Ros Posted April 10 Posted April 10 1 hour ago, msv said: Muzeji, svakako BMW Welt, možda odemo do Tierparka, gastronomija... ok. Residenzmuseum Pinakotheken (Alte, Neue i Modern) sve su na istom mestu, a kad ste vec tamo onda mozda Muzej starog Egipta gde je trenutno izlozba "How to catch a Nazi" o hvatanju i prebacivanju Ajhmana iz Argentine u Izrael. BMW Welt je naravno obavezan, a kad ste tamo onda, ako vreme posluzi, ima smisla skoknuti do olimpijskog parka Schloss Nymphenburg je vredan posete. Ne toliko unutra, koliko park i botanicka basta koja je u sklop celog kompleksa. Tierpark je OK (1km od mene ) sto se tice klope, svega ima. meni je i dalje najbolji bavarski restoran: Hofbräu Startseite | Hofbräukeller (hofbraeukeller.de) Hofbräuhaus je must see ali da se prodje kroz restoran. Klopa je prava turisticka. grcki restoran SOUXE MEZÉ | Souxe Mezé Griechisches Restaurant | München-Schwabing (souxemeze.de) je sjajan, ali mora se rezervisati vredi obici Englischegarten, sa klopom u Biergartenu kod Chinesische Turma Allianz Arena i Bajernov muzej je takodje odlican za prevoz bih preporucio IsarCard Woche (nedeljna), po osobi 21,10€ IsarCard | MVV (mvv-muenchen.de) moze se kupiti na automatima. eto za pocetak, pa pitaj dalje 4
jms_uk Posted May 26 Posted May 26 (edited) Opet su mi na ulasku u Nemacku/Dortmund aerodromu (sa srpskim pasosem) trazili da pokazem povratnu avio kartu i rezervaciju smestaja. za razliku od Berlina pre tri nedelje, izgleda da Britance nista nisu pitali (bar ovih par ispred mene).. Edited May 26 by jms_uk
Behemoth Posted June 28 Posted June 28 Biću u Berlinu do četvrtka, dajte neke preporuke gde jesti, piti i šta ne propustiti.
*edited by mod Posted June 28 Posted June 28 33 minutes ago, Behemoth said: Biću u Berlinu do četvrtka, dajte neke preporuke gde jesti, piti i šta ne propustiti. Mustafa Gemuse (imaš na dve lokacije ali gledaj da odes pre 13 posle obično bude ogromna gužva) Fan zona kod Rajhstaga je zabavna i ako ne pratiš EP ali isto gledaj da ideš kad se otvore a ne kad krenu prenosi utakmica, posebno ne kad igra Nemačka. Ima super mesto za kafu zove se Ben Rahim. I fenomenalan Bahn Mi u Banh Mi Stable. Spremi keš i karticu jer nikad ne znaš gde će da zavreba cash/card only. 2
Baldrick S. Posted June 28 Posted June 28 56 minutes ago, bags said: KitKatKlub U Kit Katu se ne propusta STD, sve ostalo moze komotno 😜 @Behemoth zavisi sta te interesuje, moras malo preciznije. 1
bags Posted June 28 Posted June 28 36 minutes ago, Baldrick S. said: U Kit Katu se ne propusta STD, sve ostalo moze komotno 😜 Ej ovo u spoiler. 2
Milosh76 Posted August 19 Posted August 19 (edited) Berlin ladno nema sopstvenu temu Elem, nikad nisam bio u Berlinu i sad se otvorila opcija na 3 dana krajem septembra. Dakle, gde je najbolje da jurim hotelski smestaj u Berlinu, ali da je na liniji voza/metroa koji ide ka aerodromu? Koliko je otprilike taksi od aerodroma do centra Berlina? Svi saveti u vezi Berlina su dobrodosli... procitacu veci deo teme, svakako. Inace mi je u planu da posetim Nemacku na malo duze. Do sada sam bio u Minhenu dva puta i Drezdenu jednom. Malo za tako veliku zemlju. @x500 ti si najsveziji Berlinac, pa se pokloni i pocni Edited August 19 by Milosh76
dunja Posted August 19 Posted August 19 On 28. 6. 2024. at 11:11, bags said: KitKatKlub skoro sam tamo slušala odličan koncert klasične muzike, gudački kvartet, posle videh da su postali resident, preporučujem
Recommended Posts