Emma Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 Hvala. Da li je bitno to što nepokretna osoba ima prebilvalište u opštini Zemun, ili je svejedno koja je opština? Može bilo koji notar? U pitanju je davanje ovlašćenja za bankovne račune. Hvala unapred.
Hamlet Strašni Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 3 hours ago, Emma said: Hvala. Da li je bitno to što nepokretna osoba ima prebilvalište u opštini Zemun, ili je svejedno koja je opština? Može bilo koji notar? U pitanju je davanje ovlašćenja za bankovne račune. Hvala unapred. Не може било који нотар. Може само нотар на чијем подручју је терен . Колико знам они то тумаче да су само нотари са те општине. Могуће је да може и нотар са територије основног суда на којој је та општина, што би било Земун, НБГ и Сурчин. Али то мораш да питаш нотаре са тих других општина да ли би хтели да излазе. Претпостављам да особа осим што има пребивалиште заиста и живи ту? Ако има пребивалиште на Земуну а живи на Вождовцу, неће нотар са Земуна да иде на Вождовац. 1
Krošek Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 nije vazno prebivaliste, vazna je samo fizicka lokacija, moze u teoriji i stranac da trazi overu van kancelarije 1
Hamlet Strašni Posted September 12, 2023 Posted September 12, 2023 47 minutes ago, Krošek said: nije vazno prebivaliste, vazna je samo fizicka lokacija, moze u teoriji i stranac da trazi overu van kancelarije Pa da. Samo ne znam da li ovde važi područje suda ili samo opština. Za nepokretnosti važi područje suda, a za ostavine se gleda samo opština.
Tale Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 19 hours ago, Tale said: Ok, sledeće pitanje: Keva je radila u Navipu do penzije. Dobila je neke akcije dok je bila u radnom odnosu, do danas nije uspela da sazna šta se sa tim dalje dešava nakon sprovedenog stečaja a kasnije i privatizacije. Ima li ko kakav savet ili način da se proveri da li te akcije uopšte više postoje i da li nekako može da dođe do para od tih akcija? Prenosim pitanje ovde.
napadaj Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Moralo bi da se vidi šta se sa tim Navipom desilo, tj. u kom je statusu društvo, pa da se odatle krene. Na APR vidim da postoji Udruženje manjinskih akcionara "Navip" AD i postoji javno objavljen broj telefona za kontakt, tako da bih probao najpre od njih da saznam šta se desilo sa akcijama manjinskih akcionara, a paralelno treba analizirati status društva i videti da li i dalje postoji, da li je u stečaju, da li je možda urađen squeeze out itd.
napadaj Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 Nađeš matični broj društva, pa na APR da pročitaš objavljena dokumenta, dokumenta o stečaju i odluke registratora. 1
reg Posted September 13, 2023 Posted September 13, 2023 1 hour ago, Tale said: Odakle da počnem sa ovim drugim delom? 3 minutes ago, napadaj said: Nađeš matični broj društva, pa na APR da pročitaš objavljena dokumenta, dokumenta o stečaju i odluke registratora. Ako je neki stariji predmet možda ćeš morati i do arhiva APR-a u Rakovici. 1
Paul Gompitz Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Telekom je isključio fiksni zbog neplaćanja računa i više ne šalje račune za taj telefon. Koliki je to dug? Samo do trenutka isključenja plus kamata ili se sve vrijeme obračunava pretplata premda je telefon isključen? I šta se dešava sa brojem telefona? Kad se plati dug oni ponovo uključe telefon i sve je kao i prije duga?
Meduzalem Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 (edited) Kako da izbacim iz svog stana osobu koja tamo neprijavljeno boravi? Da li da zovem muriju i završim priču? Mogu li da joj oduzmem ključeve i izbacim je napolje pa neka dolazi po svoje stvari? Prosto, neću da odnese ništa što je moje a čini mi se da ima sklonosti. Pretpostavljam da ću i ja imati problem što tu osobu nisam prijavio na adresi, celih godinu i po dana? (možda i bih ali nešto mi je govorilo da sačekam s tim; ispadoh u pravu, jer se radi o štetočini i parazitu kojeg bih da se što pre kurtališem sa gajbe) Da li osoba koja je izbačena iz stana ima neko pravo ako u stanu ostane (nastavi, svejedno) da živi neko s kim je u srodstvu? Msm, ako bih tu drugu osobu uredno prijavio na adresi stana, kako bih mogao da se zaštitim od prilaska uljeza? edit: Nema nikakvog ugovora, ali i nije u pitanju izdavanje stambenog prostora već život u mom stanu dok nisam u Srbiji. Edited September 14, 2023 by Medusa_trip
Uskebasi Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Moras da tužiš i trazis predaju stana u drzavinu. Sve drugo te dovodi u ozbiljan problem 3 1
Meduzalem Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 Da li se to brzo završava i treba li mi advokat? I koji je sud? 23 minutes ago, Uskebasi said: Sve drugo te dovodi u ozbiljan problem Šta može meni da se desi iz svega toga? 11 minutes ago, Krošek said: Yup, pravac sud koliko sutra. Tek kad dođem u Bgd... Zar nema nikakve druge opcije, da se izbegne svo to sranje? Hvala puno na odgovorima.
Krošek Posted September 14, 2023 Posted September 14, 2023 to "sranje" je suprotno od sranje, to je red jedini koji moze biti, a sve sto nije to je sranje. 1
Recommended Posts