December 24, 200717 yr Од хиљаду речи што су деца измислила, ово је ушло у кућни језик (а нисам се сетио први пут да запишем) и башкари се у њему:Придруг - неко ко се придружује, па се не каже више "е па идем и ја" (јер неко може да чује "епидемија") него само "придруг"!"узе ми каж" - много краће него "узе ми реч из уста"
December 26, 200717 yr jebokaz-prica iz seksualnog zivota.mala forma, umerenost u kazivanju.epojeb-epski pristup istoj temi.
January 11, 200817 yr Klekdaun - kad kleknes (normalno)...npr. klekdaun i brisanje podova ili pod brisem iz klekdauna
January 12, 200817 yr Malopre nastade iz lapsusa u pisanju: očigladan (sam)...Samo jos da smislim znacenje...valjda može: "gladne mi oči"
January 24, 200817 yr B®logorodica-Biljana Srbljanovic (zvali su je Blogorodica)Extremni devichari-podrzavaoci B®logorodicechezuita-chedistichki jezuita
January 24, 200817 yr Saffari - lov na prve redove (saff = red, ar.) u džamijama,izdžetlijati - isprebijati nekog koristeći Jet Lijeve vještine.
January 25, 200817 yr kaučiti- ka' učiti ili ležati na kauču i simulirat učenjeneverovatno. moj tel razgovor od juce:-sta radis?-evo, ka(o) ucim.-kaucis?-hhaahha, smislili smo novu rec.nicol, de ti ono zivis?
January 25, 200817 yr Kada sam bila klinka (pretpionirski period), smislila sam 2 reči, i još ih koristim, a i prenosim svom klincu u nasleđe:genciti se - umiljavati se u ležećem položaju, praveći pri tom smešne, uvijajuće pokrete na tepihu (ne može se genciti na podu ili betonu). Mnogo sam volela da se gencim kao mala.trkesulja - igračka, sitnica, koja se prodaje u trafici.Nemam pojma kako sam i kojom logikom smislila ova dva verbalna bisera. Bilo je to jaaako davno. Edited January 25, 200817 yr by doroti