aram Posted November 15, 2018 Posted November 15, 2018 To je dosta individualno... Taleggio je recimo jedan od najsmrdljivijih sireva (definitivno najsmrdljiviji italijanski), ali meni se taj miris čak dopada. Muenster mi smrdi, ali podnošljivo, sve ostale smrdljive sireve koje sam jeo volim, jedino Limburger zaista ne mogu ni da probam. Morbier obožavam, a Banon vidiš još nisam probao, hvala :)
kud u maglu Simoviću Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 dodoni(grčki), koziji beli. kida. odavno nisam jeo bolji industrijski sir ima u merkatoru
namenski Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Dodoni je 1 car, uvek bio, s njim sale nema.
ToniAdams Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 ja kumsu neveruem otkad je disovao parmedjano
namenski Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Treba mu progledati kroz prste, otkrio je Dodoni... Ko iz zGrcke nije vukao limenu kantu sa 10 kila Dodonija, ko da u zGrckoj nije bio... A kome se kanta sa Dodonijem nije u gepeku izvrnula i prosula, ne zna sta su mirisi Levanta...
kud u maglu Simoviću Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 (edited) jbg. kad nisam paradajz turista e ima i jogurt, grčki ofkors Edited February 3, 2019 by kud u maglu Simoviću
djeneralche Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 Maxi premia feta je Mevgalova i isto je dobra kao Dodoni.
namenski Posted February 3, 2019 Posted February 3, 2019 (edited) Ucitavas i podmeces: paradajzi nose u Grcku, iz Grcke… Bez zezanja, Dodoni je grcki #1 u svakom pogledu. Bolje sam jeo samo u nekoliko privatnih izvedbi u selima kontinentalnog dela Grcke, onaj sistem kao u Srbiji svojevremeno kajmak i sir, covek radi male kolicine za godinama poznate kupce i po neki lokalni industrijski sir, limnoski na primer... Jede se sabajle, u podne, uvece, samo i iskljucivo uz paradajz i masline. Nista vise, nikako. @djeneralche ne Kazem, sireve su uspeli da odrze, jedu ih sami, pa se ne zezaju Edited February 3, 2019 by namenski
*edited by mod Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 Jel ima neki dobar ovčiji kačkavaljasti sir? Jedino na šta sam naleteo je Pirotski u Veru po nekoj sumanuto ceni od skoro 2500 za kilo. Sent from my H3213 using Tapatalk
nezvanova Posted February 4, 2019 Posted February 4, 2019 (edited) ovidur nisam jela jer uvek pazarim onaj kozji, capredur, koje je odlican (a cene su oko 1500 din i za jedan i za drugi) selam, mlekoproduktov, slične je cene, no ne znam da li ga ima. u maxiju ga je bilo pre mesec dana, bude nekad i na akciji. odlican je! kod nas u mlecnom carstvu ima pirotskog i ovcijeg i kozijeg, nije toliko skup kao taj tvoj pirotski. proizvodi se u onoj njihovoj mlekarskoj skoli, a slicna je cena kao ova dva iznad. u metrou je bio i imlekov ovciji, no ne znam kako sad stoje zbog svega sto se desilo sa njima (pozar, prodaja ...) Edited February 4, 2019 by nezvanova
Barti66 Posted February 5, 2019 Posted February 5, 2019 23 hours ago, *edited by mod said: Jel ima neki dobar ovčiji kačkavaljasti sir? Jedino na šta sam naleteo je Pirotski u Veru po nekoj sumanuto ceni od skoro 2500 za kilo. Sent from my H3213 using Tapatalk Ovidur ili Istarski ovčiji...boljih po marketima nema po meni. Mega Roda ih uvek ima i još po neki ali prednost dajem njima svakako.
magnolia Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 (edited) Meni je i ovaj odličan: http://mlekarazdravje.com.mk/img/kaskavalMesanPita.jpg Nije 100% ovčiji. Edited February 6, 2019 by magnolia
darling Posted March 23, 2019 Posted March 23, 2019 vojvodzani autonomasi, sta znamo o ovim sirarima? program deluje zanimljivo. jeo neko, video neko?
Recommended Posts