mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) ne, dobar je stan za korektnu cenu, dodaću u finalu soma, vredi ako sve bude u redu edit: kada se stan rastereti Edited September 15, 2016 by rođeni
nautilus Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 ima neka fora za zabranu raspolaganja nekretninom? hvala svakako :) ne znam da li se predugovor moze upisati kao zabeležba u katastru
radisa Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Ja bih pobegao, momentalno, od ovoga... Ne znam kako ti se čine likovi od kojii kupuješ, ali, ako su jednom probali da te zajebu, probaće opet... Nije to dobro da nadtavljaš...
mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 ma znam, zato i idem sa celom advokatskom kancelarijom, uz pojačanje u liku nekog opačića, ne onog :D
Frank Pembleton Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) Uhhh ako imaš agenciju koja ima pravnika, ili je onaj tvoj prijatelj voljan da pogleda papire i sastavi ugovor koji tebe štiti. Da je stan u BG, da ga ja kupujem, morao bi biti mnogo povoljan, do granice da i ako tetet padne na mene da ga otplaćujem , opet cena bude povoljna. Ili da čekaš da oni odrade banku tj. hipoteku pa onda pare da im daš. Naglasio sam BG jer sad može da se bira, ponuda je veća od potražnje i nikad ne bih ulazio u to muljanje. ....shit has hit the fan... Edited September 15, 2016 by Frank Pembleton
mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) to drugo i tražim, odrađenu hipoteku a u kontaktu sam i sa advokatom poverioca, taj kaže da je sve ok nisam pametan da, moj advokat je više nego voljan, tri stana sam mu ekstra uradio :) Edited September 15, 2016 by rođeni
Godfrey Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Pa advokatu poverioca je ok. Hipoteka je na stanu, nije mu bitno da li si ti vlasnik ili neko drugi. Neka briše hipoteku pa nastavite.
mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) to i hoću da baba prodavka završi, pa da onda realizujemo Edited September 15, 2016 by rođeni
čekmeže Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Ono što zema kaže, predugovor obavezno overen kod notara, bez toga u banci ne bi trebalo da može da se uradi transakcija. Puno puta vidim ugovor u kojem je kupoprodajna cena iskazana u dinarskoj protivvrednosti evra, pa prodavac popizdi kad shvati da neće dobiti odmah evre.
Uskebasi Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Vi kao da ne zivite u Srbiji Kao sto neko rece, od tog stana treba bezati, osim ako je cena takva da se isplati i da iskesiras hipotekarnog poverioca, ili ako postoji mogucnost da se brise hipoteka pre prenosa vlasnistva (eventualno da se ugovori da deo kupoprodajne cene ide za otplatu kredita). Notar ce ti uneti upozorenje da stan ima hipoteku, pa sa tim mozes da se slikas, a advokat moze da ti napravi kakav god hoce ugovor, ali ti se crno pise ukoliko svoja prava budes morao da ostvarujes preko suda.
mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) notar je upozorio da, hoću da se briše hipoteka pre prenosa vlasništva da, da li mi overa predugovora kod notara nešto konkretno garantuje? Edited September 15, 2016 by rođeni
kud u maglu Simoviću Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 (edited) meni je u glavi ostala neka cifra od dvestotinak € za ugovor kod notara e prvo ide notar, pa zakazan termin u banci za transfer love(naravno uz overen ugovor od notarara) pa primopredaja nekretnine ja sam ugovor o kapari overio u opštini/sudu, a kupoprodajni ugovor koji je sačinio advokat overen je kod notara. naravno to jutro(kupoprodajno) pre svega otići u katastar po potvrdu da nekretnina nema teret u vidu hipoteke. uz to potvrde iz infostana i epsa da nema dugovanja. što radiša reče, ja bi bego od toga. naićiće nešto bolje Edited September 15, 2016 by kud u maglu Simoviću
mire Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 da, za ceo iznos, znam da je toliko pitao sam za predugovorčić :)
Recommended Posts