Krošek Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 To ponašanje Telekoma gde koriste spoj tehnologije i "liberalnih" procedura u vršenju naplate, da svako može da koristi taj sistem za zloupotrebe, a da "okolina" ispašta, je otprilike opasna delatnost.
gospa buba Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 kako se to prepoznaje, osim po uvecanom rachunu? da li ima neki drugi trag, neki listing neshto?sent from bubamoto
Jumanji Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Ima na racunu, VAS servis - naplata u ime drugoga. To moze biti svasta od ovih prevara do recimo pravih usluga, npr: Bus Plus servis, za ove koji iscekuju odredjen bus, za koliko stize i sl. Ali pise sta je.
gospa buba Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Ima na racunu, VAS servis - naplata u ime drugoga.tu se gleda, hvala.sent from bubamoto
Frank Pembleton Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 kako se to prepoznaje, osim po uvecanom rachunu? da li ima neki drugi trag, neki listing neshto?sent from bubamotoVerovatno u stavkama računa. Valjda. .... Shiit has hit the fan!
Jumanji Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 tu se gleda, hvala.sent from bubamotoNema na sta imas edit u prethodnom postu. U svakom slucaju pise na racunu sta je, a te prevare, gde ne mozes da odustanes tek tako od neke "usluge", traju bas odavno.Evo recimo tekst iz 2011.https://www.mobilnatelefonija.net/mobilna/vas-sms/
Kundera Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Razmisljam se da prebacim stan na kevu, zbog khm khm...odredjenih frilens razloga. Za to mi je potreban samo ugovor, dokaz o vlasnistvu, izvod iz maticne, licne karte, i to bi bilo to?
BWA Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 3 minutes ago, Kundera said: Razmisljam se da prebacim stan na kevu, zbog khm khm...odredjenih frilens razloga. Za to mi je potreban samo ugovor, dokaz o vlasnistvu, izvod iz maticne, licne karte, i to bi bilo to? Otiđi kod notara da ti da spisak dokumentacije potrebne za zaključenje ugovora. Ako je stan uknjižen na majku, brzo je i jednostavno.
Kundera Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 14 minutes ago, BWA said: Otiđi kod notara da ti da spisak dokumentacije potrebne za zaključenje ugovora. Ako je stan uknjižen na majku, brzo je i jednostavno. Stan se vodi na mene, dobio sam ga kao poklon od calete svojevremeno. Bese ne placa porez, ako dete prebaci na roditelja?
Moća Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) Pa što bi ga prebacivao na kevu ako je već uknjižen na nju @Kunderapotreban ti je ugovor kojim si stekao stan, izvod iz mk rođenih za tebe i očitane lične karte. Ne znam kakvo ti je bračno stanje jer ako si oženjen u nekim situacijama ti je potrebna saglasnost supruge. Pošto kasnim onda ti ne treba saglasnost supruge. Mislim da se plaća porez ali 1.25% Edited January 22, 2021 by Moća
Kundera Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Just now, Moća said: Pa što bi ga prebacivao na kevu ako je već uknjižen na nju @Kunderapotreban ti je ugovor kojim si stekao stan, izvod iz mk rođenih za tebe i očitane lične karte. Ne znam kakvo ti je bračno stanje jer ako si oženjen u nekim situacijama ti je potrebna saglasnost supruge. Nisam ozenjen, imam ugovor o poklonu kojim sam stekao stan i sad bih da poklonim stan roditelju. Naravno, nadam se i da necu platiti porez na poklon.
goofs Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) I ako se ne varam, moras da platis porez na to, posto nije direkt nasledna linija? edit: evo, uleteo Mocja. Ima i nekih fora sa tim poklonom, i to se oporezuje u nekim slucajevima, dobro se raspitaj. Edited January 22, 2021 by goofs
BWA Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 7 minutes ago, Moća said: Pa što bi ga prebacivao na kevu ako je već uknjižen na nju @Kunderapotreban ti je ugovor kojim si stekao stan, izvod iz mk rođenih za tebe i očitane lične karte. Ne znam kakvo ti je bračno stanje jer ako si oženjen u nekim situacijama ti je potrebna saglasnost supruge. Pošto kasnim onda ti ne treba saglasnost supruge. Mislim da se plaća porez ali 1.25% Ma mislio sam ako je uknjižen na njega
Kundera Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 2 minutes ago, BWA said: Ma mislio sam ako je uknjižen na njega Sad te nista ne razumem
Kundera Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Meni po ovom deluje da porez ne mora da se plati: Poreska oslobođenja Član 20 (Brisan) Član 21 Porez na nasleđe i poklon ne plaća: 1) naslednik prvog naslednog reda, supružnik i roditelj ostavioca, odnosno poklonoprimac prvog naslednog reda i supružnik poklonodavca;
Recommended Posts