Jump to content
IGNORED

rts

Gonzo

Recommended Posts

Posted

film jeste sklepan, da se iskoristi petooktobarski hajp, a leka je bio rediteljeva želja da malo pogura projekat, a diklić u toj raspodeli uloga nije imao šta da traži isključivo zbog razlike u godinama

nisam gledao predstavu, ko u njoj igra mikija krstovića?

Posted

Film nije baš smeće. Al kad se uporedi sa predstavom i jeste :)

inače, setio sam se da sam tu i gomilu predstava u Zvezdara teatru gledao tokom bombardovanja. Ziveo na 50m, a oni prodavali karte za 1 dinar (GSP karta bila 3 din). Kupovalo se bez redova, al ipak predstave bile prepune. Bata briljirao u nekoliko predstava (djeneral Milan Nedić fenomenalan npr) ali imali generalno dobar repertoar (Virus sa tada mladim Jevtovicem). Nisam siguran da li se i Lari Tompson tada davao.

Pamtim mi ispred cekamo da počne, stiže auto sa Batom. On ne može da izadje i izvlače ga. I hoda onako mator i bolestan nogu pred nogu. Mi se pitamo kako će da glumi... Kreće predstava, kad ono remek delo. Na sceni mladić.. Neverovatno kakve maksimume je izvlačio.

ili tokom njegove pauze, dok su ovo dvoje na sceni, čuje se iza kako preglasno kašlje po 2-3 minuta, sa dušom se bori.. posle par minuta eto ga na sceni kao da mu nije ništa.

Hvala velikom umetniku na tolikoj prednosti, imao sam priliku da uživam u spektaklu više puta.

Posted

Kad krenuh u omaž. Sem Bate, najjači utisak u pozorištu su mi ostavili Ciga Jerinic (neka predstava u Narodnom) i Ružica Sokić u BDP. 

Od mladjih (tada bio baš mlad) Jezdić u Ateljeu , predstava gde on i Cile Ilić glume sami 15 likova. Obojica fenomenalni, ali Jezdić je briljirao. U jednoj sceni glumi sam muškarca i ženu u nekoj raspravi. Samo nakrivio telo u sekundi i drugi pol. Neverovatna transformacija. Mislim da on i dalje nije pokazao sav svoj kvalitet.

Takodje, ogroman utisak Sergejevo Zajdi Zajdi u Narodnom u Barutu. Čovek je omašio profesiju. 

Jebote, pa ovo je Rts, ne pozorište. Joj, izvinite.

Posted
22 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

film jeste sklepan, da se iskoristi petooktobarski hajp, a leka je bio rediteljeva želja da malo pogura projekat, a diklić u toj raspodeli uloga nije imao šta da traži isključivo zbog razlike u godinama

Samo 3 lika u predstavi ima. Čini mi se, nisam baš skroz siguran. Al mi u memoriji da je tako.

Posted

meni je miki krstović najpotcenjeniji domaći glumac

kakva njuška

:Hail:

Posted (edited)
18 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

meni je miki krstović najpotcenjeniji domaći glumac

kakva njuška

:Hail:

+ milion

On mi omiljen nas glumac, steta sto je godinama bio jako slabo iskoriscen na filmu. Da je radio u Francuskoj, Engleskoj ili bilo kojoj drugoj kinematografiji gde je krimi zanr vrlo zastupljen, napravio bi strasnu karijeru..

Edited by Jimmy Kowalski
Posted

gledao sam ga skoro u onom norveškom filmu kraftidioten, bruno ganc u kadru sa mikijem i ni počemu ne dominira

Posted

Da, bas sam se bio prijatno iznenadio kad sam ga video u tom filmu..

Posted (edited)

Sa Mikijem Krstovićem se "ukrštam" na slavi jedne prijateljice, i svaki put je super raspoložen i voljan da priča o filmovima , predstavama, uvek je onako vrlo resko odbijao kad mu je neko pokušao da "usadi" ogorčenost "što ga nisu više zvali" ... Uopšte nema tu crtu on je u fazonu  "tako je kako je..." .

Zapamtio sam da mu je neko rekao "...a one strance si šurio za malecku ulogu..." , a on kaže onako sa facom da ne možeš da provališ da li je skroz ozbiljan ili se šali: 

Pa ako su baš dobro kopali i iskopali mene, neka plate, neće bankrotirati...

edit:odlutasmo...

Edited by Frank Pembleton
Posted
2 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

kako misliš? diklić i lekić su skoro vršnjaci.

2 hours ago, Timmy said:

Samo 3 lika u predstavi ima. Čini mi se, nisam baš skroz siguran. Al mi u memoriji da je tako.

i meni se čini. diklić, bata i neda arnerić :)

Posted (edited)
2 hours ago, Timmy said:

Jeste. Lik Mikija se samo pominje cini mi se dok se cuje galama napolju, u svakom slucaju se ne pojavljuje

Hvala na utiscima. Kao sto rekoh, zavidim onima koji su ovo gledali uzivo

Edit: Tu je i Caci Mihailovic kratko

Edited by Giggsy
Posted
15 minutes ago, slepa živana said:

kako misliš? diklić i lekić su skoro vršnjaci.

nekako je dedast

Posted
4 hours ago, ToniAdams said:

meni je film smece. predstava je fenomenalna.

+1

Imao sam srece da gledam uzivo predstavu, bilo gostovanje u Nisu.

Posted

Inace kad sam vec otvorio ovaj off topic, a pomenuo Cacija, preporucujem one njegove knjige o anegdotama iz Ateljea. Ludilo cega sve ima

Zoran (naravno) dominira, ali Ciga, a tek Ljuba Bacic...

Posted

Mikija Krstovica u predstavi igra glumac po imenu Vanja Janketic, nije Caci.

Nikad ga nigde vise nisam video. Na Imdb ima par uloga, ja ga se ne secam.

Miki Krstovic, naravno, veliki car.

2 hours ago, Giggsy said:

Inace kad sam vec otvorio ovaj off topic, a pomenuo Cacija, preporucujem one njegove knjige o anegdotama iz Ateljea. Ludilo cega sve ima

Zoran (naravno) dominira, ali Ciga, a tek Ljuba Bacic...

I Butko :-)