nautilus Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Pravo pitanje je da li mogu aneksom ugovora o radu prebaciti radnika na radno mjesto u drugu firmu u okviru holdinga?Dva razlicita pravna lica, dva pecata, aneks moze potpisati samo sadasnji poslodavac. Po kom osnovu bi nastao radni odnos u drugoj firmi?
radisa Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 E pa sad to ne znam, gospođa mi je zaspla u međuvremenu. Ako kapetanm ili Tresko znaju?
radisa Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Pravo pitanje je da li mogu aneksom ugovora o radu prebaciti radnika na radno mjesto u drugu firmu u okviru holdinga?Dva razlicita pravna lica, dva pecata, aneks moze potpisati samo sadasnji poslodavac. Po kom osnovu bi nastao radni odnos u drugoj firmi?Ja kontam da je ovo Peconi like style prebacivanje radnika. A koliko znam tamo su u okviru holdinga šaltali radnike do iznemoglosti. E sad, kako su to pravno radili, ne znam.Edit: Ono gore je bilo na MM-ovo, ali se lepo uklopilo:)
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 (edited) Pravo pitanje je da li mogu aneksom ugovora o radu prebaciti radnika na radno mjesto u drugu firmu u okviru holdinga?Dva razlicita pravna lica, dva pecata, aneks moze potpisati samo sadasnji poslodavac. Po kom osnovu bi nastao radni odnos u drugoj firmi?pa to ni ja ne znam, a i ne deluje mi logicno. citam sad ZOR i ne vidim osnov...ali, naravno, ja nisam pravnik. Edited July 23, 2013 by MancMellow
kapetanm Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 (edited) Nažalost, važeći Zakon o radu je takvog duha kao da je pisan u ranom engleskom industrijskom dobu, sa idejom da su zaposleni stoka. Videćete tek predstojeći zakon o štrajku. Ako ispoštuju proceduru malo šta može da se uradi. S druge strane, mogu se ganjati za mobing ako ima dokazaEdit: Je li upućivanje privremeno? Edited July 23, 2013 by kapetanm
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Ono sto mi se za sada svidja je Clan 172Ako zaposleni prihvati ponudu za zakljucivanje aneksa ugovora, zadrzava pravo da pred nadleznim sudom osporava zakonitost tog ugovora.
radisa Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Da, ali mora da prihvati, a onda mora da ide u tu vukojebinu na posao, sve dok traje sudski spor, zar ne?Katch22. Inače, jel Miško ili Peconi?
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Plus, zakon je vec preksrsen posto nije bilo pismenog obavestenja, niti je ostavljen zakonski rok za izjasnjavanje, nego je bukvalno receno danas za prekosutra...
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Da, ali mora da prihvati, a onda mora da ide u tu vukojebinu na posao, sve dok traje sudski spor, zar ne?Katch22. Inače, jel Miško ili Peconi?Neither, poslacu ti pm
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Inace, hvala vam svima, ko se jos necega seti, slobodno...
nautilus Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 (edited) manc, da li ce joj istovremeno ponuditi sporazumni raskid sadasnjeg ugovora o radu i novi ugovor o radu? to mi zvuci kao njihova opcija.edit: u slucaju da prebacivanje radnika izmedju firmi unutar holdinga nije moguce uraditi aneksom ugovora Edited July 23, 2013 by nautilus
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 S druge strane, mogu se ganjati za mobing ako ima dokazaE da, nema mobinga, ali ima nekih zanimljivi naci (al bas naci) mailova koji se, tako, vrte po zvanicnim firminim mailovima, pa mozda posluzi :)
MancMellow Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 manc, da li ce joj istovremeno ponuditi sporazumni raskid sadasnjeg ugovora o radu i novi ugovor o radu? to mi zvuci kao njihova opcija.ne znam, a ne zna ni ona, ali mogu sutra da izvestavam pbp
Recommended Posts