edited) On 13.9.2019. at 20:25, Frank Pembleton said: Jebote, kako lupetaju, sad će morati predsednik da sazove konferenciju i objasni. Evo kačio Frenk sliku na kojoj se lepo vidi kakva je čista kocka. Na drugim slikama se zapravo vide ostaci te neke fuge. Ono što mene zanima je zašto ovo zapravo rade, i ko je promenio prvobitni projekat, na tome treba insistirati. Očigledno postoji mnogo veći problem od neravne površine kocke i da je samo to, sumnjam da bi išta dirali. Edited September 17, 2019 by mraki
yabadaba Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 Što je najgore da je lepo zalepljen to bi verovatno bilo trajnije rešenje od onog što su oni uradili. Njima je put propao za deset dana, tj. Posle prve kiše. Da je kiša pala prvi dan, toliko bi im i trajao. Pa oni nisu napravili nikakav način da voda ode iz peska, nego su računali da će sprečiti da voda udje fugovanjem "silikonom". Sada se buši asfaltna podloga u rasteru da bi ta voda otišla. Samo rezlika u ceni materijala je nekoliko stotina hiljada evra. Al ne, rekli na twiteru.
villiem Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 (edited) 10 minutes ago, yabadaba said: Što je najgore da je lepo zalepljen to bi verovatno bilo trajnije rešenje od onog što su oni uradili. Njima je put propao za deset dana, tj. Posle prve kiše. Da je kiša pala prvi dan, toliko bi im i trajao. Pa oni nisu napravili nikakav način da voda ode iz peska, nego su računali da će sprečiti da voda udje fugovanjem "silikonom". Sada se buši asfaltna podloga u rasteru da bi ta voda otišla. Samo rezlika u ceni materijala je nekoliko stotina hiljada evra. Al ne, rekli na twiteru. voda ulazi, voda izlazi, stalan protok, kako to nece propasti na dole, neujednaceno dole je sada neravni deo, sve zavisi od podloge, koja je postavljena za plan a lepo sam rekao, ne treba nista dirati, sve bi se namestilo, u nekom trenutku propadanje bi se zaistavilo, ulegnuca bi se popunila, gde treba, asfaltom, a neravnine koje smetaju tim biciklistima bi se vremenom uglacale, svi bi prihvatili a moze, valjda, da se prolazi i drugim putem, nije beograd njiva Edited September 17, 2019 by villiem
mraki Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 18 minutes ago, yabadaba said: Što je najgore da je lepo zalepljen to bi verovatno bilo trajnije rešenje od onog što su oni uradili. Njima je put propao za deset dana, tj. Posle prve kiše. Da je kiša pala prvi dan, toliko bi im i trajao. Pa oni nisu napravili nikakav način da voda ode iz peska, nego su računali da će sprečiti da voda udje fugovanjem "silikonom". Sada se buši asfaltna podloga u rasteru da bi ta voda otišla. Samo rezlika u ceni materijala je nekoliko stotina hiljada evra. Al ne, rekli na twiteru. Nisam stručnjak, ali ne uklapa mi se tu nešto... Šta bi onda tek bilo sa vodom da su sve lepo zalili Sikom kako je trebalo po projketku? Ovo da će sprečiti vodu da ulazi fugovanjem silikonom je toliko besmisleno da je teško poverovati. Mora da je bio neki drugi razlog.
Downforce Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 1 hour ago, yabadaba said: Što je najgore da je lepo zalepljen to bi verovatno bilo trajnije rešenje od onog što su oni uradili. Njima je put propao za deset dana, tj. Posle prve kiše. Da je kiša pala prvi dan, toliko bi im i trajao. Pa oni nisu napravili nikakav način da voda ode iz peska, nego su računali da će sprečiti da voda udje fugovanjem "silikonom". Sada se buši asfaltna podloga u rasteru da bi ta voda otišla. Samo rezlika u ceni materijala je nekoliko stotina hiljada evra. Al ne, rekli na twiteru. Nisu oni nista razmisljali osim kako da maznu lovu u razlici izmedju skuplje varijante kako je trebalo da bude uradjeno i jeftinije varijante koje su svojim pilecim mozgovima smislili. Nemaju oni pameti da skontaju probleme koji eventualno mogu nastati izmenama projekta. Nego - ma kakva Sika, to skupo. Stavite tamo pesak. Kakav beton i celik, dosta je poloziti na pesak. A ispod cemo asfalt umesto betona. Brze je i jeftinije. Kakva Sika ispuna - stavicemo silikon. Ili cemo staviti Siku... Ali samo pri vrhu. Razlika ide nama u dzep... hehehe... Nije stvar u odvodjenju vode iz peska. Pesak tamo nema sta da trazi. I asfalt ispod njega. Ovo je sada samo neka budzevina kojom misle da ce usporiti problem. Isto ce se desiti, samo sporije. Plus ce biti problema sa klizanjem po vlaznim ili snegom prekrivenim kockama. Kompletna budalastina na uzasno mnogo nivoa. Ovo je takav zicer... Steta sto taj zicer trebaju da iskoriste ljudi koji isto tako ne umeju ekser da zakucaju...
