Jump to content
IGNORED

Pitanje za pravnika

ordi

Recommended Posts

Posted (edited)

ne, dobar je stan za korektnu cenu, dodaću u finalu soma, vredi ako sve bude u redu

edit: kada se stan rastereti

Edited by rođeni
Posted

ima neka fora za zabranu raspolaganja nekretninom?

hvala svakako :)

ne znam da li se predugovor moze upisati kao zabeležba u katastru

Posted

Ja bih pobegao, momentalno, od ovoga...

Ne znam kako ti se čine likovi od kojii kupuješ, ali, ako su jednom probali da te zajebu, probaće opet...

Nije to dobro da nadtavljaš...

Posted

ma znam, zato i idem sa celom advokatskom kancelarijom, uz pojačanje u liku nekog opačića, ne onog :D

Posted (edited)

Uhhh ako imaš agenciju koja ima pravnika, ili je onaj tvoj prijatelj voljan da pogleda papire i sastavi ugovor koji tebe štiti.

Da je stan u BG, da ga ja kupujem, morao bi biti mnogo povoljan, do granice da i ako tetet padne na mene da ga otplaćujem , opet cena bude povoljna.

Ili da čekaš da oni odrade banku tj. hipoteku pa onda pare da im daš.

Naglasio sam BG jer sad može da se bira, ponuda je veća od potražnje i nikad ne bih ulazio u to muljanje.

....shit has hit the fan...

Edited by Frank Pembleton
Posted (edited)

to drugo i tražim, odrađenu hipoteku

a u kontaktu sam i sa advokatom poverioca, taj kaže da je sve ok

nisam pametan

da, moj advokat je više nego voljan, tri stana sam mu ekstra uradio :)

Edited by rođeni
Posted

Pa advokatu poverioca je ok. Hipoteka je na stanu, nije mu bitno da li si ti vlasnik ili neko drugi.

Neka briše hipoteku pa nastavite.

Posted (edited)

to i hoću

da baba prodavka završi, pa da onda realizujemo

Edited by rođeni
Posted

Ono što zema kaže, predugovor obavezno overen kod notara, bez toga u banci ne bi trebalo da može da se uradi transakcija. Puno puta vidim ugovor u kojem je kupoprodajna cena iskazana u dinarskoj protivvrednosti evra, pa prodavac popizdi kad shvati da neće dobiti odmah evre.

Posted

Vi kao da ne zivite u Srbiji :huh:

Kao sto neko rece, od tog stana treba bezati, osim ako je cena takva da se isplati i da iskesiras hipotekarnog poverioca, ili ako postoji mogucnost da se brise hipoteka pre prenosa vlasnistva (eventualno da se ugovori da deo kupoprodajne cene ide za otplatu kredita).

Notar ce ti uneti upozorenje da stan ima hipoteku, pa sa tim mozes da se slikas, a advokat moze da ti napravi kakav god hoce ugovor, ali ti se crno pise ukoliko svoja prava budes morao da ostvarujes preko suda.

Posted (edited)

notar je upozorio

da, hoću da se briše hipoteka pre prenosa vlasništva

da, da li mi overa predugovora kod notara nešto konkretno garantuje?

Edited by rođeni
Posted (edited)

meni je u glavi ostala neka cifra od dvestotinak € za ugovor kod notara

e

prvo ide notar, pa zakazan termin u banci za transfer love(naravno uz overen ugovor od notarara) pa primopredaja nekretnine

ja sam ugovor o kapari overio u opštini/sudu, a kupoprodajni ugovor koji je sačinio advokat overen je kod notara. naravno to jutro(kupoprodajno) pre svega otići u katastar po potvrdu da nekretnina nema teret u vidu hipoteke. uz to potvrde iz infostana i epsa da nema dugovanja.

što radiša reče, ja bi bego od toga. naićiće nešto bolje

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted

da, za ceo iznos, znam da je toliko

pitao sam za predugovorčić :)