Jump to content
IGNORED

reči koje ste sami smislili

kgmr

Recommended Posts

Posted

Pošto se čiz kejk na švapskom kaže "Käsekuchen", palo mi je na pamet da bi sendvič sa sirom mogao onda da bude "keze kruhen".Kako to da patentiram i zbrinem se do kraja života?

Posted

eh smislila sam ja već jednu reč na nemačkom:entjuckeni dopalo se Nemcima, možda bi trebalo da patentiram

Posted

Bio neki osiječki udžbenik informatički, a Hrvati imaju te njihove nove izraze; dakle, reč nije moja ali je :wub: neželjeni mail, spam: gnjavaško

• 6 months later...
Posted

Глагол јошити - сипати још - већ устаљен у породици. Недавна изведеница: "ова чорба је баш јошна", у смислу да човек пожели да сипа још.

Posted

imala sam jednu drugaricu u detinjstvu. jednom prilikom pri obedu jošila je zdenka sir pa je od oca preko stola dobila šamarčinu. otac je smatrao da je svakom dovoljno po jedno parče, da se ne sme jošiti jer se mora štedeti i dovršiti zidanje vikendice.zvuči ok :D

• 3 weeks later...
Posted

Децин глагол штамарити. Штамари се тако што се седи унутра док напољу веје. Настало као мишерд лирикс из "ала веје веје, штамаримо ми".Којег нам је већ мало доста последње три зиме, могло би мало да смањи следећи пут.

Posted
Децин глагол штамарити. Штамари се тако што се седи унутра док напољу веје. Настало као мишерд лирикс из "ала веје веје, штамаримо ми".Којег нам је већ мало доста последње три зиме, могло би мало да смањи следећи пут.
meni bi vishe bilo da smo napolju i shtamarimo dok za to vreme ala vejeveje? :unsure:odlichna rech!
  • 3 months later...
Posted

Сацам се сетио... а измислио пре још двадесетак година. Научни метод, зван "метод покушаја и попушаја".Ако је неко већ чуо, мило ми је :lala: .

Posted

lumpenburžoazija - pravi naziv za tzv. "tajkune" koji bolje opisuje to o čemu se govori

• 1 month later...
Posted

Одјекуша - док се не смисли бољи превод за echo chamber, што је израз настао у време кампање за набијање консензуса за ирачки рат, а значи отприлике простор у ком се сви колективно војводосердаришу, дају једни другима по дршку и ич не фермају незгодна питања од споља. Ако их нешто питаш, крену наизглед да одговарају, али већ код друге реченице се врате на своје тралала, и још сматрају да су одговорили.Поздрав од бившег лумпенинтелектуалца.

• 1 month later...
Posted

Iznutricionista

:lol:

brizle ishrana i krezle dijeta

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Instant Bull ™ - može kao naziv za energetsko piće, pilule ili tako nešto...inspiracija je bio Instambul™.

• 2 weeks later...
Posted

Долазник, одлазник, прелазник, залазник... Ако може пролазник од пролазити, шта фали осталима.