Dagmar Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 1 minute ago, Downforce said: Steta sto taj zicer trebaju da iskoriste ljudi koji isto tako ne umeju ekser da zakucaju... Treba da ga iskoriste kombinatorci bez dana poštenog radnog iskustva, a da objašnjavaju Miladima koji imaju sasvim dovoljno prilike da i sami ukapiraju da im se zemlja raspada oko njih i bez da im neko objašnjava. Našle krpe zakrpe.
Filozof manijak Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 (edited) 6 minutes ago, Downforce said: Kompletna budalastina na uzasno mnogo nivoa. Ovo je takav zicer... Steta sto taj zicer trebaju da iskoriste ljudi koji isto tako ne umeju ekser da zakucaju... Još samo kad bi objasnio kako iskoristiti ovakav zicer a da ga primete i šire narodne mase koje ne koriste tnjiter i ostale blagodeti interneta? edit: moj nebitno mišljenje je da većinu naroda zabole ona stvar za Trg Republike u Bgdu, kocke i silikone. Ne znam samo kako i kome bi politički naškodio ovakav zicer. Edited September 17, 2019 by Filozof manijak
Frank Pembleton Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 (edited) 13 minutes ago, Downforce said: Nisu oni nista razmisljali osim kako da maznu lovu u razlici izmedju skuplje varijante kako je trebalo da bude uradjeno i jeftinije varijante koje su svojim pilecim mozgovima smislili. Nemaju oni pameti da skontaju probleme koji eventualno mogu nastati izmenama projekta. Nego - ma kakva Sika, to skupo. Stavite tamo pesak. Kakav beton i celik, dosta je poloziti na pesak. A ispod cemo asfalt umesto betona. Brze je i jeftinije. Kakva Sika ispuna - stavicemo silikon. Ili cemo staviti Siku... Ali samo pri vrhu. Razlika ide nama u dzep... hehehe... Nije stvar u odvodjenju vode iz peska. Pesak tamo nema sta da trazi. I asfalt ispod njega. Ovo je sada samo neka budzevina kojom misle da ce usporiti problem. Isto ce se desiti, samo sporije. Plus ce biti problema sa klizanjem po vlaznim ili snegom prekrivenim kockama. Kompletna budalastina na uzasno mnogo nivoa. Ovo je takav zicer... Steta sto taj zicer trebaju da iskoriste ljudi koji isto tako ne umeju ekser da zakucaju... Ma oni su promenili CIP-ov projekat.... CIP je u projektu tražio da budu lomljeni na dve strane, a ne na jednoj, i da budu polagani u svež cement na betonu kao čvrstoj osnovi kolovoza, a ne na pesak koji je posut po asvaltu (asvalt se kod CIPa ne pominje), i da sve zajedno zatim bude čvrsto lepljeno (sa svih strana) specijalnim vezivnim sredstvima koja mogu da izdrže i vodu i velika saobraćajna opterćenja (a ne samo slojem gume od 1cm visine, pri vrhu). http://nabavke.beoland.com/images/nabavke/2018/66/02.KD-66-18.pdf I to je dovoljno da neko posvecen tome uzme i jase po tome.... Edited September 17, 2019 by Frank Pembleton
gospa buba Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 evo sace djilas, sigurno, samo da jave da je doshao trenutak more sent from bubamoto
Dagmar Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 (edited) 6 minutes ago, Filozof manijak said: Još samo kad bi objasnio kako iskoristiti ovakav zicer a da ga primete i šire narodne mase koje ne koriste tnjiter i ostale blagodeti interneta? edit: moj nebitno mišljenje je da većinu naroda zabole ona stvar za Trg Republike u Bgdu, kocke i silikone. Ne znam samo kako i kome bi politički naškodio ovakav zicer. Ma i u BGu zabole narod za to, sem tu i tamo ponekoga, a zamisli tek naokolo. Ionako je Srbija još odavno u fazonu Sve ide u Beograd, njanjakmekme, sećam se toga još u DS vreme. Nekako i da im objasniš kako su pokrali pare i sjebali Trg/centar, samo bi kupio još bodova SNSu (e ako im, što samo mi da se mučimo sa nezakrpljenim rupama u asfaltu, nek vide malo i Beooograđani, kenjkenjkenj). Edited September 17, 2019 by Dagmar
Dagmar Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 1 minute ago, gospa buba said: evo sace djilas, sigurno, samo da jave da je doshao trenutak Šta god da je taj Đilas, nisam stekla utisak da je debil, a samo debil bi pokušavao nekako da ziceruje na ovome.
Frank Pembleton Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 2 minutes ago, Dagmar said: Šta god da je taj Đilas, nisam stekla utisak da je debil, a samo debil bi pokušavao nekako da ziceruje na ovome. Zasto?Ajde stvarno me zanima?
Dagmar Posted September 17, 2019 Posted September 17, 2019 1 minute ago, Frank Pembleton said: Zasto?Ajde stvarno me zanima? Zašto nisam stekla utisak da je debil? Ili zašto bi samo debil pokušavao da ziceruje? Ovo prvo eto, takav mi utisak. Ovo drugo sam već objasnila gore.
Recommended Posts