jms_uk Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 U HAmburgu sam bio, to cu preskociti ovaj put. Sent from my iTelephone using Tapatalk
mlatko Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Nisam nikad hteo da idem u Bremen jer sam mislio da ne postoji... ali kao što su naši govorili "Bremen je lak ako je jaran blag"Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
assignment Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 11 hours ago, aram said: Pomešao si, Bielefeld ne postoji Ajde, taj stos je star 15 godina, hahaha Postoji, ali prilicno ruzan grad, hahaha
assignment Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 Stim sto nikada nije bio tacan.... Niti smesan... Ali ok, have fun. Ako hoces videti lep grad, Münster je bombona...
aram Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 (edited) 11 minutes ago, assignment said: Stim sto nikada nije bio tacan.... Niti smesan... Ali ok, have fun. to samo vama iz Bilefelda nije smešno, ostalima je isti ste ko bosanci s burekom Edited June 30, 2022 by aram 1
assignment Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 1 minute ago, aram said: to samo vama iz Bilefelda nije smešno, ostalima je isti ste ko bosanci s burekom Ahaha zajebao si se kolega, ne zivim u Bielefeldu
aram Posted June 30, 2022 Posted June 30, 2022 Just now, assignment said: ne zivim u Bielefeldu pa i kako bi kad ne postoji 4
Ros Posted July 1, 2022 Posted July 1, 2022 14 hours ago, aram said: pa i kako bi kad ne postoji missim, realno
x500 Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 Ako neko putuje u Nemacku turisticki, trenutno su jeVtine karte za regionalni transport. Vazi za juli i avgust. Ne moze da se koristi za brze vozove (IC i ICE)
I*m with the pilots Posted July 5, 2022 Posted July 5, 2022 (Za sad će ta akcija biti još samo u avgustu, inače videh neke kao peticije da se produži i na jesen ili za stalno) Samo valja napomenuti da su uz to i velike gužve po vozovima i gradskom prevozu. I da mnoge rute traju duže nego inače (jer se leti standardno nešto negde popravlja pa onda regio voz mora da da predbost ICE-u itd. Bratovljev muz putuje često skoro 50 minuta umesto nekadašnjih 20) Reče mi drugar da je više puta video ljude koji deluju kao da se prvi put u životu voze vozom i da je stanica nekad toliko puna da ima utisak da će ljudi popadati dole na šine. 1 1
pasha Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Zemlja Sorba pre dolaska na Balkan, Teren puno podseca na Sumadiju pri cemu taj deo jos uvek ima sumu. Takodje mi je sada jasno zasto su velike germanske vojske imale probleme da konotrlisu tu oblast i trebalo je nekoliko vekova da bi je integrisali u nemacke drzave. Ovo vam je Budisin ili ti Bautzen, glavno mesto jos malo preostalih Luzickih Srba, Vendski toranj Muzej Luzickih Srba Nazalost na srpskom nema materijala. Ali ima ovo, Velika je steta sto se u Srbiji i iz Srbije malo posvecuje prostora ovome. 1
pasha Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Putovao sam dosta regio vozovima po celoj I. Nemackoj. Upoznao siromastvo i raspad provincije. Sada su mi neke stvari jasnije. Postoje zabacena sela kada se krene od Drezdena preko Budisina ka Gerlicu cije zeleznicke stanice izgledaju kao Alibunar. Ne znam gde su sve te silne stotine milijardi zavrsile po I. Nemackoj. Ovde se ne vidi nivo raspada potpuno. Ovo je Cvikau stanica, Primetan je komunisticki uticaj na raznim mestima. Takodje ljudi su nadrkani i vidno siromasni, govorim o provinciji. Dosta slicno Srbima po ponasanju. Meni vrlo lako prepoznatljiva sema ponasanja, za zapadnjake potpuno nerazumljivo. Drezden mi je sa stanice izgledao manje uredjen od Lajpciga. 1 1
pasha Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Doduse, mozda su stotine milijardi zavrsile u ovome, Stvarno je cudesna glavna zeleznicka stanica u Berlinu. Da li je bas moralo tako svemirski da se gradi sa svim tim nivoima... 2
Recommended Posts