Buck Naked Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Na neki način, istorija bitnih muzičkih spotova koji su obeležili muzički i filmski svet kao specifičnainterakcija muzike i filma, i uticaj istih na kulturu uopšte. Sa tim da izbor nije (isključivi) izraz sopstvenihmuzičkih afinitetaSad razumem! :)
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 (edited) Ovaj treći isečak iz Tomija sa En Margaret i Nikolsonom deluje kao posveta ovom filmu,gde Majstor, načinom tretiranja scena, montažom, upotrebom sloumoušna i ostalim stvara serijuopčinjavajućih delova skladno uklopljenih u jednu zadivljujuću celinu znanu kao "Paklena pomorandža"edit:slova Edited July 14, 2009 by Ulis
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Jedan od onih koji je krenuo od muzičkih spotova ka filmu je i Michel Gondry
MocaVukotic Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 new order "the perfect kiss" (jonathan demme)public enemy "fight the power" (spike lee)
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Jedan od meni najdražih je ovaj spot koji je radio Michael Lindsay-Hogg(na početku spota vidi se zgrada čije je pročelje bilo na omotu Led Zeppelin albuma Physical graffiti)Isti čovek je mnogo pre toga radio i ovaj spot:
PussyGalore Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 (edited) a primecujem niko nema hrabrosti da postavi giganta-titana-kralja-princahttp://www.youtube.com/watch?v=uG5NhkxQJQc i jedan od zenskih, senzualn0 eroticnih na sofijin nacinhttp://www.youtube.com/watch?v=gp6A1KeXDC0da, da kejt Edited July 14, 2009 by PussyGalore
MocaVukotic Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 a primecujem niko nema hrabrosti da postavi giganta-titana-kralja-princako ti je taj? u mojoj zemlji to nije dostupno
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Verovatno je mislila na M.Džeksona i recimo njegovu saradnju sa M.Skorcezijem
Malkmus Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 a redov berger koji ulazi u avion i završava na unificiranoj poljani? to je baš za ovaj topik.lepa mi je ta pesma bila, ali onako, uz vizuelni ugođaj me je jako plašila kao klinca.nego, šta filmadžije misle o ovom spotu, sa zanatsko-umetničke tačke gledišta? nije lep, ali mi se čini da je jako dobro urađen. koliko se sećam, mnogi misle da je ovaj jedan od boljih spotova ikada. meni jedan od omiljenih, svakako.
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 a redov berger koji ulazi u avion i završava na unificiranoj poljani? to je baš za ovaj topik.lepa mi je ta pesma bila, ali onako, uz vizuelni ugođaj me je jako plašila kao klinca.nego, šta filmadžije misle o ovom spotu, sa zanatsko-umetničke tačke gledišta? nije lep, ali mi se čini da je jako dobro urađen. koliko se sećam, mnogi misle da je ovaj jedan od boljih spotova ikada. meni jedan od omiljenih, svakako.eh...nema ovde filmadžija :)da, Hair i Miloš Formana za Lanciu Yes kada više nije bio Yes a snimano od strane jednog od hipgnosisovca
Ulis Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 Puno simbolike, Tarkovskog i Karavađa...i "živih slika"
Recommended Posts