Jump to content
IGNORED

Sirevi

Musharaf

Recommended Posts

Posted

E sećam se da je neko od ovih tv kuvara kad treba "rendani mlečni sir" preporučio da se sir smrzne jer će tako bolje da se renda...

... Shiit has hit the fan...

Posted
20 minutes ago, Host said:

Sta je ovo?

eno kacio aram na prethodnoj stranici to

Posted

Kupila kozji halumi za gril u jarku,

I onaj sto vam gadno izgleda nije s grozdjem nego borovnice njanjanja

Prodaju oni sve i u merkatoru, al ovde jeftinije, jedino sto ti otpadne tocak dok dodjes do mlekare po rupama i dzombama

Posted

par restoranskih ideja za fetu:

pre neko veče u mezestoranu - blago zapečena feta (u maloj zemljanoj posudi), sa sitno, sitno seckanim paradajzom, m. uljem i začinskim travama preko

iz bivše sk. kafane sopotsko - zelena salata sa izmrvljenom fetom i posuta tostiranim susamom. jedno vreme sam samo ovako jela zel. salatu, toliko mi je bilo ukusno

Posted
On 21.9.2019. at 17:36, Host said:

mi je neko uvalio kozji sir proizveden u Vojvodini. Glupo zvuci, al uopste nije bio los 

Šta glupo zvuči? 

Posted

U Lindi nedelja Francuske od cetvrtka pa ima raznih sireva.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted

Dovukao neku solidnu robu iz Švedske pa je utamanio sa hanumom i ekipom.

3.jpg.79695a7bf58e5a5e0ab53ef304c0f191.jpg

Uglavnom skandinavska roba uz dva francuska uljeza (kremasti camembert i ovčiji sa majčinom dušicom).

Izvukao goveđeg Zlatiborca iz šteka, otvorio se još malo za proseko i sodabread, i eto gozbe.

Posted

šta si uzeo od šveđana? ja baš danas gledao šta da uzmem pa se češao dugo po glavi :lol:

Posted
10 minutes ago, renne said:

nisam ni znao da šveđani imaju sir :D

imaju i to bogatu ponudu u marketima, u delikatesne radnje nisam zalazio.
nisam istraživao pa uzeo na slepo danas:
- Billinge losov sir, jer losov sir baš i nisam imao priliku probati (ne onaj preskup, nego najjeftiniji)
- Vasterbottens, taj mi deluje parmezan strukture pa zato
- Falbygdens Prast, isto zbog strukture
- Herrgard, ovaj sam uzo za sendviče

Posted
44 minutes ago, maheem said:

šta si uzeo od šveđana? ja baš danas gledao šta da uzmem pa se češao dugo po glavi :lol:

Da li veruješ da sam zaboravio imena u roku od 10 minuta? Ovo dole u komadu je neki tvrđi trapist relativno blagog ukusa, prodavačica je rekla da je u Top5 domaćih i baš poznat. Druga dva vuku na neke čedar varijante i prilično su jaki, ovaj sa ruzmarinom do te mere da ruzmarin uopšte ne osetiš.

Imali su i neki prilično bledunjav trapist, pitao da probam, ova carica na keca odgovorila: "Nemojte, naći ću vam nešto drugo, taj sir ima najdosadniji ukus od svih sireva koji postoje" :lol:

Posted

Pa kad su im imena da nijedan ne mozes procitati a kamoli zapamtiti :) a dobro, preterujem malo al sve španska sela.

btw trebao si uzeti da probaš norveški braon što ga je darling hvalila ovde

Posted

Inace u Lidlu jako dobar Tomme de Montagne. Nesto slabiji nego onaj Tomme de Savoy sto vojvodjanski francuz naplacuje suvim zlatom a tek za nijansu losiji od istog.

• 2 weeks later...
Posted

Premia feta sir (grčka feta) nije isti sir koji sam godinama kupovao: različita je tekstura (nešto kremastiji), ali i različit ukus (nešto blaži). Bilo je povremenih oscilacija u kvalitetu tog sira, ali nikada ovoliko: kao da je pre pakovanja uzet sa druge (pogrešne) gomile. Videću još da li se radi o poremećaju, ili je u pitanju u-turn!