pasha Posted June 17, 2022 Posted June 17, 2022 Pa to je lako resiti, samo mu kazes da je to Baltik a ne Westsee ili Nordsee, kako vec zovu tu obalu Donje Saksonije, prokleti istocni Frizi...
pasha Posted June 17, 2022 Posted June 17, 2022 (edited) Drugovi, znateli vi uopste da se u Bautzenu nalazi muzej drevnih predaka? Serbski muzej - Sorbisches Museum Sorbisches Museum Bautzen - Kleines Volk. Reiche Kultur. https://sorbisches-museum.de Edited June 17, 2022 by pasha
I*m with the pilots Posted June 17, 2022 Posted June 17, 2022 3 hours ago, Zlurad said: Blago vama sa zapada. Gde ja da idem sa 9 evra kartom? U Potsdam? Mozes u Magdeburg ili Kotbus bezbolno. Do Hanzinih gradova poput Libeka i Kila vec treba tri dana jahanja uz tipa cetiri presedanja (konkrento videh za Libek) Ne znam da li postoji neka regionalna varijanta za Lajpcig, on nije tako daleko (normalo brzim vozom mislim da se stize za manje od dva sata), a bas je lep za videti, ima i u okolini po nesto.
pasha Posted June 18, 2022 Posted June 18, 2022 (edited) Blizi je Danzig, ovaj htedoh reci Gdanjsk, Berlinu nego Kil u Danskoj. Znam, nije 9 eur ali vreme je novac. Plus kao izbor moze posle ulaska u Poljsku da se pusti, Treba siriti kulturu i umetnost. Cenim da bi to bilo nezaboravno putovanje u staru Prusiju. Edited June 18, 2022 by pasha
pasha Posted June 18, 2022 Posted June 18, 2022 (edited) Ali dosta bilo sa rasformiranom Pruskom. Da se vrnemo na jugo-istok Nemacke, takoreci Balkan, ponositu Bavarsku. Raspadnuti kolovoz sredinom Garmisa Toliko o najbogatijoj nemackoj oblasti. Nemojte dolaziti ovde, necete se vratiti-Bayern kaput. Ovo se prati ovaj potok uz Alpe, popularni kanjon, I tako guljajete dok ne dodjete na rampu da plaititu kartu a kontorlu vrsi zasotali u sumi obersturmführer. Tada sam rekoa ono sto je Oliver Kan rekoa Levi: Basta! Posto sam se probudio a lice mi boje kao u Bika koji sedi..moracu sada na 17 pa do Nimfemburga. A sve jer sam hteo da bude Endi Golberger, Edited June 18, 2022 by pasha 1
pasha Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 Sada mi je jasno. Zbog ovoga, Je napravljeno ovo, Malo sam se nasmejao, Zajebavam se, umro sam od smeha.
I*m with the pilots Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 2 hours ago, pasha said: Ala je oronulo ovo od kako sam bila tamo (mislim 2012. , prvog puta u Nirnbergu) Nego, da li si jeo Šojfele?
pasha Posted June 24, 2022 Posted June 24, 2022 (edited) Rade renoviranje na svim gradjevinama. Nece to da propadne, bez brige. Kupio sam pogacice od 15 centi u minhenskom Lidlu i zdravo energetsko pice Kong Strong od 35 centi. To je meni dovoljno za zivot u Nemackoj. Ko hoce neka kupuje Mocart kugle. Dosao sa regio vozon posle 3 sata putovanja, staje na svakih 5 do 10km. Bila vrucina, pre kise koja je dolazila, sparevina kao u gacama a u nirnberskim strasen banovima ne radi ladjenje. Nema veze rekoh sebi i sedoh na strasen ban broj 8(znam, sve mi je jasno) i pravo na Doku centar tj. sediste naci partije, a onda do Starog grada jer sam hteo da vidim taj Barabrosin zamak i Stari grad zbog kojeg kazu da je Nirneberg najlepsi nemacki grad. To me je najvise interesovalo. Vrnem se na zeleznicku, otkazao DB "Nirnberg ekspres" ka Minhenu, presedaj u Augzburgu. Jbt. te nemacko, zivela Bavarska. Edited June 24, 2022 by pasha
pasha Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Bih na granici sa Svicarskom u jednom do simbola Bavarske, Dvorac Neuschwanstein Nazalost ja nisam mogao da prodjem do jednog ugla gde se vidi sav sjaj ovoga dvorca bavarskih kraljeva jer je most koji vodi do tog mesta zatvoren. A to izgleda ovako, Guzve su velike u vozovima prema svim alpskim centrima zbog 9 evra karte. Posto je blizu ovoga zamka cuveni Obersdorf.
pasha Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 (edited) Okolina dvorca, Edited June 25, 2022 by pasha 2
jms_uk Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Vredi li potrositi vikend (subota-ponedeljak) na Bremen?Sent from my iTelephone using Tapatalk
Baldrick S. Posted June 28, 2022 Posted June 28, 2022 Saznacemo krajem avgusta [emoji4] Uzeo avio karte i smestaj.Taguj nekog od zapppadnih nemaca, da ne pričaš sam sa sobom. Ja bi rado pomogao al mi zapad daleko. Imam osecaj da ćeš jedan dan da provedeš u Bremenu a ostalo vreme u Hamburgu. 2
pasha Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Ja bih mu odgovrio ali nikada nisma bio u Bremenu. Bio sma u Donjoj Saksoniji ali ne u Bremenu. Plus zivim na samom jugu Nemacke a Bremen je sever. To neko iz Hamburga, Hanover... 1
Recommended Posts