Jump to content
IGNORED

Dokumentarci

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

Koliko sam shvatio bila je projekcija samo juče u celom svetu i to je to. Zato verovatno nije ni bilo prevoda na srpski.

Posted
Koliko sam shvatio bila je projekcija samo juče u celom svetu i to je to. Zato verovatno nije ni bilo prevoda na srpski.
U Frankfurtu se daje i sutra kao drugi termin, ali ništa od toga, mrtva sam bolesna. Biće još neke prilike valjda.
  • 1 month later...
Posted

U više navrata sam preporučivao ovaj Doc. Čak sam ga bio i upovao na youtube jednom, ali su ga skinuli, slučajno vidim da ga sada ima.

Jedna od, meni barem, najpotresnijih priča koje sam ikad odgledao, a i sam doc je jedna od najboljih stvari koje sam ikad gledao... Obavezno štivo, sjajno snimljeno, priča kakvu samo život može da napiše... Svaka preporuka.

Posted

Gledao sam jedan o Maovoj Kini na Historiju, kako je doživljavana kod zapadnih studenata. Kaže student iz Beča, naravno da je postao maoista, :)jer Prag mu je na svega 60-tak kilometara, pa je mogao da proveri da to tamo nije utopija, ali zato Kina... ona je bila dovoljno daleko da se dovoljno dugo ne saznaju blagodeti kulturne revolucije. :rolleyes:

• 2 weeks later...
Posted

^^ Naravno, naslovna pesma i Shine On You Crazy Diamond su direktno povezane sa Syd Barrettom.

Posted

bathsit valley, mockumentary na wild wildo country je piš živi

Posted (edited)

Kiosk, narafski

Documentary now s3e1 i s3e2

Ako nisi, obavezno i ovu parodiju na Marinu Abramovic, waiting for the srtist. Glumi Cate Blanchett 

Edited by Ravanelli
  • 2 weeks later...
Posted

Ako neko voli staru školu dokumentaraca, slučajno nabasah na ovo:

Ukratko: poljski jevrejin iz Amerike se nakon pada gvozdene zavese vraća u rodno selo da sazna ko je od komšija tokom okupacije ubio njegovog oca i mlađeg brata. Na kraju filma pronalazi raku i kosti.

Sve urađeno u dobrom starom socijalističkom stilu: izuzetno turobna atmosfera, nema muzike, nema dramaturške naracije. Na sve to idu never viđene pojave seljana, gledaš ih šta pričaju i tačno vidiš da svi znaju šta se desilo ali bi najradije da prećute i zaborave. Gomila detalja o tome kako su se jevrejske porodice po ciči zimi krile po šumama i kako se ko pokazao kada im je trebalo doturiti komad hleba ili odeće. I neverovatno držanje ovog čoveka koji sve to mirno sluša i normalno komunicira, i slama se tek na kraju, kada iz blata proviri lobanja.

Opako teška stvar ali mislim da vredi pogledati.